Денков: На думи всички са срещу корупцията

Тя е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия живот
Обновена: 17 юли 2024 11:18 | 17 юли 2024 11:18, Александър Попов
112
Денков: На думи всички са срещу корупцията
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение на Конституцията, защото ние обяснихме, че това е част от целия процес да намерим стабилно мнозинство, за да се направи правителство. Лесно е да се направи правителство, трудно е това правителство да направи нещо полезно, затова искаме да сложим тези важни теми в основата на следващо управление. Това коментира пред журналисти Николай Денков, председател на Парламентарната група "Продължаваме промяната - Демократична България", във връзка с предложения проект на декларация за излизане от политическата криза и исканата с нея отсрочка от три месеца преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Денков посочи, че са обяснили на президента логиката за това решение и той е казал ясно, че ако получат подкрепа в Народното събрание от две трети, които са необходими за част от тези решения и закони, които предлагат, то тогава той ще разгледа тази възможност.

На думи всички казват, че искат да се справят с корупцията. На дела това означава, че всички трябва да приемат законите, да се приемат правила, с които да се избират хората, които ги въвеждат в практика и тези правила да доведат до независими хора, които да си свършат работата. Виждаме, че досега това не се е случило, затова настояваме това да стане, каза Денков.

Някои казват, че има много по-важни теми от корупцията, но нека го кажем ясно - корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия обществен живот. Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна. Корупцията е тази, която обезсмисля, обезценява работата на честните хора и ерозира доверието в институциите, корупцията е тази, която гони младите, защото те не усещат, че могат да видят своето бъдеще в България, краде мечтите им и те заминават в чужбина, заяви Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Хай сиктир! преди 1 месец
Всички са лицемери! От ДПС- Пеевски гласували против заплатите по време на изборна кампания, защото знаят, че за това всички са единни и то ще мине на гласуване и без тях! Лицимерието е , когато се наредят да си получат тези заплати, а не да ги върнат! Така е за всичко!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ориенталските турците теглят България към дънотоо!! Браво на ПП/ДБ. Истински реформатори.
70
0
 
0
 
! Отговори
Кака преди 1 месец
Ако в България медийте са свободни и демократични ,то Бай Тошо беше ***
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сапуненият академик Плъха, като световен турист акъл раздава.
68
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
ПП започнаха предизборната си кампания с дъвката корупция.Тези три месеца не им трябват ,за да правят правителство.Надяват се през това време хората да позабравят за пералнята на Про100то,Сглобката с ГЕРБ и изстъпленията на Мравояда с Конституцияята.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Действащ US сенатор може да получи до 222 г. затвор. ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ В ДНЕС.БГ! Да видите на Денков, Киро и Асен лобиста приятел, до когото писаха писма и плюха по България колко е корумпирана България. Всъщност сега се оказва, че корумпираните Денков, Киро и Асен са си намерили корумпиран сенатор. Съдят го за корупция в огромни мащаби на 222 години затвор. Така е, Денков, на думи сте срещу корупцията. Видовден идвал според Киро - ДА, ВИДОВДЕН ДОЙДЕ.
66
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Прав си екс премиере. Всички са против корупцията с изключение на ПП ДБ. Корупцията започна от Иван Костов унищожителя на българската икономика и създател и вожд на СДС и нали от там се пръкнаха всички уж демократични партии. Много сме силни сме, ама къде сте?
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шарлатаните на думи са много добри. в действителност са големи крадци.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опитайте се ,да стигнете до някой плаж по Черноморието с автомобил ,без да платите за Паркинг :)))))))))България е едно огромно недарузумение и безкрайно беззаконие !Отврат !!
63
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
АБЕ ТИ ОТ КОСМОСА ЛИ ИДВАШ,НЕ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ТАКА Е ТЪКА
62
0
 
1
 
! Отговори
Дойчланд-мойчланд преди 1 месец
До Болгариан рап стар Кво да става с Хазартя -пафка си на воля в свободна Европа , докато тук за 1 фаска могат да те тикнат за 6 години като мега голем бос на картел за трафик на тонове ,според закона на Кушлука от КУ-КУ заради , когото полицията 80% се занимава с пъпчиви тийнове и хиляди дела за некви единични цигари за 10 лв. . А пуделчетата на "примерните граждани " си играят с пачки бате ...
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ШАЙКАТА ШАРЛАТАНИ ДА НЕ ПОСЛЕДВАТЕ ОНАЯ СЪДБА НА ОНЗИ АМЕРИКАНСКИСЕНАТОР ДЕТО ЛЪЖЕШЕ И ОЧЕРНЯШЕ БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ 2020 ГОДИНА СЕГА Е ОСЪДЕН НА 222ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КОРУПЦИЯ
60
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Киро и Денков си мислят ,е са в Уганда и нема закони. Някой да им каже , че има закони и антикорупционни даже , но няма кой да пипне политиците и олигарсите. Киреца наруши главния закон-конституцията !!! Върна ли поне заплатите които е вземал като министър на Радев без да има право да е министър според конституцията ? Те конституцията не спазават искат некви други закони да правят?! Дори промениха конституцията за да се отмажат , вече и гости от чужбинаа могат да ни точат, пардон управляват...
59
2
 
15
 
! Отговори
Корупционер №1 се из преди 1 месец
Корупционер 1 се изказа! Нагъл гьон сурат! Досега не е имало академик!Министър на образованието или зам.-министър по време на мандат да си гласуват научни степени, а Николай Денков - 2 пъти - за професор и за академик!
58
1
 
13
 
! Отговори
Шарлатани преди 1 месец
Някой да им каже на ППДБ , че има всякакви закони в България само трябва да се прочетат и спазват. Трябва и независим съд. В момента съда е в ръцете на политиците. Свалят и сменят прокурора когато си искат, дори поставяха условия "с тоя прокорор нема да правим сглобка с оня ще правим". Къде го има това от прокурора да зависи дали ще има "сглобка" или "антикуропционно -специално,екслузивно, промоционално ППДБ правителство " . "Ако не ни дадете власта сте коромпирани"!?
57
13
 
3
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
До 53. Никой не е казал, че ще бори корупция с декларация! Що се правите на у.ла.ви?! Декларацията е един вид Тест за подкрепа за Коалиционно правителство и желанието на саботьорските партии ГЕРБ, ИТН, Възраждане дали са готови да се приеме Антикорупционния Закон или ще играят игрички и интрижки!
56
10
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
До 55. Това са лъжливите опорки на Боко и Шиши!
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събрали са лъв,тигър и вълк ,за да решат как кравите и овцете ще пасат и хранят! Това е все едно партия ПП/ДБ да се бори против корупцията!
54
5
 
5
 
! Отговори
Корупция... преди 1 месец
СЪпредседателят на втората по численост доскоро парламентарна група ДПС и санкциониран за "значима корупция" от САЩ и Великобритания - Делян Пеевски отказа подкрепа по проекта на декларация за излизане от политическата криза на ПП-ДБ. Някой да е очаквал, че точно санкционирания за корупция Делян Пеевски ще исща да се приеме Антикорупционен Закон в България?!!!
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тест за Корупция-То и самия Киро подписа едни неверни декларации в началото,при Асен имаше липса на едни милиарди,ама ще борят корупция и ще сменят закони ! АЛЧНИ И НАГЛИ ИЗМАМНИЦИ !