Йончева за Пеевски: Устремен човек, готов да взема дръзки решения без страх

Евродепутатката призовава за обединение в ДПС
17 юли 2024 16:39, Петър Бойчев
199
Йончева за Пеевски: Устремен човек, готов да  взема дръзки решения без страх
Снимка БГНЕС

Евродепутатката от ДПС Елена Йончева призова за обединение в ДПС, като похвали председателя на движението Делян Пеевски. Тя направи това в пост във Фейсбук.

Йончева коментира скандалите в ДПС 10 дни след тяхното избухване.

Тя обяснява, че "трудно приема ставащото в ДПС в последните седмици" и коментира, че "на фона на масовото отдръпване на хората от политиката, ДПС постигна исторически резултат, както и възможността да предложи и отстои политиките, за които убеждавахме и говорихме по време на кампанията".

"ДПС, на която Ахмед Доган е учредител, а сега почетен председател, и който има огромното ми уважение, е вече много повече от "гарант за етническия мир" в страната. Тя е българска партия и всички срещи, на които съм присъствала по време на кампанията, започваха с българския химн "Мила Родино", а след това и с европейския", обяснява Йончева.

Йончева засипва Пеевски с похвали. "За двата месеца, в които работим заедно, виждам устремен човек, готов да поема отговорност и да взема дръзки решения без страх от последващи реакции. Рядко съм виждала това в политиката, където преобладават хора, пресмятащи внимателно всяка дума и оглеждащи се във всички посоки преди всяка стъпка. Предполагам, че и почетният председател на ДПС Ахмед Доган е видял същите способности на Делян Пеевски, когато го е предложил за председател на партията. Вярвам, че няма път напред без решителност и откритост. Затова и в момента това доверие е взаимно". Така Йончева дава да се разбере, че е на страната на Пеевски.

ДПС има още двама евродепутати. Единият е Илхан Кючук, а вторият е Танер Кабилов. Още в първите дни на раздора първият даде подкрепа за Доган, а другият е на страната на Пеевски, пише Сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен това е най-голямата мистерия от българския политически свят. Как такъв достоен човек като Елена Йончева може да подкрепя това крадливо недоразумение? Вероятно тази жена е била сериозно заплашвана и вербувана.
96
8
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 1 месец
Пеевски е пич - каза че много известни политици и хора са му седели на коляното и са му правили дудуци .
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше в БСП/БКП/, сега е в ДПС/ДС/ - тая продажница е ясна каква е...
94
0
 
15
 
! Отговори
до 109-Магнитски преди 1 месец
Нашата прокуратура и съд ги знаем ядене и пиене по сс клубовете после никой не се познава нито един осъден за десетки години за нищо дори и за кокошка влачене на делата по 10 години, заплати бонуси подкупи , а не са свършили работа и за 5 пари те са пиявица не прави нищо , а взима през това време синия буркан на мвр охранява сс клуба и после ни лук ял ни лук мирисал по-добре чужденци да казват за корупцията защото ние "съд и прокуратура" нямаме отдавна те са Ъпсурт
93
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 1 месец
Изплющяните да не се обаждат. Готови са на всичко за европари
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави се оказваха някой хора, че Христо Иванов и Сие излезнаха на протести не защото предложили на Пеевски да бъде шеф на ДАНС, а защото този пост е бил прекалено нисък за него.
91
0
 
20
 
! Отговори
Блажко преди 1 месец
На снимката йончева ни казва чао от европарламента за 4 години със заплата 20000 евракис без да правиш нищо ще мълчи 4 години като риба в европарламента и ще и превеждат заплата,на снимката ни казва чао защото отива на "тежък" труд и няма да има време от заседания.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коя е Йончева? Важно е Путин на чия страна е! Мисля и на двамата!
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срамота, духовна нищета и позор завинаги... Верно, че за пари всичко може, което и бившият и ох люв станишеф доказа, но да си продадеш зад ника на прас ето, който ти плаща с пари на европейските данъкоплатци, е тотално падение. Жалко, че навремето не падна от мотора на ох люва.
88
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма срам тази г-жа, не се ли наяде ,цял живто не е работила нищо, прави си екскурции с народна пара
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само истинска комунистка, като Йончева може да сложи бурка на дърти години. То вече и отпред е суха, така че къде ще я шляпат няма значение. Пари да има, лубриканти се купуват.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая е оллен и проттивен човек готова да продаде и майкка си за кинти. Цял живот политик и журналист двете на прродацни професии.
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая пие млекце от две крави , съсипване на България и Пеевски , които имат общо генетична връзка .
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За списъка Магнитски нещо, а Дончева?
83
2
 
7
 
! Отговори
ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ преди 1 месец
...на следващите избори ще е на бунището, защото "порциите" свършиха и Вълка лично ще го изхвърли, "поради бедност ".....
82
2
 
15
 
! Отговори
УМНА ЖЕНА... преди 1 месец
Уреди си живота ПЕФЕКТНО...ХАХАХААА !
81
1
 
17
 
! Отговори
пабло куельо преди 1 месец
когато някой ти плаща мнението ти за него винаги е хубаво
80
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йончева е влюбена в Пеевски още от времето, когато бившия й приятел Станишев го калеса за председател на ДАНС. Действието предизвика спонтанно народно недоволство и протести и доведе до падането от власт на Станишев, а Шиши се превърна в най-мразения и презрян политик/бизнесмен в БГ-то. След има-няма 5-6 години Пеевски е най-великият демократ и борец срещу корупцията и дерибеите. Това са метаморфозите в родната политика.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът на забогателите , няма да коментирам способите , общоизвестни са , но не е честен труд , има специфични ценности , днес ги наричат евроатлантически , те нямат нищо общо с традиционните човешки ценности , изброени и в Светите книги .
78
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърта комунистическа брантия, завъртяла дупето около ДПС и ДСП. И този каракацил е евро депутат, представляващ България! Няма такава, гнус