Денков: На думи всички са срещу корупцията

Тя е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия живот
Обновена: 17 юли 2024 11:18 | 17 юли 2024 11:18, Александър Попов
112
Денков: На думи всички са срещу корупцията
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение на Конституцията, защото ние обяснихме, че това е част от целия процес да намерим стабилно мнозинство, за да се направи правителство. Лесно е да се направи правителство, трудно е това правителство да направи нещо полезно, затова искаме да сложим тези важни теми в основата на следващо управление. Това коментира пред журналисти Николай Денков, председател на Парламентарната група "Продължаваме промяната - Демократична България", във връзка с предложения проект на декларация за излизане от политическата криза и исканата с нея отсрочка от три месеца преди връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Денков посочи, че са обяснили на президента логиката за това решение и той е казал ясно, че ако получат подкрепа в Народното събрание от две трети, които са необходими за част от тези решения и закони, които предлагат, то тогава той ще разгледа тази възможност.

На думи всички казват, че искат да се справят с корупцията. На дела това означава, че всички трябва да приемат законите, да се приемат правила, с които да се избират хората, които ги въвеждат в практика и тези правила да доведат до независими хора, които да си свършат работата. Виждаме, че досега това не се е случило, затова настояваме това да стане, каза Денков.

Някои казват, че има много по-важни теми от корупцията, но нека го кажем ясно - корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера в нашия обществен живот. Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна. Корупцията е тази, която обезсмисля, обезценява работата на честните хора и ерозира доверието в институциите, корупцията е тази, която гони младите, защото те не усещат, че могат да видят своето бъдеще в България, краде мечтите им и те заминават в чужбина, заяви Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
18
 
! Отговори
ХА! преди 1 месец
Нека този господин не се прави на голям борец против корупцията, а да обясни как стана "академик" след като "подари" на БАН около 5 млн.лева /точната сума не знам /
51
2
 
16
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
До 35. Корупцията не се бори с декларации, глу.пак променлив! Вие сте еманацията на нефелни, бездарни и тъnu идеи.
50
2
 
13
 
! Отговори
Болгариан рап стар преди 1 месец
Абе кво става с Ицо Хазарта кви ги върши в Европейския парламент .
49
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
И най-вече вие. Иначе, много ви поздрави от пудела.
48
0
 
18
 
! Отговори
Денков преди 1 месец
Закони има няма кой да ги спазва и кой да съди политиците и милярдерите.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Крадецът вика дръжте крадеца". Чакам деня, когато тази шу шу мига няма да е на екран. Да се изпари като сапунените мехурчета, дано!
46
2
 
17
 
! Отговори
Бизнес vs корупция преди 1 месец
Да продадеш личен имот 15 мин. преди да бъде запориран от американския съд на собственичката на фирмата, дето е посредник при продажбата на винетките на цена 10 пъти над цената дето си го взел е просто бизнес не е корупция ако си от ППДБ...
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз само не разбрах пияндурника рашкоф и той ли ще бори корупцията? Ами той плюска и пихтуни заедно с бандягите. Какъв антикорупционер е той?
44
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
това човече, е толкова никакво, че само излагаше нацията ни пред света
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
денков вие сте част от корупцията бе. Какво се правиж на ударен с мокър царпал?
42
4
 
23
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
Правилни- на думи всички са срещу корупцията и най- вече вие 3 години управлявате и само вдигате пушилки без нищо да направите,защото сте в кюпа на корумпираните Айде се разкарай ,, красавецо" ,че не те понасяме.Академик лъжец
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39 - ПП се нарича пълна некадърщина, неможене и незнаене!
40
0
 
9
 
! Отговори
Неадекватно преди 1 месец
До 37. И ти може някой ден да си в ареста! Важно е дали има осъдителна Присъда!!! Защото после да не съди България в Страсбург в Европейският съд по правата на човека?! България плаща над милиони по присъди на Съда в Страсбург! Безнаказани измамни схеми са поредното доказателство за неработещите институции у нас, чиито неадекватни действия извикват подозрения за корупция...
39
2
 
14
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Пуделът с пачките щом е Фотошоп, Рашков Дамаджаната с картината подарък в дома му от син и баща трафиканти Фотошоп ли е? Фотошоп ли е снимката с часовник за 500 000 лева на Живко Коцев? А Рашков го има на много записи с престъпници, които са му приятели. Не се правете на три и половина!
38
4
 
13
 
! Отговори
До Тест за Корупция преди 1 месец
Тест за корупция от корупционери! Излагат се пепедебейците, като управляваха три години поне една мааалка корупцийка да бяха преборили. Ама, не, али-бали, кешове, изчезнали милиарди за дни и никакво обяснение. Няма кой да им вЕрва, ама така е, като човек си сложи сам титла академик и реши, че е най-умен, пък другите прости. С изключение на едни харварди кат него.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е че не се изключвате от общото. хи хи хи
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе вие нямате капацитета да прецените дали нарушавате Конституцията или не бе, смърфиета!
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупция и безаконие има само при ГЕРБ и ДПС. При ПП-ДБ се нарича гъвкаво финансиране и нестандартни действия.
34
3
 
13
 
! Отговори
Въпроса е преди 1 месец
Ще пътува ли ники?
33
9
 
3
 
! Отговори
Тест за Корупция преди 1 месец
Щом Чалгари, Мутри и Мафиоти врещят, значи се страхуват!!!! Как хубаво лъснаха всички, които Искат да Има Корупция. Много хубаво се получи с тази декларация! Декларацията на ПП-ДБ е Тест за Корупционерите, те се издадоха!!!!