Радев: Няма да бавя процеса, обявявам кога ще връча мандата утре

"Политическата ни система ни е тежко заболяла", заяви президентът
18 юли 2024 17:00, Нели Христова
110
Радев: Няма да бавя процеса, обявявам кога ще връча мандата утре
Снимка: БГНЕС

Утре сутринта, връщайки се в България, ще обявя кога ще връча мандата. Това заяви държавният глава Румен Радев от Великобритания по повод заявката на ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен.

"Политическата ни система ни е тежко заболяла", заяви Радев.

"Няма да обсъждам този въпрос", така отговори Радев на въпрос относно президентска република.

По отношение на изборите в САЩ Радев обяви, че ще работи с всеки един президент, който американският народ избере.

Той благодари на всички, които се борят с тежките пожари в страната.

"Благодаря на служителите на противопожарна безопасност, на хората от армията и на всички доброволци. Дали и как се справя правителството е въпрос на всеобхватен анализ след потушаването на пожарите. Благодарих на министър-председателя на Чехия Петър Фиала за изпратената помощ. Изказвам благодарност и на Турция за навременната им помощ."

По отношение на борбата с нелегалната имиграция, Англия ще разполага полицейски сили и у нас.

"Ние високо оценяваме осъзнаването на нашите европейски партньори, че опазването на външните европейски граници не е ангажимент само на държавите на предна линия, а на всички държави от ЕС. Ние с готовност ще посрещнем всеки един участник, който ще допринесе за по-голяма сигурност на нашите граници."

По - рано днес държавният глава Румен Радев пристигна в двореца „Бленъм" близо до Оксфорд, където беше посрещнат от министър-председателя на Великобритания Киър Стармър за участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

Държавният глава е във Великобритания за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

По време на форума той е провел серия двустранни срещи, сред които и с унгарският премиер Виктор Орбан. След разговорите с унгарския премиер Радев за пореден път призова да се търси край на конфликта в Украйна чрез дипломация.

"Вярвам, че на тази война е крайно време да бъде сложен край и въпросът не е просто в предоставянето на оръжия и боеприпаси. Трябва да разберем характера на тази война. Основният фактор - това са хората и най-сетне трябва да го разберем. Ако продължаваме да водим същия стил война със същата интензивност, ще стигнем до момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. И тогава, ако не продължим да подкрепяме Украйна, ще компрометираме международното право и ценности. Но ако продължим да я подкрепяме - как, ще изпратим хора ли? Това е абсурдно. Колкото по-бързо се използва дипломация за разрешаването на военните конфликти, толкова по-бързо ще избегнем тази политическа и морална криза", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
7
 
! Отговори
Радееев преди 1 месец
Няма да бавиш защото Пеевски ти каза,че си мажоретка по телевизора.Явно те държи с нещо!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството, че в България вкарват или връщат много имигранти. Живея в Сливен, западнал град сме. Но започнах да виждам много хора от Близкия изток по магазините, центъра, Кауфланд. По някаква програма ли ги наемат или по-скоро ги връщат от някъде? Недостиг на кадри има по морето но в нашия западнал град какво правят и от къде идват?
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе какъв е Радев че да казва, кога и колко оръжия да изпращаме за Украйна? Тези работи се решават в Народното събрание.
42
6
 
3
 
! Отговори
Вива ла Франс преди 1 месец
По информация на France Info - Киев ще получи 128 бронирани машини VAB, 18 самоходни гаубици "Цезар" и 24 леки танка, най-вероятно AMX-10RC.Париж ще достави на Украйна още противотанкови ракети, камиони и радари.
41
8
 
1
 
! Отговори
ДО Партийците преди 1 месец
*** - Президента подкрепя Народа и Родината ни .Всички Хора в България разчитат на Президента да запази България от Разграбване и Убийства .
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tpueм лu, тpueм лu, a мucupkuтe? Ha тoвa лu вu yчu Copoc?
39
3
 
5
 
! Отговори
Натовски генерал преди 1 месец
Тъй вярно г-н Пеевски, слушам!
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски му каза да слезе на земята, ама той все в облаците, само харчи държавни пари
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е типичен пример за мания за величие, хем не му е рабабота ама се перчи
36
5
 
6
 
! Отговори
Радев каза: преди 1 месец
Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери показва, че нашата политическа система е тежко заболяла. Начинът да я възстановим е чрез радикална хирургия. Скалпелът е в ръцете на гражданите, когато има следващи избори, подчерта той.
35
2
 
13
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Колко сте жалкиииии. Как само сте изрязали думите на Радев за Пеевски?! Журналисти бре джанъм. След като цитирахте вси лакърдии на магнитното..., защо не написахте отговора на Радев? Не сте само жалку, но и смешни. Добре, че има и др сайтове.
34
0
 
8
 
! Отговори
Левчо преди 1 месец
Пари за Украйна събирате,а на хората с изгорели къщи давате по 100 лева помощ.Абдекирала държава с луди политици.
33
8
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Какъв е Радев че да казва, кога и колко оръжия да изпращаме за Украйна? Тези работи се решават в Народното събрание. Не е необходимо да има редовно правителство за да изпратим всичкото си оръжие в Украйна, необходими са само 120 депутата от ДБ пп, ГЕРБ СДС и ДПС
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aaaмa, Huku ucka ga nътyyвaaa!
31
5
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
Не е необходимо да има редовно правителство за да изпратим всичкото си оръжие в Украйна, необходими са само 120 депутата от ДБ пп, ГЕРБ СДС и ДПС
30
7
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик! преди 1 месец
Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мноого висока топка е Радев за мижатурките в нашата политика!И аз бих го мразил,ако бях политик!Въпрос на оцеляване в джунглата!
28
5
 
6
 
! Отговори
цирк Балкански преди 1 месец
Еййй,Чорап, добре ли си с главата.Какви мандати, какви Пет лева .Потънали сме във ла..а до гушата.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До #10Грешите! Всичко започна от нахлуването на наказателния "отряд" на Гешев в Президентството. Юмрукът беше след това. Същата вечер.
26
10
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Какъв е Радев че да казва, кога и колко оръжия да изпращаме за Украйна? Тези работи се решават в Народното събрание