Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет

Надява се диалогът да бъде върнат
29 юли 2024 16:00, Инна Ангелова
74
Гуцанов за мандата: Дано има разум и кабинет
Снимка: БГНЕС

"Да се говори за министри - не е нормално в тази безкрайно тежка ситуация", заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Депутатът допълни, че това е мандат на парламента и от БСП се надяват, че той ще бъде използван за връщане на диалога между партиите. Гуцанов изрази надежда да се стигне до пресечна точка на приоритети, които да са от полза за страната.

Той допълни, че неофициално вече са имали разговори с ИТН. Гуцанов не смята за нормално за 3 г. шест пъти да има избори.

"Дано има воля на мъдрост, на държавническо мислене и диалог, за да се стигне до редовен кабинет и нормализиране отношенията в политическото пространство", надява се депутатът.

Гуцанов отказа да назове отсега какви ще са условията им за подкрепа. Подчерта, обаче, че "социалната част е ключова, здравеопазването, мира и енергетиката".

Той обаче засега не ги поставя като червени граници и предпочита първо да започнат разговорите. Има готовност и за събиране на Националния съвет на БСП, който да се произнесе.

Той повтори, че кабинетът трябва да е на националното спасение и да е експертен, надпартиен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПмандатпреговориИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Нека да опитат преди 1 месец
До Айде да няма...: Ако имаше гаранция, че в следващият парламент ще има повече разум, можеше да експериментираме за пореден път. Но надали ще има.
31
4
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
До Христо Христов: Какви олигарси на БСП са произвеждали снаряди за Украйна. По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? ...................... А колкото за износа, когато Корнелия Нинова беше министър на икономиката, нито един снаряд и дори патрон не е изнесен с неин подпис за Украйна. Имаше износ за Полша, това нито тя, нито някой друг и имал основания да го забрани. Ако те са изнасяли за Украйна, България не може да носи отговорност за това.
30
0
 
2
 
! Отговори
Айде да няма... преди 1 месец
кабинет. Разум така или иначе няма в тоя парламент.
29
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Подчерта, обаче, че "социалната част е ключова, здравеопазването, мира и енергетиката"." - мира дето БСП се бореше за него като олигарсите му произвеждха снаряди за Украйна, докато депутатите говореха, че нищо не се изнася за там.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП 3 пъти фалираха България. Сега се точат за пореден погром. Добре, че имат една талига депутати.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошко каза, че първо ще разговаря с треските от Величие. Хахахахахаха Явно знае, че само от тях зависи дали ще има кабинет или не. Циркаджии!!!
26
5
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Варненска медуза: Това дали Гуцанов е добър или лош няма връзка с темата. Той говори за позицията на БСП, а не за своята собствена позиция. В ръководството на БСП той има само един глас и не решава сам нищо.
25
0
 
13
 
! Отговори
Варненска медуза преди 1 месец
Не се изтърва кокала, ще се гъне, ще лиже за да не спира далаверата. След него и трева не никне. Участва в даларерата БМФ, после БМКЦ, сега е на заплата към Домусчиев. Има пръст и в далаверата с амфетки през фериботите. На косъм е да се докопа до Яхт клуба и Морска гара. Варналии знаят и виждат. Не ги пренебрегвай.
24
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
*** Гуцанов....
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 - Абе, меракът им гУУУлем,мерак за власт. ВЕрват си, че че кабинет ще спретнат, че, ако сега не стане, кога?
22
0
 
2
 
! Отговори
Като ни преди 1 месец
натресат борса ток на Василев и цифрово евро. Ще настане веселба. Народът спи.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаят, че няма да има кабинет и продължават да ни разиграват театър. Тези подиграват ли се с нас?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 - Тцъ, не са! Артистите от Болшой театър са гениални, пък тия някакви петоразредни. Онези те вкарват в действието и образите неусетно, а тия дори не са в състояние да те излъжат, всичко им прозира.
19
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ако успеят да съставят кабинет и постигнат съгласие за това,ТОВА ще бъде УДАР,срещу корупцията и срещу БОКО и Делян
18
3
 
3
 
! Отговори
Левът къде е? преди 1 месец
А вписване Кеш в конституция. Като ни заробите към ЕЦБ няма да има смисъл от партии. Всичко каквото ви нареди ЕС, ще козирувате и изпълнявате.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гуцанов , защо имаш плажен бар , точно на пясъка ? Морал , социализъм другари , туй -онуй .....
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Артисти от Болшой театър!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пък се загрижил изведнъж. На държавник ли се прави?
14
0
 
25
 
! Отговори
БМФ преди 1 месец
Гуци, ти предаде всичко и всичко до което се докосна.Предаде варненското БСП, после лиза, където плюеше - Корнелия, сега и от нея се отвърна.Само интересите ти остават, твоят Сашко краде със все сила в Параходството, но ти подготвя Морска гара за да организираш поредната кражба за концесия.Как да ви вярваме !?
13
0
 
10
 
! Отговори
Перко преди 1 месец
Важно е вас да ви няма. Другото ще се нареди