Атанасов за еврокомисаря ни: В уреден мач няма да участваме

Захариева няма да е еврокомисар, Борисов има друг в ръкава
27 авг 2024 18:23, Гергана Попова
30
Атанасов за еврокомисаря ни: В уреден мач няма да участваме
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви в интервю пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

Още по темата

Атанасов бе категоричен, че ПП-ДБ няма да играят в уреден мач по отношение на номинациите и избора на български еврокомисар.

"Внесли сме предложение от парламентарната група на ПП-ДБ, още преди ваканцията, за промяна на правилника на НС, която предвижда кандидатурата за еврокомисар да се одобрява от правителството и да бъде одобрен и от НС. Само че пипаха си ушите. Забравиха и досега можеше да се направят промените. Това, на което сме свидетели и главното действащо лице е Главчев, е три дни преди изтичане на срока казва "дайте имена. Откъде излезе Сергей Станишев? Въпросът е в друго, не може да бъдат извивани ръцете на институциите "или утре правим еврокомисар, или си гледайте работата". Ние настояваме да имаме процедура, дори да не се спази срокът. Ако има мотивация в НС, за седмица би могло да се промени правилника и да се направи изслушване на по-широк кръг от хора иначе в уреден мач няма да участваме", коментира още Атанасов.

Атанасов каза, че следващата седмица депутатите се връщат в НС и допуска, че може да има да има ново извънредно заседание за еврокомисар, ако има желание да се промени правилника.

"Не знам в каква роля и форма ще се явят на следващите избори парчетата от ДПС. Етническата основа на ДПС е въпрос на национална сигурност, не може да си играем по тази важна тема, защото назад в годините сме виждали как ескалира напрежението", добави Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Общество
Социолог: Новите избори ще са по-наказателни от предишните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 седмици
Че защо не? На ДБ уредените мачове са им специалност!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** на кого му пука какво си мислиш?
26
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Ти също си "по - уредените мачове" ,но само в твоя полза. Не можа да ти се сбъдне и твоята детска мечта да бъдеш председател на НС ,както на Бойко Борисов не се сбъдна да е Президент. По неговите дългосрочни планове ,вече трябваше да е президент. Научил е от подслушвателната нерегламентирана дейност сентенцията :"Човек предполага ,Господ разполага",дано да я е разбрал .
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
че кой ви пита, съсипахте идеята от протестите, в които не участвахте, там участваха млади хора, които се бяха върнали в България заради ковида, само един протест беше организиран от ДБ, пред МВР и се събраха десетина души, Петков е участвал 9 години в протести, а никой не беше чувал за него, ако президентът не беше го направил служебен министър, нямаше да има ПП, промени в Конституцията, "изпиране" на пеевски и борисов, против които бяха протестите, щяха да ходят по островите, защо са още тук
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За какви парчета от ДПС говори генералчето! Шиши от днес е изключен от ДПС и да ходи да си търси друга партия. Това, че все още смята за такъв, е резултат от хипертонията - над 120 кила и много горещо време. Да ходи да се лекува!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТОЯ ГНОМ ОЩЕ ЛИ МЪТИ ВОДИТЕ НА МЛАДИТЕ ДЕМОКРАТИ ТОВА Е ЕДИН *** КОИТО СМУЧЕ ОТ КРЪВТА НА МЛАДИТЕ ДА ГО МАХНЕМ ВЕЧЕ
22
0
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 2 седмици
Абе гном! Когато се пишеш първи в листата на изборите и то във Варна,където никой няма и хабер за теб, е....това не е ли свирен мач.Противно изродче.Кой го търпи този бунак в политиката, незнам.
21
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Мухаха... Този ме го щат на стадиона, той да играе си мечтае. Октомври месец - Атанасов в затвора!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
" ....следващата седмица депутатите се връщат в НС". А това, най-новото служебно правителство пред празна зала ли се закле? Клетвата редовна ли е, като няма редовно заседание на НС? Всичката ви работа такава, аматьорско-актьорска.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ппдб си имат номиниран кандидат за еврокомисар - Лорерчо
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Атанасов забрави как молеше Борисов Атанасов дърт комунистически разградски следовател пребоядисал се костовист от нафталина в парламента се настани нищоправене за големи пари отблъскващ индивид кой гласува за този
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този днес ли научи, че трябва да номираме еврокомисар. Сега пък и недоволен и от кандидатите на другите партии, иска и промени в правилата. Кой си ти бе? Да не си папата? Я марш и се реди на опашката като другите!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всеки се пита откъде излезе Серж?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гнома не можа да си уреди мача за пенсия от 5000 лева като шеф на НС или Министър председател, въпреки, че направи всичко възможно. Дори Конституцията поправиха, за да му угодят да влезе в Домовата книга като шеф на НС. Ще получи гърч и нервна криза. Нямат кадри. Кой да предложи? Лорер ли? Хахахахахаха Сега може да си уреди едно детско столче в колата, за да гледа през прозореца.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачът и с изборите е уреден, не само с еврокомисаря! Някои правят Констируция на БГ, ама се покриха в Швейцария! Живеят по швейцарска Констируция!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо не ми допускате коментара? Защото тия са пълни ***? Искат само да са на власт,но власт за лапане.Сгафифа яко с конституцията. Изобщо до което се докоснат- съхне.Напълно подкрепям коментара на номер 2.
12
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Еврокомисар се определя от правителството. В парламента само ще си поговорят на висок тон.
11
0
 
17
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 2 седмици
...пак фокус върху "другите, дето все ни пречат"....белким хората забравят кой е авторът на кривите конституционни промени, четирите години безвремие в пътното строителство / за четири години можехме да довършим Хемус, ама сега ще чакаме поне 6-7 , докато се задвижат забатачените неща там.../, четири години лъжи, кражби, корупция, снимки с пуделите на мафията и през цялото това време клатене на въздуха със закани за съдебна реформа и борба с корупцията...Множко иде!
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баси, гномът даже знае какво има в ръкава на Бойко! А дали знае какво има под шлифера му?
9
1
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Тези вече наистина станаха адски противни с техните вечни претенции и промени в правилата, щото не им е угодно. Ако не е изрично техен човек все са против, законите и правилата им пречат, другите все са им криви. Бас държа, че ако служебното правителство беше тяхно с номинация на техен човек за "уговорен мач" нямаше да говорят. Нали?