Балабанов: Експертният профил на министри е водещ

От ИТН ще се отнесат сериозно към разговорите
30 юли 2024 10:11, Инна Ангелова
68
Балабанов: Експертният профил на министри е водещ
Снимка: БГНЕС

Партията на Слави Трифонов ИТН вчера получи третия мандат от президента Румен Радев и днес стартира прозрачни преговори за съставяне на правителство. Станислав Балабанов обясни още как ще протекат и преговорите.

“Нищо не е ясно в този момент. Ако беше ясно, процесът щеше да е напълно блокиран. Още в началото на 50-ия парламент, имахме желание, ако се стигне до третия мандат, да дойде при нас, да седнем на масата за разговори и да видим има ли шанс за излизане от политическата криза”, коментира депутатът от ИТН пред Нова.

Балабанов допълни, че се търси изход от политическата криза, а един от начините за излизане от нея е експертен кабинет.

“Вчера в президентството използвах думата „баламосват” за конкретни политически лидери, защото е абсурдно за нас като общество да слушаме, че сега нищо не става, всичко е обречено, няма никакъв шанс за нищо, но след 2 месеца ще стане. Същите тези политически лидери казват: „Отиваме на избори, после ще се разберем”. Аз питам как е възможно да се изгубят тези 2-3 месеца, да се изхарчат пари за избори и в крайна сметка важните за страната неща да не се случат сега, а след някаква партийна договорка, може би задкулисно, за след 3 месеца. Това е предателство”, каза Балабанов.

Депутатът отново подчерта, че ИТН ще се отнесе изключително отговорно към разговорите и към начина, по който ще се водят.

“Сядаме на масата, за да видим имат ли припокриване и пресечни точки по приоритети, които са важни за държавата”. Балабанов каза, че изборът на премиер, според него, трябва да бъде колективен. Той каза, че от ИТН имат идея за премиер, но отказа да назове име. “Няма да е уважително към другите. Искаме да видим и колегите от другите политически формации какво ще предложат”, каза още той.

Експертният профил на министри е водещ за ИТН.

“Сядаме на масата с политическите партии, да видим имат ли воля да работят по закони и приоритети. Различното при нас е, че тези приоритети ще бъдат фиксирани със срокове за изпълнение. Ако се намери мнозинство по приоритетите и програмата, и ако се фиксират срокове, тогава ще предстоят вторият кръг разговори. Тогава ще се търси експертизата, кадрите, които да застанат зад тези приоритети и да ги изпълнят”, каза Балабанов.

От ИТН искат тези преговори да се случват пред очите на обществото.

“Ще се формира конкретно мнозинство, ако има воля за него. Колкото по-широка парламентарна подкрепа има, толкова по-добре. След като се изчистят казусите по програмата, след като се коментират личностите, които могат да застанат с експертизата си зад политиките и законите, след това ще се носи и политическата отговорност. Всяка една политическа партия може да застане зад човека, който може да свърши работа”, каза още Балабанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: кабинетразговориИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Саченка преди 1 месец
нали щеше да уволнява Боко ?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези простаци от ИТН са ударили дъното. Лъжливи интриганти без капчица морал и политичесща етика са тези аматьори от ИТН!
61
0
 
1
 
! Отговори
Дилема преди 1 месец
Шнорхел или плагиат?
60
0
 
1
 
! Отговори
Вън Чалгари лъжливи! преди 1 месец
Тези жалки клоуни от ИТН, които са проект на Мафията, докога ще разиграват целия български наржд с долнопробните си сценарийчета?!!! Връщайте мандата веднага мазни чалгаджии!!!
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя гледа като натровен от гъби
58
0
 
1
 
! Отговори
Само ИТН преди 1 месец
Славчо то я гат а, министър председател и да ни ръководи от диванчето
57
0
 
1
 
! Отговори
a преди 1 месец
И кой ви е експертът пак ли Шнорхела?!?!?!?!? Паляци!
56
0
 
1
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Смешна работа, когато някоя друга от партиите е с мандата и искат разговори, не Ния с тея нема да разговаряме, после получават мандат, ние ще говорим с всичките партии, Еми защо не говорихте първия път? Циркаджийска му работа
55
0
 
2
 
! Отговори
леля Пена преди 1 месец
ЧАЛГАР-СКИ НИЩО-ЖЕСТВА,НИЯО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА!
54
0
 
2
 
! Отговори
неексперт преди 1 месец
балабанов , само ти и тошку отговаряте на експертният профил хахаха
53
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Балабана клептомана и джебчия от класа, на когото би завидяла и професионална ***-крадла в трамвая, няма как да рови дупето на сакатшея на дивана, защото то вечно тече! Това, което може, пък и му отива най-много, е да сменя перманентно памперсите на сакатия им главатар, когото,о, горкото сакато нищожестов, агент Сава от сараите излъгал, че ще му позволи да "управлява"" България седнал на дивана и с памперси в гащите! И сакатият, понеже е ***, повярвал на архитекта на сбирщината му!
52
0
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 1 месец
Не, брато! Не само на теб Балабана Джебчията, доказан клептоман, е толкова противен! Той е противен на целокупния български народ, ама милионите на саарйския архитект на сбирщината им и гласовете, които им подари, ги вкараха отново в парламента, за да изпълняват нарежданията на Зеления чорап и национален предател, най-верният лакей на масовия убиец в Кремъл!
51
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 месец
Ама, ваши "експертен профил" ни е до болка познат бе, Клептомане Балабане! нали ни го представихте с Пацо Шнорхела, който, освен *** и ***, си оказа и измамник от класа, също като вас! Излъга, че правил докторат в австрийски университет, но се , че просто минавал край този университет и поискал да влезе да ползва тоалетната. Да, ама само като му видели "експертната" мутра, веднага го изритали като въшливо улично псе! Та, такива са "експертите" на чалгарската сбирщина!
50
0
 
3
 
! Отговори
Нищо преди 1 месец
Доц. Алабаланов, а не Ви ли мина през ума(това, дето по принцип се намира в кратуната), че кворум се прави на принципа на математическата статистика?всеки, който на този, толкова късен етап започне да обяснява, че може нещо да се измисли, освен, че лъже откровено ( с което подкопава доверието в партията си) директно заявява, че е склонен на всякакви компромиси (разбирай договорки на тъмно).За всеки, който не е спал до 6 клас в часовете по математика е ясно, че идват поредни избори-за 3г-7ми
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е господинът на снимката редом с Балабанов? Непознат ми е, може да бъркам.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя смешно кога стана политик?
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задкулисието сложиха тоз клоУууОн балабанов,дето имитира слави и не ,не е смешно Отвратително е Бе ! Задкулисието сега Яко КРАДЕ , докато ни занимава ей с тез тъпотиии
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАЛАБАНОВ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!!!ЕДИН ЕКСПЕРТ ВЛЯЗЪЛ В ПРАВИТЕЛСТВО НА ОПРЕДЕЛЕНА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА ГРУПА АВТОМАТИЧЕСКИ СТАВА ПОЛИТИК И НЕ Е ВЕЧЕ ЕКСПЕРТ!!!
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Експертин: софка маринова, гочжи , славица, тошко африканчето. И разбира се едно ники маус за смях
44
0
 
5
 
! Отговори
Шоумени преди 1 месец
Защо не отиде да правите шоу в екипа на Слави,тръгнали сте да го правите на българския народ.Всеки трябва да си знае цената.Не сте за това шоу,най добре при Слави сте.И за там май вече не сте!!!!¡!!!!!.