Няма да подкрепим правителство с втория мандат, посочи Желязков

ГЕРБ обаче щял да подкрепи всички антикорупционни инициативи
17 юли 2024 17:30, Красимир Ангелов
130
Няма да подкрепим правителство с втория мандат, посочи Желязков
Снимка: БГНЕС

"Ясно заявихме, че няма да участваме в мнозинство, което да подкрепи правителство с втория мандат, но ще подкрепим всички антикорупционни инициативи, ако има сформирано такова мнозинство както с втория, така и с третия мандат, ако вторият бъде неуспешен".

Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ-СДС след работна среща с представители на "Продължаваме Промяната - Демократична България" във връзка с предложения от тях проект на декларация.

Още по темата
Вярваме, че тези разговори са добра платформа за постигане на общи цели и намерения, в това число законодателни и възможности за мнозинство, отчитайки политическата тежест на политическите групи в парламента, посочи Желязков.

На срещата от ГЕРБ-СДС са посочили, че ако декларацията бъде внесена в парламента, за да бъде разглеждана от комисиите и пленарна зала, тя може би ще получи различен редакционен вид от това, което е предложено в момента.

Желязков допълни, че е важно да се разгледа подготвеният от ГЕРБ-СДС Закон за отнемане на незаконно придобито имущество и една от препоръките на Съвета на ЕС, свързани с обществените поръчки и тяхното оптимизиране за честност, прозрачност и по-добро управление на публичните ресурси.

Желязков посочи още, че в парламента се наблюдават процеси на пълна ентропия и липсваща политическа воля, а единствената е всеки да се определя като опозиция. По думите му липсата на възможност да се сформира солидно и устойчиво мнозинство са довели до ситуацията, която все повече ни праща към нови избори.

"Изразяваме разбирането, че само мнозинство, което да избере изпълнителна власт, правителство, дава живот на това Народно събрание, а не трябва да се натоварва президентът като „властелин на времето“, който да решава колко и докога да работи парламентът", каза Росен Желязков. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
6
 
! Отговори
Радвам преди 1 месец
се че в следващия Парламент ППДБ няма да ги има.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека всички видят как днес ГЕРБ и Бойко Борисов се изплюха в лицата на всички жертви из България, търсещи справедливост, и застанаха на колене пред своя султан и шеф - Делян Славчев Пеевски.ГЕРБ са абсолютни роби на Пеевски.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб, ДПС, Възраждане и ИТН умишлено тупкат топката и отлагат правителство, докато Р. Радев подготви партията си, чрез която Русия се готви да управлява БГ като президентска република. Тези 4 партии работят за Радев, толкова е очевадно!
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корумпетата от ГЕРБ са плътно до Корумпето Пеевски. Няма учудени.
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само така! Не харесвам ГЕРБ, но по-отвратителна е промяната. Нямат място в НС. Избори!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 години преход, 35 години отзад, 35 години вазелин за отзад и той никога да не стига, ебаааа тоя преход ебаа, накрая пристигнаха Кирчо и Кокорчо с лъскавата броня и легнаха да се думкат с дракона ББ, прас4о ДП и мравояда в едно легло ееее...А през останалото време други мажат филиите с нашите ресурси, не разграбен двор ами нз. То ми свърши живота, за кога, за къде?!?!??
39
7
 
2
 
! Отговори
Дрънканиците преди 1 месец
на шарлатаните са несполучлив ПР. Всички партии трябва да ги отхвърлят!
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От неможачи толкоз!
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори ли? България гори в буквалния смисъл,а тези политически партии само за кокала се джавкат! Бойкот на изборите! Само малцинствените с кебапчета да гласуват!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, геребер! За три години - СЕДЕМ върнати мандата! А ГЕРБ все са победители на изборите. ПП-ДБ два пъти бяха втори на изборите и двата пъти управляваха, макар и за кратко. Първия път управляваха 7 месеца докато ГЕРБ+ДПС не задействаха ИТН и свалиха правителството на Кирил Петков. Втория път управляваха 9 месеца докато ГЕРБ провалиха ротацията и Марийка не можа да стане премиер. ГЕРБ все печелят, но не могат да управляват!
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И при наличие на редовно правителство пак са противници на борбата с корупцията.Доказаха го за 12 години управление. Затова българските граждани не им позволяват да имат редовно правителство. И никога повече няма да имат. Сринаха се до толкова малко гласове именно заради корумпираността си.
34
3
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
Неможача е идола ти, мутрата-еднокнижник. Провалил до момента 7 мандата, достоен рекорд за записване в Гинес, най-големия неможач в историята. Но първо да видим докъде ще стигне, предполагам до 3-4 месеца ще постигне и 8ми провален мандат :)
33
1
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 1 месец
Само1 въпрос! Какво правим с раздутата и самовъзпроизвеждаща се чрез всеки избори огромна администрация?
32
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Още няколко избора не са проблем за гербавите,имат натрупани милиарди и ще издържат финансово.Обаче шарлатаните са само надолу.По-интересни са ДПС и Възраждане,какво ще получат след изчезването на Прасето, Величието и Меча.
31
4
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 месец
А, не е ясно. Пеевски може да заеме мястото на Буци. Нали, гербери?
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за депутатските заплати и привилегии, какво решихте? Кога ще ги вдигате? Или там не пипате?
29
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
малко уточнение към долната ми забележка:..-Докато дерибействаше 12 години,Банкянския Мутроид ,с помощта на верните сикучета,постави свои хора на всички ключови места в "службите".Това го знаят всички...Сега може да си кротува необезпокояван "до Второ Пришествие"...Стига да нема сериозно правителство,което да му обърка сметките..ТОВА е "далаверата" :-ПЕРМАНЕНТНО БЕЗВЛАСТИЕ !...Който не разбира,...много зле за него..
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Денков и Христо Иванов са бивши министри на Баце, а Атанасов 3 пъти е подкрепял ГЕРБ, като основен коалиционен партньор. Предишният парламент пак си бяха заедно, служебното в момента пак е на ППДБ, ГЕРБ и ДПС, така че не виждам смисъл от целият цирк, които разиграват пред народа.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта е народа да разбере, че изборите тук вече са нещо немислимо и ненужно, трябва да се примирият с факта, че не те избират.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой бръмчи с белото по софията и на кой отчита?