Денков: На думи всички са срещу корупцията

Тя е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия живот
Обновена: 17 юли 2024 11:18 | 17 юли 2024 11:18, Александър Попов
112
Денков: На думи всички са срещу корупцията
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение на Конституцията, защото ние обяснихме, че това е част от целия процес да намерим стабилно мнозинство, за да се направи правителство. Лесно е да се направи правителство, трудно е това правителство да направи нещо полезно, затова искаме да сложим тези важни теми в основата на следващо управление. Това коментира пред журналисти Николай Денков, председател на Парламентарната група "Продължаваме промяната - Демократична България", във връзка с предложения проект на декларация за излизане от политическата криза и исканата с нея отсрочка от три месеца преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Денков посочи, че са обяснили на президента логиката за това решение и той е казал ясно, че ако получат подкрепа в Народното събрание от две трети, които са необходими за част от тези решения и закони, които предлагат, то тогава той ще разгледа тази възможност.

На думи всички казват, че искат да се справят с корупцията. На дела това означава, че всички трябва да приемат законите, да се приемат правила, с които да се избират хората, които ги въвеждат в практика и тези правила да доведат до независими хора, които да си свършат работата. Виждаме, че досега това не се е случило, затова настояваме това да стане, каза Денков.

Някои казват, че има много по-важни теми от корупцията, но нека го кажем ясно - корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия обществен живот. Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна. Корупцията е тази, която обезсмисля, обезценява работата на честните хора и ерозира доверието в институциите, корупцията е тази, която гони младите, защото те не усещат, че могат да видят своето бъдеще в България, краде мечтите им и те заминават в чужбина, заяви Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шефката на митниците е назначена от Асен, но защо е в ареста? Щото не е корумпирана ли? А Киро назначи Лена на заплата 15000 след като и бъркаше под парапета. Айде, холан, корумпираните викат дръжте корумпираните!
31
9
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
По делата им ще ги познаете! Корупционерите от ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане не искат Антикорупционни Закони!
30
6
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
До 29. Много шъ мъ извинявати, ама снимките на пудели и пачки не значат НИЩО. По тази тема вече има прецедент! И на теб могат да ти направят същата постановка дори деца от 5-ти клас!
29
7
 
2
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
До 29.Пудела с пачките яко лъха на Photoshop с толкова лошо качество, че към днешна дата е невъзможно да се намери цифрово устройство с толкова лошо качество и резолюция на снимките.Дори през 90-те години телефоните правиха по-хубави снимки.Освен това Коцев и Димитров! липсват на снимките с парите. Основният извод- едно куче и едни пари. ДАНС ни взима за ***. Аз пък се питам- дали всичко това не е сготвено от Шиши и Боко?!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тумор е! Корупцията влачи след себе си нелогични и погрешни решения. Кой е източникът или важният пазител на корупцията обаче? Въпрос: Плащането за да те ваксинират корупция ли беще или ще го причислим към платените експерименти? Кой предложи инициативата? Той корумпиран ли е, или просто иска да отчете дейсност пред Брюксел, или някоя фармацевтична компания?
27
8
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Как ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане да обяснят на избирателите си че не искат антикорупционни закони, които не се приемат от 15 години..?!!!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пуделът с пачките на думи ли разнася пачки? Киро Кеша защо не каже точно колко кеш им трябва от записа с: "Трябва ни много кеш"? Безсрамниците си назначиха всички любовници и роднини на държавна заплата. Киро колко комисионни пробра от газ и оръжие?
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костадин Костадинов офицялно заяви, че Възраждане ще подкрепят ПП-ДБ и ще подпишат коалиционо споразумение с тях за общ кабинет.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков продължава да си мисли, че е някакъв свръх-човек, който стои над всички и всичко в държавата. Дава оценки, диктува, гледа строго, критикува и "на думи е против корупцията". Той така си е разписал и академичната титла - кой друг да му разпише, освен най-честния, знаещия и справедливия - т.е., той самият.
23
4
 
14
 
! Отговори
Плъх преди 1 месец
На практика вие имате пуделче с пачки
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатанин! Нагли и безсрамни!
21
2
 
11
 
! Отговори
Е и преди 1 месец
Нали бяхте във властта,защо не преборихте корупцията??? Властта е сладка работа за вас,а народа изнемогва .мен някой да ме е питал как живея с инвалид 95 процента с чужда помощ???така,че гласувайте си,избирайте се и живейте си живота.Моя е отреден и не се моля на никого,справям се доколкото мога,не като вас преди изборите да се молите.Защото кацата с мед е само за вас,нас никой не ни пита.
20
2
 
13
 
! Отговори
Накратко : преди 1 месец
Ники иска да пътува?!? Ще пътува и още как, чак до тихоокеанския остров Белене!
19
4
 
14
 
! Отговори
БАБА преди 1 месец
Това е абсурдно, от една страна се обръщат към другите, за подкрепа от друга страна казват те само на думи ни подкрепят. В живота, който не познаваш "академиче", ще те бият като *** на селки мегдан.
18
3
 
22
 
! Отговори
Леле! преди 1 месец
Това "насекомо академик" защо въобще се обажда? Видяхме за девет месеца като министър председател колко струва. Въобще ПП ДБ са определено вредни за България. Не съм пророк, но след това " бягане по тъча", нищо чудно на следващите избори да изчезнат от политиката.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков,много си нагъл!!! Ка не те е срам да защитаваш и да представляваш тези престъпници!???
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупцията далеч не е само даване на пари, за да се направи нещо в икономическа угода на някакъв бизнес или кариера. Корупция е най-вече допускане за подкопаване на държавата, за заличаване на идентичността. Всеки, който действа за липса на интерес и мисъл в хората з станаващото ИЗВЪН конретнаата им манджа и удобства, за принизяването им до "потребители", е корумпЕ. Към това се включва изначално умилено лошото преодаване на история и обществени дисцишлики, както и принизяването на математиката,
15
5
 
20
 
! Отговори
ПУДЕЛИ НА РАШКОВ преди 1 месец
КИРО , ДЕНКОВ И АСЕН
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да Денков, така е. Особено ПП. След разкритията преди изборите дори не знам как имате наглостта изобщо да засягате темата. Връщай се към науката. Политиката не е за теб. Нито визия, нито държание, нито адекватни изказвания от теб. Ако вида на политик не предизвиква уважение и респект то той няма как да е успешен. Аз като те видя се смея, а напоследък и плача. Жалък си
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дано...ам надали..според мен се засилват отново с 200- да ни го набият отново..и то да се върти, върти като досега с поредните бутафории и лица - само за подпис печат..за пред европейцитеТия които над 30 г си имат държава - и си праат Кот искат..делкат си въртят си схеми,хора,постове,партии,движения,инициативни комитети..кохорти и кохорти на разни кръгове и интереси - една декларацийка и шепа хора не моат ги стресна- върви подготовка на поредната серия овъргаляне в калта..за дискредитация..