Андрей Райчев: Единствено партията на Борисов не се тресе отвътре

Процесът в ДПС е много драматичен, смята той
29 юли 2024 19:24, Анисия Иванова
137
Андрей Райчев: Единствено партията на Борисов не се тресе отвътре
Снимка: БГНЕС

Шансовете за съставяне на правителство са малки, но в политиката винаги има такива. Това обясни пред БНР социологът Андрей Райчев преди връчването на третия проучвателен мандат. Днес - 29.07, президентът Румен Радев ще го предостави на ИТН.

"Разговорите ще имат ефект само при едно условие – ако ГЕРБ склони да говори. Към този момент обаче не изглежда така. Ако изборите са изгодни за някого, то това е за тях".

Бойко Борисов ще е едно до 5 ноември и след това ще е друго, прогнозира Райчев, като обясни, че на тази дата се провеждат изборите за президент на САЩ, на които Тръмп има шанс за победа.

"Борисов е под базово подозрение от демократите, свързано с "Южен поток".

Ако Тръмп спечели, ще престане да е необходимо да държим проукраински и антируски речи. Ще престане да съществува подозрението дали си евроатлантик. Ще стане възможно Борисов да инициира активни дейстивня, без да се държи за полата на ДБ".

Социологът анализира и случващото се в ДПС.

"В Движението има политическа война между двама души, които никога не са претърпявали загуби. Напълно непредвидимо е какво ще стане. Успехът на Доган се дължи на това, че осигури израстване на капиталистическа класа. Там израсна буржоазия и Пеевски има особен диалог с нея.

Той е ефективен за тях. Има го и аспектът стари-нови. Тези, които са строили ДПС, са повече към Доган. Но ги има и младите лъвчета.  Процесът е много драматичен. Върху ДПС наистина се държи етническия мир в България", допълни социологът.

Борисов е единственият, който не е застрашен. Партията му не се тресе отвътре, отбеляза още Райчев в предаването "Преди всички".

За първи път се трупа напрежение по линията консерватично – либерално, обясни социологът.

"Вижте откриването на олимпиадата. Всички въпроси се оказват поляризирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пеевски не бил търпял загуби, магнитски какво е, кой бизнес разви пеевски, всичко до което се докосне пеевски се проваля, унищожи поминъка на собствения си електорат, пеевски не може дори да използва дебитна карта, всеки ден е на работа в парламента, защото това е единственият му доход, няма охрана , сам си кара колата, а навремето искаше охрана от НСО, пеевски в отчаянието си е агресивен, остана му само парламентарната група на ДПС
101
1
 
6
 
! Отговори
ЕВРАЗИЙСКИ ЕННИЧЕРРИ преди 1 месец
ТРЕСАТ ОТВЪН, НО НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧАВА
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ооо, скоро така ще се разтресе, че ГЕРБ ще се разпадне по шевовете! Тихата вода е най- дълбока. А иначе Райчев пак пробва да промива мозъци в полза на Борисов.
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама тая партия на Борисов ли е? Нали уж бяха демократични.
98
1
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Е как ще се тресе от вътре шайката на властелинът на нощожествата, та те стоят пред Тиквата по-ниско от тревата, че да не вземе да им спре парите ! Гнусни черковни мишки !
97
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Партията на Баце е много стабилна,но всичко ще рухне ако с него се случи нещо.След смъртта на Тиквата,партията няма да оцелее повече от година.
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
92 Ноуп! Доган и най-едноличният лидер, но ДПС се разцепи.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Андрей Райчев трябва да благодари на българския народ, че не го разстреля като комунист шестак на десети ноември. Трябваше докато има смъртна присъда да минат всички комунисти от там. Тези хора имат страх само от трудови лагери и смъртно наказание. Тях с върховенство на закона не може да ги изплашиш
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Логично, само ГЕРБ може да състави редовно правителство. "Независимите" депутати, събрани от кол и въже, да не си правят илюзии, че на трик ще станат депутати, недай Боже, министри. Останалите партии с проблеми и с малък еекторат. Избори.
93
6
 
6
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Ама от известно време май Шиши кара влага в Герб.
92
4
 
12
 
! Отговори
Шменти-капели ГЕРБ преди 1 месец
Защото Борисов държи еднолично властта в ГЕРБ и ги дресира да му целуват ръка и да да му козируват. Борисов е деспот.
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой виждал ли е усмихната тази физиономия?
90
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
България е на практика Прокурорска диктатура.А Бойко ,Пеевски и т.н. са само пешки на някой,който стои в сянка.Трябва ни нов Левски
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е контрабандист с два тома досиета и като го вкарат в затвора от яд и злоба ще вкара всички , които са яли и пили с него. Маджо за това го ни миналата година. Да му мислят Биков и Манев
88
4
 
12
 
! Отговори
аС преди 1 месец
Не се тресе, защото е ОПГ !
87
1
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
Нито съм чалгата, нито сарайско-банйянски... Ocвeн тoвa не съм Grindr u тoвa e, koeтo тe фpycтpupa!
86
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Райчев и Борисов гледат криво, защото имат проблеми с психиката. Тези хора трябва да се молят да спасят душите си. Не знаят какво ги очаква.
85
4
 
4
 
! Отговори
Мария Габриел преди 1 месец
Ще вкарам Борисов до изборите
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Taka e paзбupa ce! A nъk шapлaтaнckuтe napтuu, kouтo ce kpenят нa cъrлacyвaнe c nocoлcтвoтo u rpaнтoвe oт Copoc, cлeg uзбopuтe в CAЩ щe uзчeзнaт kaтo вoga в nяcъka нa Kopaл...
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кака са нещата по оста Б.Б. - М.Г.?