Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици

Той ги призова да отидат на мястото на бедствието
Обновена: 18 юли 2024 12:47 | 18 юли 2024 12:45, Нели Христова
136
Главчев: Моята оставка не е проблем, но политиците да излязат от помещенията с климатици
Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
14
 
! Отговори
сусо преди 1 месец
Вместо да призоваваш политиците, да беше организирал подопечните си! Това е твое задължение по длъжностна характеристика!
7
2
 
23
 
! Отговори
до ? преди 1 месец
"Големия" пожарникар със сърце на мишка се е скрил в миша дупка понеже знае, че има огромна вина, че нямаме техника за гасене на пожар. Иначе в продължение на 11 години ни обесняваше колко е успешен.
6
3
 
22
 
! Отговори
Над 80 000 преди 1 месец
Изкарайте чиновниците и търтейте от МВР да гасят пожарите,да видят как се вади хляба който ядът без да работят.
5
2
 
10
 
! Отговори
Дядо Гравчо преди 1 месец
Д1ртия Луй Дьо Финес.Фен съм му.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя прилича на Луи Дьо Финес. Само дето не е смешен
3
2
 
19
 
! Отговори
Главчев преди 1 месец
Всичко е под контрол днес само 30 къщи изгоряха
2
4
 
19
 
! Отговори
? преди 1 месец
А къде е Бойко пожарникарят за един приятел питам?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като отидат на мястото какво от това? Ще се снимат ще покажат уж колко са загрижени но така няма смисъл. Вместо да се говори за набавяне на пожарна техника те си говорят да ходят на място все едно с появата си всичко ще се оправи.