Бившият шеф на НС: Бойко ни надигра

Проблемът е кой ще бъде служебен премиер
26 юли 2024 22:16, Инна Ангелова
32
Бившият шеф на НС: Бойко ни надигра
Снимка: Bulgaria ON AIR

КС взе решение и отмени съдебната реформа. Бившият председател на НС Ива Митева коментира днешните решения в студиото на "Денят ON AIR”.

"Очаквано, гледайки как се разпределят гласовете в КС, гледайки и времето, за което КС се произнесе. Шест на шест гласа значи, че има отхвърляне на искането, което е опасно и не трябва да продължава повече. Въпросът не може да бъде пререшаван. Напоследък по тежки дела виждаме това 6 на 6 гласа. Няма на кого да се сърдим към днешна дата", коментира Митева.

Тя е на мнение, че КС не трябва да е политизиран. В него трябва да присъстват хора с висок морал, които да спазват Конституцията. Митева припомни, че през 2015 година отново е имало изменение на Конституцията и тогава Христо Иванов е напуснал коалицията, защото не се прие предложението му ВСС да е с 4-годишен мандат.

Трябва ли Главчев да бъде преназначен като служебен премиер
?

"Може би да, защото това е нова въртележка. Отново трябва да се стигне до назначаване на министър-председател. Тук проблемът е кой ще бъде служебният министър-председател. Остана само управителят на Сметната палата", посочи бившият шеф на НС, пред Bulgaria ON AIR.

Според Митева, ако Конституцията е правена със сърце, трябваше да се променя с разум и търпение. "Такива не видяхме. Видяхме желание да се направят промените, защото сме ги обещали", подчерта тя.

"Като че ли дадоха урок на "Промяната", което ни обезкуражава всички. Всички жадуваме независима съдебна система. Това решение днес не ни дава повече надежда. Нека се замислим за направеното до този момент и изградим мост между всички в Народното събрание. Да не си създаваме образа на вечния враг, да започнем наистина да правим реформи", отправи апел Ива Митева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турска фъфла от Делиормана :)))
7
8
 
31
 
! Отговори
Аре бе, докога вие? преди 1 месец
Айде, пак Бойко ви виновен. Че сте некадърни. Ти нали беше със Слави, щяхте да чегъртате? С онзи Пацо шнорхела, и роденият на пъпа на София? Толкова бездарни. Бойко е класи над вас, госпожо с шарените елечета. Нямате представа дори как да се облечете и онзи клоун от вашите със скъсаните дънки. На Бойко не можете на малкия пръст да стъпите.
6
16
 
13
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Деси Атанасова е троянския кон в КС . Тази ще ни разкаже играта , може да загубим и територии на България .
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже, царят е гол. Някой го прозря. Бойко надигра всички, но не с интелект. Реалността е, че опозицията е толкова слаба, че направо рие дъното.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боцко е хитър , като стадо лисици ! Лично Тошо го е учил на правешки тарикатлъци !
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който може, играе и надиграва, който си не може, седи, гледа и после коментира по тв студията.
2
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тая оди ли на логопедични уроци, или още си мяука... ===)))
1
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
НЕ "бойко" ви е надиграл,а ВИЕ-разните нищоправачи в НС и в КС просто му се ПОДЛОЖИХТЕ !!...Има разлика и то голяма !