Борисов е дипломат номер 1 в парламента

Лидерът на ГЕРБ оглавява комисията по външна политика
17 юли 2024 12:26, Петър Бойчев
93
Борисов е дипломат номер 1 в парламента
Снимка БГНЕС

7:5:5:3:1:1 - под тази схема за председатели на парламентарните комисии партиите започнаха разпределението им. Седем председателски места в комисии за ГЕРБ - това е компромисът, който най-сетне задвижи старта на работата им.

Днес НС най-сетне подхвана сформирането им като по предварителните заявки най-голямата парламентарна сила, ГЕРБ-СДС, се бе прицелила в ръководството на 7 комисии. Без изненада те поискаха тези, в които и до сега са били изключително активни - отбрана, енергетика, социална. В предварителното разпределение ГЕРБ обаче взе и няколко, за които ПП-ДБ проявяваше апетити -  комисиите по правни и конституционни въпроси, външна политика, по вътрешна сигурност и обществен ред и антикорупционната.

Регионална политика, здравеопазване, вероизповедания, електронно управление и комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове - това бе предвидено за ПП-ДБ.

5 са и председателите, договорени от  "Възраждане", за които бяха разпределени култура, туризъм, за българите в чужбина, по младежки дейности и спорт и новосформираната комисия по демографска политика, децата и семейството.

ДПС отново се бореше за бюджетна, по околната среда и водите, както и транспортната.

БСП получи земеделие и икономика, ИТН пък взимат образование и за прякото участие на гражданите.

25-ата комисия - за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, е единствената, която се формира на паритетен принцип, а председателят е ротационен.

Външната комисия е от 19 депутати, 6 от ГЕРБ, по 4 от ПП-ДБ и "Възраждане", по 2 от ДПС и БСП, един от ИТН. ПП-ДБ нямат зам.-председателско място в нея. Неин председател да е Бойко Борисов, предложиха съпартийците му. За негов заместник ГЕРБ предложиха Надежда Захариева, заместници още ще има от ДПС , "Възраждане" и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
8
 
! Отговори
О'ПРОСТОВАТИ... преди 1 месец
ВЪНШНА ПОЛИТИКА НЕ СЕ ПРАВИ С ЕЗИЦИ..... АМА ВИЕ, КАТО САМО ОТ ТОВА С ЕЗИЦИТЕ РАЗБИРАТЕ, ОПЛЮВАТЕ ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН...
23
8
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Комисия по Еврофондовете при ПП ? Че те за четири години усвоиха ли и 1 % от ПВУ?
22
5
 
3
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 1 месец
.....ТО, ДРУГИ НЕМА ОСВЕН ТОЙ И ПЕЕВСКИ....ХАХАХАААА....ОСТАНАЛИТЕ СА ЗА ЗАПЛАТИ В ТОВА НС....ХАХАХА ....
21
7
 
17
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Обликът на България пред света ! Опростачването е тотално ! Гласувайте масово за да докажете, че светът не е сбъркал като ви е обявил за най-проsти ! Не знаете какво означава думата "протест", не познавате и думата "единение" предстои ви 500-годишно ДС-робство под наслов "разделяй и владей" !
20
17
 
6
 
! Отговори
Не знаел езици!? преди 1 месец
Дали е така!? Мисля, че не! По-наблюдателните биха забелязали например, че по-време на срещата б Белия дом нямаше преводач!?
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е 1 - млад ,слаб,красив и вдига самолета ,па и рейтинга Винаги му е по-висок- пук пук -е туй го е мн яд
18
6
 
18
 
! Отговори
страх зайчарник пази преди 1 месец
Какво стана снайперистите още ли спят на ограда до зайчарника?
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоооо Кире! И ти ли гласува "За"? Ей затова хората не ви вярват и наесен ще гледаме големия сеир.
16
5
 
16
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 1 месец
Този,който не знае бъкел чужд език ще бъде председател на комисията-СМЯХ!Севда сигурно ще ходи с него да му превежда,ако въобще някой го покани в чужбина.
15
4
 
15
 
! Отговори
МАФИОТ №1 преди 1 месец
Ха ха боко мафиота е дипломат....
14
3
 
15
 
! Отговори
Щом преди 1 месец
Той е дипломат 1,аз съм кралица 1.ми той няма изговаряне на думи на прав български език.Къв дипломат и то 1.Заради такива политици,подчиняват целия народ българско.Смятат ни за ***.Скоро няма да върнем.
13
2
 
24
 
! Отговори
дедо поп преди 1 месец
Мутра и дипломация?!?! Да не дава Господ.
12
2
 
16
 
! Отговори
Ееееее преди 1 месец
До ПатриотНе си прав. Знае канадски. С Трюдо беше разговарял на четири очи.Ами прос таци те ни управляват. Какъв дипломат е тоя прузд човечец. Да върви да гаси пожарите! Ама и за това не става!
11
4
 
5
 
! Отговори
По-долу говорят за преди 1 месец
По-долу говорят за мутри. Кои са обаче мутрите!? Тези, срещу, които непрекъснато пишат празнодумия в платени медии или тези, които газят наред Конституция, закони, наредби, добро поведение!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Покажете снимка на гласуването! Всички единодушно са ЗА, само нечленуващите в ПГ (26 депутата) са против, като със ЗА е гласувал един от нечленуващите в ПГ. За 176, против 26, 4 въздържали се.
9
2
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Какъв дипломат, той не знае чужди езици? На Меркел й говори на български. Конграчулейшънс!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какви комисии и места си разпределят гербаджиите?... алооо, вън от НС, вън от политиката
7
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов успех
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
има сихас. еднокнижник с две думи на чужд език. нали ги такова с 200 всичките, голям играч, проекти, хъбове, договори и най накрая народното дупенци пълно с чеснов сос. Когато и да увисне с главата надолу ще е късно. много късно
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой е бандит номер едно? КОЙ ли? Или той?