Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици

Той ги призова да отидат на мястото на бедствието
Обновена: 18 юли 2024 12:47 | 18 юли 2024 12:45, Нели Христова
136
Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици
Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че на Галвчев оставката не му е проблем.Въпреки, че държавата гори, той пак ще се върне на сладка държавна службица до пенсия! Така и за съдии и прокурори, всичко им е осигурено, мястото им се пази, бонусите вървят, а правосъдието кучета го яли. Така и с управниците.
27
0
 
17
 
! Отговори
Нищо нищо преди 1 месец
Ами след като всичко изгори . Няма да ни трябват и пожарни . Значи и тях можем да харижем. Значи няма да има нужда и какво да пазим . Значи и армия и ф16 не ни трябват. Нищо вече не ни трябва.
26
0
 
15
 
! Отговори
Някой много му преди 1 месец
раздърпа конците на тоя. Активизира се като цикада в жегите.
25
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Главчев, колите на НСО, с които се придижваш с климатици ли са. И като ми се правиш, че си на терен, що дириш официално облечен. Сакото си оставил в колата заради горещината. Или май си отишъл да се снимаш само. Плюс това ти си премиер. МВР е под твое ръководство. Ти си неадекватния.
24
2
 
7
 
! Отговори
asd преди 1 месец
Какво да правят политиците на терен - само да пречат на пожарникарите ли? Да си седят в парламента и да организират така нещата, че да крадат по-малко от парите на пожарната. Това им е работата, другото е популизъм.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега гледах в НС има само 20 депутата. Уж са на работа, но НС е празно. Разпитват една министърка. Дадоха си почивка, за да заседава комисия по помощите за пожарите. Над 200 депутата отсъстват от работа. Да не са тръгнали да гасят пожари в някой бар на плажа?
22
0
 
15
 
! Отговори
2007 година преди 1 месец
Бях в казармата -последна година беше . Имаше пак пожари в Старозагорско. Една вечер бойна тревога и за 30 минути 8 машини грамадни с помпи от РОТА ЯХБЗ химическите тръгват и 500 човека войници гасене. Овладяхме го с армията и с организация. Сега хитро махнаха казармата и чакат да има хора и машини.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците ви се грижат за вас, Боко ще ви раздаде дъждобрани за идващите поройни дъждове! Кирчо и Кокорчо ще извикат от Канада индиански шаман да направи молитва за дъжд!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече всичко изгоря. Късно е да излизат. Помощ трябваше да се търси в първите 6 часа. Цяла седмица гири, сега се сетили да искат помощ. Нали вчера сутринта казаха, че всичко е под контрол?
19
0
 
10
 
! Отговори
Блатния зелен трол преди 1 месец
Накрая ще излезе главния пожарникар и с един кара те удар ще угаси пожара . Тоест всички пожари . Даже и туй що не гасне ще угаси . Просто още не му е дошло втемето . Синоптиците ще кажат кога ще е момента.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да има кинти за Украйна другото кучета го яли.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големия" пожарникар се е скрил в миша дупка понеже знае, че има огромна вина, че нямаме техника за гасене на пожар. Иначе в продължение на 11 години ни обесняваше колко е успешен.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А войниците на НАТО в базите какво правят? Що не излязат?
15
5
 
9
 
! Отговори
Бул преди 1 месец
ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ,НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НИКОЙ И ДА СИ ХОДЯТ ВСИЧКИ ! ! !
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Можеха да купят един самолет втора употреба за гасене на пожар. По-евтино щеше да излезе, отколкото сега да раздават обезщетения. Или те чакат обезщетения от ЕС?
13
2
 
13
 
! Отговори
Мисли за народа. преди 1 месец
Главчев да си сложи нещо на главата че ще му се препече темето летището за мухи и няма къде да кацат . Особено има едни едри . Конски мухи и едни с големи зелени очи не им знам модела ама снасят по много бели едри гл исти. Уклея и червенооерката цъкат много на тях.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Завидя Главчо за климатиците. Друга мисля в главундерата му няма. Щож те на климатик, па той се пече по некви села.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К'ви оставки искат тези *** в НС!? Те си чешат езиците на хладно в парламента, без никаква файда от това! Те не могат едно келяео правителство да излъчат, седнали оставки да искат! Я да ходят да гасят пожарите, стига получавали тлъсти заплати за нищо правене!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да излезе Илияна Йотова с метлата да гаси! Да излезе и Лена Бориславова! Христо пенсията що не отиде да се търкаля и да гаси пожарите? Нали се търкаляше по шкембе на Росенец? Що не излезе Нинова с тупалка да тича пожара? Да излезе и Асен Василев! Гнома, Киро, Денков! Айде, нещастницииии! Отивайте да си правите селфи! Нали от вашите депутати си направиха селфи в наводнените райони, където писаха: НА КАЛНИ БАНИ СМЕ? СЕГА ДА ПИШАТ: НА САУНА СМЕ.
9
2
 
13
 
! Отговори
Порно на Държава преди 1 месец
Ми то си е за оставка. Снега ни изненадва през зимата, пожарите ни изненадват през лятото. Конникът без глава е начело на статистиката.