Андрей Райчев: Единствено партията на Борисов не се тресе отвътре

Процесът в ДПС е много драматичен, смята той
29 юли 2024 19:24, Анисия Иванова
137
Андрей Райчев: Единствено партията на Борисов не се тресе отвътре
Снимка: БГНЕС

Шансовете за съставяне на правителство са малки, но в политиката винаги има такива. Това обясни пред БНР социологът Андрей Райчев преди връчването на третия проучвателен мандат. Днес - 29.07, президентът Румен Радев ще го предостави на ИТН.

"Разговорите ще имат ефект само при едно условие – ако ГЕРБ склони да говори. Към този момент обаче не изглежда така. Ако изборите са изгодни за някого, то това е за тях".

Бойко Борисов ще е едно до 5 ноември и след това ще е друго, прогнозира Райчев, като обясни, че на тази дата се провеждат изборите за президент на САЩ, на които Тръмп има шанс за победа.

"Борисов е под базово подозрение от демократите, свързано с "Южен поток".

Ако Тръмп спечели, ще престане да е необходимо да държим проукраински и антируски речи. Ще престане да съществува подозрението дали си евроатлантик. Ще стане възможно Борисов да инициира активни дейстивня, без да се държи за полата на ДБ".

Социологът анализира и случващото се в ДПС.

"В Движението има политическа война между двама души, които никога не са претърпявали загуби. Напълно непредвидимо е какво ще стане. Успехът на Доган се дължи на това, че осигури израстване на капиталистическа класа. Там израсна буржоазия и Пеевски има особен диалог с нея.

Той е ефективен за тях. Има го и аспектът стари-нови. Тези, които са строили ДПС, са повече към Доган. Но ги има и младите лъвчета.  Процесът е много драматичен. Върху ДПС наистина се държи етническия мир в България", допълни социологът.

Борисов е единственият, който не е застрашен. Партията му не се тресе отвътре, отбеляза още Райчев в предаването "Преди всички".

За първи път се трупа напрежение по линията консерватично – либерално, обясни социологът.

"Вижте откриването на олимпиадата. Всички въпроси се оказват поляризирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
8
 
! Отговори
77 преди 1 месец
Квичиш ти, долен чалгар и сарайско-банкянски лакей! Квичиш като наритано улично псе!
81
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партията на Борисов не се тресе, защото там е пълно с дребни човеци, които светят с отразената светлина на вожда. Те могат само да слушкат, папкат и ръкопляскат. В ГЕРБ я си казал нещо дето не се хареса на дон Буци излиташ бързо-бързо. Радо Чолаков преди няколко месеца каза - Виждам Борисов като премиер, а Пеевски като вицепремиер. И излетя от листите при последните избори. Да назначаваш на дон Буци вице без да го питаш е смъртен грях, за който следва незабавно наказание!
80
7
 
9
 
! Отговори
Мхмм преди 1 месец
Прав е, колкото и да не ми се иска. Опозицията, или това, което се обяви за такова на ГЕРБ и, че ще ги чегърта, се оказа некадърна, бездарна и загуби 3 години на страната. За сценаристите от шоуто не говоря, те тепърва ще губят още държавно време. Но променкаджиите, макар и с нелоши идеи, изкараха такива кадри, че герберите приличат на доценти и тесни специалисти. Наистина, дано на есен за по-лесно гласуваме, че станахме за смях на света. Но не съм оптимист.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Paйчeв нaзoвa rлacнo тoвa, koeтo вcuчku знaят, нo npeмълчaвaт, тъй kaтo нe cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
78
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 месец
Може да не се "тресе отвътре", ама се тресе отвън бе, неврастенико Райчев, дето баща ти открадна толкова пари, че до девето коляно ще има да харчи домочадието ти! Пък и новият списък "Магнитски" скоро ще излезе! Затова мутрата от СИК - Банкя трепери, а мутрите, които охраняват сакатия учиндолския чалгар не могат да насмогнат с памперсите! Ама пък, каква пародия на "сериозните" политици *** хаджи Тошко Африкански и клептомана Балабана Джебчията, нали?! Да си умреш от майтап! И от срам!
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ckъcaxa ce ga вuят rpuнgpuтe, nлюят, cъckaт, gжaфkaт, kвuчaт... Бpaвo Paйчeв, мнoro тoчeн aнaлuз!
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е партията на независимите да излезе на първо място в парламента.
75
6
 
10
 
! Отговори
Гага рин преди 1 месец
Този е луд.От Гроб му плащат да ги хвали.
74
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За коя партия на Борисов говорим? За ГЕРБ, за ПП/ДБ, за ИТН или за Възраждане?
73
6
 
7
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Неточен си др. Райчев. Само Възраждане не се тресе. Ако знаеш какви свръхчувствителни търкания има в ГЕРб, ще си замълчиш. В ИТН също няма кой знае какво напрежение. Иначе ДПС печелят Гинес за вътрешни двубои, а Двуличие са конкуренти.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Социолозите буквално минаха на вицове вече. Шкумбата не е ли коментирал политическата обстановка?
71
5
 
11
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
Този про-герберастки дядка, защо въобще го питате?
70
3
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Индианците на Винету не се тресат и не се цепят, защото папкат и усвояват публичния ресурс на републиката. Когато човек яде иска спокойствие а не панаири.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Krivogleda myracho begai silno po pavetata
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мисля, Борисов никоганяма да се отметне от проевпопейската си и проатлантическа политика, която споделя заедно с близките си приятели Урсула фон дер Лайен и Вернер шефа на ЕНП. Райчев пак започна да ръси нефелни сензации.
67
4
 
5
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
И ти украинецо от къде знаеш
66
11
 
4
 
! Отговори
Верно изперкал преди 1 месец
Да не си е сменил гуруто и сега целува лотосовите нозе на Сокола? Не стига че му повтаря мантрата за етническия мир, ами му измисля и нови митологеми - Доган бил създал капиталистическата класа и буржоазията. Да умреш от смях.
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя винаги е бил голям капацитет като Божинката е почти
64
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
разпределили са си порциите и не се бъркат на другите в бизнеса знаят че дружноще успеят и няма да пуснат кокала корпоративният вот им е сигурен защо никоине казва какъв му е бизнеса
63
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аиде стига изказвания.. Този се изказва още от комунизма.