Борисов е дипломат номер 1 в парламента

Лидерът на ГЕРБ оглавява комисията по външна политика
17 юли 2024 12:26, Петър Бойчев
93
Борисов е дипломат номер 1 в парламента
Снимка БГНЕС

7:5:5:3:1:1 - под тази схема за председатели на парламентарните комисии партиите започнаха разпределението им. Седем председателски места в комисии за ГЕРБ - това е компромисът, който най-сетне задвижи старта на работата им.

Днес НС най-сетне подхвана сформирането им като по предварителните заявки най-голямата парламентарна сила, ГЕРБ-СДС, се бе прицелила в ръководството на 7 комисии. Без изненада те поискаха тези, в които и до сега са били изключително активни - отбрана, енергетика, социална. В предварителното разпределение ГЕРБ обаче взе и няколко, за които ПП-ДБ проявяваше апетити -  комисиите по правни и конституционни въпроси, външна политика, по вътрешна сигурност и обществен ред и антикорупционната.

Регионална политика, здравеопазване, вероизповедания, електронно управление и комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове - това бе предвидено за ПП-ДБ.

5 са и председателите, договорени от  "Възраждане", за които бяха разпределени култура, туризъм, за българите в чужбина, по младежки дейности и спорт и новосформираната комисия по демографска политика, децата и семейството.

ДПС отново се бореше за бюджетна, по околната среда и водите, както и транспортната.

БСП получи земеделие и икономика, ИТН пък взимат образование и за прякото участие на гражданите.

25-ата комисия - за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, е единствената, която се формира на паритетен принцип, а председателят е ротационен.

Външната комисия е от 19 депутати, 6 от ГЕРБ, по 4 от ПП-ДБ и "Възраждане", по 2 от ДПС и БСП, един от ИТН. ПП-ДБ нямат зам.-председателско място в нея. Неин председател да е Бойко Борисов, предложиха съпартийците му. За негов заместник ГЕРБ предложиха Надежда Захариева, заместници още ще има от ДПС , "Възраждане" и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти са видиш Крадливата МУТРАТА , Агент БУДА - Дипломат номер 1. Не се чудете, това е България! Первезия, гавра и цинизъм . ХОРАТА НЕ СА УМОРЕНИ ОТ ИЗБОРИ, както дрънкат Гробачийските социолози и политолози. Хората са ОТВРАТЕНИ от подобни Мутри.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли ще ни излага пред чужденците?
42
1
 
8
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 месец
...не се притеснявайте, че не говори езици! В НС се говори само на български!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, НЕМА да се оправим, щом този индивид е дипломат #1. Та той не знае нито един език, освен български, а и него не говори правилно,
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раздорът с падането на последното правилтество от желанието на ГЕРБ да държи в последното правилтество за постоветете на МВР, МВнР и Финасите се дължи на големият властови ресурс, който искат да имат и е почти същото като положението ГЕРБ да държи Поркуратура, Съд и Конституционен Съд. Държиш ли тези институции държиш цялата държава!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо сте се объркали,какъв дипломат,може да бъде един пожарникар,жалко,че още не сте разбрали,че България е на това положение,точно от такива "дипломати".
38
2
 
3
 
! Отговори
Асен Босев преди 1 месец
дядо Тричко знае всичко
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е кой даде указанията на Главчев България да не гласува ЗА Деларацията на ООН за геноцида в Сребреница.Защо му е толкова важно на Борисов да държи външната политика, явно този пост му дава много големи права и достъп до информация във външен и вътрешен план, която е нужна на ГЕРБ и много вероятно лично на Борисов, за да се следят разследвания и действия, които биха навредили на ГЕРБ и членовете му. Интересно е Външно Разузнаване и Европол дали са към МВнР?
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДЕМОКРАЦИЯ Е НЕВИЖДАНА
35
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ УСПЕШЕН ПОЛИТИКБОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ
34
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за Борисов признат и уважаван политик в Европа
33
16
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
На Киро да му дадат вероизповеданията. Талантлив е. И Господ може да излъже :D
32
21
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
Една "мутра" доказа, че е най-добрият Премиер управлявал България! Всички останали събрани заедно...леви и десни комунисти, чалгари, меки китки,зелени чорапи Шарлатани и обикновени ***...доказаха, че освен да лъжат и да крадат, за друго не стават!
31
4
 
20
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Аз предлагам ЧЕКМЕДЖАН за кмет на Софийския затвор - Делян за негов заместник - Доган за "мъжка" секретарка- а цялата им кохорта в един самостоятелен отряд - моля гласувайте
30
2
 
21
 
! Отговори
България над всичко преди 1 месец
срещата във Варна беше пълен позор, защото гърци и турци дойдоха и казаха, че промяна в отношенията им на тоя етап са невъзможни и си тръгнаха обратно.. и само г'лупака от Банкя реши, че е постигнал нещо хахахахахахаха
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той и в предишния парламент бе шеф на комисията. И затова си стоя предимно у нас.
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още като минеш границата на България, потъваш в земята от срам, какво остава за лицето ни пред чужденците. Каквато държавата, такъв и председателя на Комисията по външна политика. Следващият може и български да не знае.
27
22
 
5
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Освен,че е дипломат номер 1 ,Борисов е умен и мъдър човек истински лидер и държавник Тая злоба,омраза от некадърниците към него не е случайна.Само,че аз се питам къде в акъла на електората!?
26
21
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Човекът, който можа да събере Меркел, Туск, Борел... и Ердоган на среща във Варна, е най-подходящ за тази работа! Въпреки, че на Ники му се пътувало!
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Тъжно заключение за Българската реалност..!