Мирчев: Решението на КС е подарък за рождения ден на Пеевски

„Драпаме 17 г. за тези промени в Конституцията, а те успяха да ги "опраскат"
27 юли 2024 12:07, Елка Василева
95
Мирчев: Решението на КС е подарък за рождения ден на Пеевски
Снимка: архив, БГНЕС

"Реалностите са, че това не е решение на Конституционни съд. Това е решение на двама души. Единият се казва Делян Пеевски, днес между другото има рожден ден. И това, което направиха вчера конституционните съдии, беше подарък за рождения му ден. Вторият човек е също много интересен. Това е шефът на ВАС - г-н Чолаков", така Ивайло Мирчев коментира пред БНТ решението на КС за отмяна на съдебната реформа.

Още по темата
Те контролират голяма част от конституционните съдии, добави той.

"Това не е шамар за нас", беше категоричен Мирчев. Това е шамар за конституционните съдии според него и удар срещу България. Не може да си обясни как тези съдии ще го обяснят на децата си.

"След като ЕС излезе с коментар, че тези промени са ок и ние ги приветстваме, те са чакани от над 17 години. 17 години се драпа за тези промени, те успяха да ги "опраскат".

И не само това са "опраскали", допълни Мирчев. Но урокът, посочи той е, че има една група от хора, най-отгоре стои Делян Пеевски, контролират страната и това ще ги накара да станат още по-решителни.

"Ще видите, че накрая имената на тези, които направиха това срамно гласуване в КС, те наистина няма да имат обяснение пред обществото".

След "натиска от страна на Пеевски и Чолаков", каза още Мирчев, ние се връщаме към това, каквото си беше.

"Истинската власт в държавата, там, където Пеевски и хората около него, контролират страната, са регулаторите", каза Мирчев.

По думите му това са КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, които в момента "работят по друг начин".

"Звъни един човек и казва - опраскваш тази фирма. Този го пускаш да работи. Онзи няма да работи".

Затова и от ПП-ДБ са искали да сменят именно регулаторите.

Мирчев коментира и изказванията на Антон Кутев, свързани с помощта, която България оказва на Украйна.

"Моето усещане е, че след опорките на Путин последва някакъв архаичен социализъм. Ако искате да минем към някаква нормалност и тъй като г-н Кутев коментира оръжието за Украйна, а на мен това ми е тема. Нека да стане ясно за българското общество. България помощта с оръжия, която оказва на Украйна, е изпратила много малко. Всичко ни се възстановява като суми от ЕС и американските фондове" Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му в момента Украйна се превръща в един от най-големите инвеститори в България. Като цинично определи начина, по който се коментира какво ще бъде дадено на Украйна, след като в страната ни постъпват огромни средства, именно заради нея.

"Тези путинови опорки наистина да ги приключим, защото звучат цинично", каза Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 месеца
До 46. Променлив глу.пак, България няма бъдеще точно с тези твои любимци? И то е очевадно с последните четири години на пълен хаос, в които променкаджиите са основен фактор.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв инвеститор може да е украйна бе сорросоиди не умни ?!?
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от ППДБ е крайно време да обявят че с ДПС на Пеевски и ГЕРБ на Бойко Борисов никога и по никакъв начин няма да правят коалиции и договорки и общи действия за каквото и да е било и ще спазват санитарен кордон около тези две личности и партии, или по добре да се разпуснат и да отворят политическо пространство за други лица и партии които да изчистят ГЕРБ-ДПС, Бочко и Делянчо. Или България няма бъдеще.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нападнатата от Путин абсолютно корумпирана и компроментирана страна украйна била най големия инвеститор на България !?!
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спомням си как Кирил Петков, в деня на приемането на промените в конституцията излезе пред медиите и благодари специялно на г-н Борисов и г-н Пеевски за подкрепата. Ама на Мирчев паметта му е по къса от челото и тия неща не ги помни.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ревльовци само се оплакват като не са власт, а като я вземат мълчат и нищо.
40
3
 
5
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 месеца
Пеевски е амбициозен,но е бездарен/Булгартабак, Мултигруп...
39
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
стига с тоя "пеевски" бе!!!!!!...Умря ми магарето от него !
38
0
 
16
 
! Отговори
The Missing Link преди 2 месеца
На хора с два сантиметра чело не вярвам!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надежда Йорданова написа толкова некадърни промени, че нямаше как КС да не ги отмени. Сега Пеевски я черпи с уиски по случай рождения си ден. И мислят следващия ход.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи " промените " , които вяха заченати в скута на Пеевски , бяха извършени с мнозинство осигерено от Пеевски , сега отмяната им е подарък за рождения ден на Пеевски . Тоя направо ми позори интелекта в опита си да ми пробутва такава помия ..
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой може ли да измери колко му е широко челото на този индивид?
34
0
 
10
 
! Отговори
Тъй де! преди 2 месеца
Га пихте мазни турски кафета в скута на Пеевски не ревахте? Некадърници!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
с един пръст чело, колко ли конски сили има този юнак под капака. едва ли са много. такива като този вмесо да копаят картофи по полето тръгнали да редят конституция.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мирчев, КС не ви е виновен, че спазва закона. Промени в конституцията касаещи съдебната система се правят от Велико народно събрание, а не от обикновено. Това много добре го знаехте, затото всички специалисти ви го казаха. Всички знаехте, че тези промени няма да минат в КС защото са противоконституциони.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мирчев, да те светна че ние плащаме на Украйна 460 милиона лева годишно, а не Европейския съюз на нас. Да те светна, че ние издържаме украинските просяци в хотели на морето, а българите ги бутаме в метални контейнери
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Настимир Ананиев е сериозен политик и държавник и подкрепя Мария Габриел за премиер с третия мандат. Време е Мирчев да се включи в коалицията на националното спасение.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мирчев, ама я кажи точно кой плаща на България и кога точно е платено на България за бетеерите? Досега кой ни е възстановил 1 лев???? За какви американски фондове бълнува Мирчев?
28
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Завършил маркетинг в Стопанската академия в Свищов,а си позволява да коментира решение на КС.Нахално некомпетентен като повечето в ПП/ДБ.
27
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Тези от промяната ще признаят ли ПОНЕ ВЕДНЪЖ, че в нещо са сбъркали или все някой друг им е виновен?