Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ

Днес направиха нещо извратено, искаха да се скрият зад Радев
15 юли 2024 20:32, Анисия Иванова
159
Слави Трифонов: Кой юридически гений сътворява исканията на ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС, архив

"Днес ППДБ направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се опитаха да се скрият зад неговия гръб, за да прикрият пълната си безпомощност и несъстоятелност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад човека, когото обявиха за „путинист“. Това е толкова жалко, че навява тъга в душата ми", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в коментар на днешната среща между ПП-ДБ и Румен Радев.


"Много пъти съм си казвал „По-лошо не може да стане“ и след това става по-лошо. Живеейки в сегашния политически хаос, отново си казах, че по-лошо не може да стане и то стана", смята Трифонов.

Още по темата

ПП-ДБ поискаха от политическите партии в Народното събрание да подкрепят тяхната декларация, която предвижда пакет от седем закона, предвиждащи борба с корупцията (много интересно как пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят заедно против корупцията),  промени в закона за съдебната власт, за личния фалит, за избор на нов омбудсман, за реформа в службите и т.н.

"Тук може и трябва да се кажат няколко неща.

Първо!
След изброяването на седемте предложения за закони е поставено следното изречение:
„Народните представители, подкрепящи настоящата Декларация за излизане от политическата криза, призовават Президента да отложи връчването на втория мандат с 3 месеца, за да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения.“ Край на цитата.

Не знам кой юридически  „гений“ е сътворил това изречение, но то практически означава, че депутатите трябва да поискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за съставяне на правителство. Веднага ще ви кажа, че според експерти по конституционно право, ако Президентът си позволи това и отложи връчването на мандата, това може да бъде основание за започване на процедура по импийчмънт заради грубо потъпкване на конституционните разпоредби. Не знам за вас, но на мен Президентът и неговият екип не ми приличат на глупаци. Нито пък депутатите от ИТН са глупаци, за да призовават за противоконституционни действия държавния глава. И още нещо. Явно Кирил Петков си мисли, че след като веднъж вече е нарушил Конституцията, това му дава право да я нарушава отново.

Второ!
ППДБ изобщо не са помислили, че съвсем скоро Конституционният съд ще се произнесе по законността на направените от тях промени в Конституцията и ако те се окажат противоконституционни, каквито са, тогава предложеният от тях начин за избор на Комисията за противодействие на корупцията ще се окаже безпредметен и незаконен. Противоконституционен ще се окаже и предлаганият от тях нов Закон за съдебната власт.
Трето! Депутатите от Има Такъв Народ ще подкрепят тази декларация, ако се премахнат противоконституционните призиви в нея и ще участват активно в изработването на тези закони, които евентуално ще се окажат противоконституционни.

И четвърто! Нещо много важно. ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си експерти и ще направим необходимите предложения и корекции. Защото законите в тази страна трябва да служат на хората, а не на шепа партийни функционери", коментира лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aко ей тия предатели преди 2 години не бяха свалили правителството на ПП/ДБ/БСП/ИТН с напълно измислена причина, сега ситуацията щеше да е съвсем различна, а ГЕРБ и ДПС щяха да са наврени в ъгъла! Точно тяхна е вината да нямаше изчегъртване, и това е нормално, тъй като бяха троянски кон на ДПС и ГЕРБ за обиране на протестния вот.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 16 Че той кога е бил в политиката Дългия? Неговите сценаристи са там, не той.
16
6
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Тая чалга още кой е брои за нещо,марш бе шушимига.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчо, дрогирания чалга сакатлък отново се доказа като слуга на мафията и тъмните сили в държавата. Какво му пука на него, той си е милионер човека. Фейсбук покемон, човек който няма семейство, деца, жена и приятели няма работа в политиката, а в цирка, от където дойде.
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Слави е прав, прав е!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Слафчу подскочи. Как така някой ще бори корупцията. Та тя вече над 30 г. го обогатява!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е юридически гений,а е просто една kифла на която викат-Льоня общата!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивай да ближеш Виктория Силвстед дето я напръска със сметана и не се занимавай с глупости ве, Дълъг! Дългия при Тото: "Гостували са ми много красиви жени, но тази като я видях и се одървих, честно ти казвам." :)))
10
6
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Един мрънкащ чалгар дето само плюе хаха.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв юредически гений .Те имат ге.й а не гений.Опитват се да шантажират цялата държава .Това все пак са доказани мошеници.Няма да са плашите западния кораб потъва и вода има за всички които са в членсво срешу Русия.Икиномическите кризи водят и до политически .Истенските проблеми са мноооого по дълбоки от ,,корупцията,, Икономистите ни се лутат от крайност в крайност.Целия модел + нерегулирани трудови отношения развитие на кетапоиндустрия доказана като унищожител на индустрията ,държавата и народа
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 2 дни Лена каза, че Пеевски им погодил номер като се разцепили,за да се падне ПеПе да вземат втория мандат. Две нощи не е спала да измъдри декларацията. Бебето ги метнала на Миро да му сменя памперсите,а тя цели 2 нощи си чесала главата и родила този Франкенщайн. Сега какво и се подигравате? Капацитета и на юрист е кръгла нула. Толкова си може. Пробват. Ако им мине номера,за тях добре. Ако не стане, ще измислят други врътки. Те са изобретателни международни измамници. Само това могат.
7
2
 
7
 
! Отговори
Киро знае преди 1 месец
Нашмъркания.
6
3
 
3
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Със сигурност не е бабиният ти закон...:)))
5
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Краставите магарета излизат от скривалищата и почват да се защитават взаимно!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
4
4
 
8
 
! Отговори
Гaля oт nocoлcтвoтo преди 1 месец
Moля мoля, нe cътвopявa, a cъrлacyвa!
3
2
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Не вашият бей със сигурност. Сега с цялата драма във фамилията какво ще стане с отрочето и.тн ?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави трябва да е председател на Върховния съд!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Левчето фалшификаторката на подписи е гений. Тя ги мъдри всички закони,след това КС ги връща.