Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет

Надява се диалогът да бъде върнат
29 юли 2024 16:00, Инна Ангелова
74
Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет
Снимка: БГНЕС

"Да се говори за министри - не е нормално в тази безкрайно тежка ситуация", заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Депутатът допълни, че това е мандат на парламента и от БСП се надяват, че той ще бъде използван за връщане на диалога между партиите. Гуцанов изрази надежда да се стигне до пресечна точка на приоритети, които да са от полза за страната.

Той допълни, че неофициално вече са имали разговори с ИТН. Гуцанов не смята за нормално за 3 г. шест пъти да има избори.

"Дано има воля на мъдрост, на държавническо мислене и диалог, за да се стигне до редовен кабинет и нормализиране отношенията в политическото пространство", надява се депутатът.

Гуцанов отказа да назове отсега какви ще са условията им за подкрепа. Подчерта, обаче, че "социалната част е ключова, здравеопазването, мира и енергетиката".

Той обаче засега не ги поставя като червени граници и предпочита първо да започнат разговорите. Има готовност и за събиране на Националния съвет на БСП, който да се произнесе.

Той повтори, че кабинетът трябва да е на националното спасение и да е експертен, надпартиен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПмандатпреговориИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде БСП хиените пак взеха да се облизват.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев даде мандата на тея интимни гумени предпазители които редовно ползва - ИТН! Очаква да му съберат "правителство" - разбирай - всички о'трепки с партийни книжки по джобовете. На това му казват национално спасение?! Стига бе! Връщайте мандата веднага клоуни! Когато можехте да управлявате се покрихте яко, сега ще управлявате? Вън бе!
50
0
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
До дедо ви: Ти викай "гуци, гуци" на прасенцето си. За повече от това не ти стига пипето.
49
0
 
3
 
! Отговори
Това пък откъде преди 1 месец
До Как се нарича: Не знам дали има държава "без парична единица, без Конституция, без история, без енергетика" но и да има, това не е България.
48
1
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
гуци , от вашите експерти България бе ше вкарана в национални катастрофи бе , или не си чул и не знаеш ?
47
4
 
3
 
! Отговори
Как се нарича преди 1 месец
държава без граници, без парична единица, без Конституция, без история, без енергетика? но със 600 концесии до 2022 г. Територия, дру гари? За 35 г. унищожихте България.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 44 - в обдухването на Славчовите кълбаци! Ясно е в какво е експерт - в нагаждането!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте полковник Марков да стане премиер ,той , така згадъчно и конспиративно ще оправи всичко , след като се наспи разбира се .
44
1
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Кое БСП? Кое ДПС? И двете са в насипно състояние. Конституцията дава възможност да протака докато има възможност изборите да се проведат след 4 ноември, та да не гледаме срамни сцени на политически салтоморталета. Все пак да се има предвид, че само Баце има снимка с Тръмп до известната камина. Другото е само чалга.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кжете ми в какво точно Тошко е експерт .Писал смешки в едно предаване .По същата логика , може да си изберем някой от сценаристите на Гала да управляват държавата и може дори да са по свестни от тоя индивид . Жалко е , за хубавата ни държава , такива хора да я пипат с мръсните си ръце.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безличното БСП,не му се ходи на избори а?. Щото може и да не влязат този път!-:) ИЗБОРИ!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече 34години все правителства на националното спасение . От кого ще ни спасяват от едни и същи политици които сътвориха най-срамните 35 години на красивата ни родина България ! Анатема за тях !
40
4
 
1
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 месец
До Анонимен 35: С подписа на Корнелия Нинова нито един патрон на Украйна не е изпратен. Оръжията се изпращат винаги на краен получател, така че няма На Украйна през Полша. Крайният получател е била Полша. Ако Полша ги е препродала на Украйна, за това България не носи отговорност. Анадънму? ..................... Можеше ли Корнелия Нинова да забрани износ за Полша? На какво основание? Нали тогава всичкото т'рол щяхте да ревете, че тя пречи на производителите да си получават заплатите.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано,ама надали!?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боку седи и пуши пура. Ще се задави от смях.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ае стига вече п'ростии! Правителство на "националното спасение"?! Демек - я, брато и авери! Всичките аутсайдери на изборите, решиха да правят правителство с по 2-3% от гласовете, като си "стиснат ръката" с подобните?! Тоест - нов начин да бламираме изборите, опакован като "експертно" и на "националното спасение"?! Пълен шит! Връщайте мандата и пак на избори!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надяват се на чудо да има кабинет, че при нови избори отиват на кино. Ще стигнат до 13 депутата или под чертата. Зависи от това колко партии фантоми ще пусне посолството.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Тошко Африкански днес беше заел една сериозна физиономия, все едно той ще е премиер. Явно разчита на някакъв вид къса памет сред останалите партии как ги наричаше от трибуната. Няма такива клоунии и малоуумници като тия. Начело с водачът им Диван войвода, когото даже от години не сме виждали на живо, а само му четем мъдростите по соц мрежите.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Стига глупости - НалЕ, никаква отговорност? Тя, като подписваше Нинова, през ум не и е минавало, че всичкото това отива за Украйна, ама изобщо не се е сещала за такова нЯщУ.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е ли ясно? - Има си значение дали е добър или лош Гуцанов. Добрите хора вършат добри дела, лошите - лоши, като умеят и добре да се прикриват.