Чакъров: Радев да връчи мандата на ПП и да преговаряме за кабинет

Той предупреди, че обвързването на мандата е проблемно
17 юли 2024 10:34, Нели Христова
21
Чакъров: Радев да връчи мандата на ПП и да преговаряме за кабинет
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев да връчи мандата и ПП-ДБ да започнат разговори за съставяне на правителство.

Това призова другият председател на ДПС Джевдет Чакъров. Той и независимите депутати обявиха позицията си по предложената от ПП-ДБ декларация, за която те поискаха от президента отсрочка във връчването на мандата.

Чакъров и депутатите от "автентичното ДПС", кокто ги определи той, изразиха готовност да се отзоват на разговори за втория мандат. Но искаме да видим управленско програма с ясни цели и визия за развитие на страната и законодателство. И на тази база да се водят разговорите, след това ще обявим позицията си, обясни Чакъров.

Споделяме позициите, че трябва да се намерят действащи решения за борба с корупцията. Но конституцията не е предвидила процедурата по връчване на мандатите да бъде обвързване с условия, особено като законодателство. Предлагането на 3-месечен срок е извън разумния, предупреди Чакъров.

Обвързването на мандата е проблемно от гледна точка на законност. България е правова държава, допълни той.

Ако се стигне до оформяне на мнозинство тези законодателни инициативи да станат част от управленска програма и коалиционно споразумение,  поиска още Чакъров. Той обясни, че не са подкрепили мандата на ГЕРБ именно поради липсата на разговори за политика и визия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Tursi преди 1 месец
какви идеи какви десет лева? За да си в тази партия трябва да си послушко да слушкаш какво ти казва шефа и да изпълняваш . Типичен ориенталски манталитет. Ако не дай си боже имаш собствено мнение направо си подписваш смъртната присъда. пак някой може да се нахвърли отгоре ти да те бие и т н, спомняте си случката, нали? Просто Пеевски не се вписва в картинката той се старае да мисли със собствената си глава. Това не е характерно за нас , турците. Това го каза един от тях
14
0
 
0
 
! Отговори
Решение, преди 1 месец
Проблемът не в шарлатанчетата, проблема е в гнома и в лодкаря, напускат сглобката и ПП изпада от парламента изобщо, това е начина
13
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
КВО, " МНОЗИНСТВО" БЕ....ХАХАХАА....С КОГО....??!!!ЕГАТИ, НАГЛЕЦИТЕ....!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Samo taka преди 1 месец
Тези 17 независими депутати, които ca изгонен от пеевски , сега депутатстват в парламента се страхуват от нови избори, защото след тези избори няма да са в парламента.
11
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тез чЪлми на снимката след едни нови избори никога няма да видят парламент отвътре !
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези всичките които сега депутатстват в парламента се страхуват от нови избори. защото след тези избори няма да са в парламента. Чакат порциите с паричките от ЕС да си ги разпределят
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не са подкрепили мандата на ГЕРБ, Защото така им е наредено
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми е ясно, какво са зяпнали и тези за мандат? То е ясно, че правителство няма да има, в момента е само игра изборите да са извън "отпускаския" период.
7
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
ДПС си точат зъбите за мандат. Няма как да стане, вече не са фактор.
6
4
 
4
 
! Отговори
Наглеци преди 1 месец
Щом този Чакъров разпорежда какво да прави президента, за какво ни е президент? Всеки башибозук може да каже тогава, тези камъни от тук, там и като е готово обратно! Въпреки всичко не съм и няма да гласувам за президента! България на българите, каквито и да са те и даже мюсюлмани, но българи!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези всичките които сега депутатстват в парламента се страхуват от нови избори. Чакат порциите с паричките от ЕС да си ги разпределят и гушнат те. Нови избори и избори до дупка. Щом има пари да дават на Украйнината да намерят и пари за избори. Едни и същи ментета ги гледаме вече 30 години как опоскват България.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти Радев не го гледай. Оправяй те си бакиите в партията. Президента е най-малкото зло от цялата политическа сбирщина особено в НС
3
5
 
6
 
! Отговори
С Възраждане надолу преди 1 месец
Ако президентът Радев връчи мандата пак няма да стигнат гласове в НС за съставяна на правителство. ГЕРБ, Възраждане, ДПС на Пеевски ще са против и отиваме на избори. Идеята на акад. Денков за три месеца законодателство е по принцип правилна, но Възраждане и там ще провалят мнозинството. Тъй като ПП-ДБ не поставят на масата предпожение за правителство (за да може от Възраждане да кажат, че ще подкрепят само правителство с техният мандат) те поставиха условие да приемат и техните седем предложения
2
6
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахааааа, ППДБ-тата никой не ще да ги погледне, ама те се имат за специални и се натискат да управляват с 39 гласа?!? Пълен резил :)))))))))))))))))))))
1
6
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Кабинет може да има само ако тоя заспал народ се вдигне и събуди пламъците на "Кремиковци",където да бъдат горени тия политически малцинствени елементи. Кабинет по Кремиране на Нерециклируеми Б..о..К..л..у..ц..и от малцинствата ,на които ни подариха другарите от КПСС и БКП. Възстание е нужно,но без държащи микрофони и мегафони криптари. И бой !