ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама Академик Денков твърдеше, че е назначил Калин Стоянов на поста министър на МВР именно заради профисионалните му качества и независимостта му от политици. Я да идета да се разберете с Ники пътнкиа какво да говорите пред избирателите си.
53
0
 
6
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
Пичове не се заигравайте с кирето да не ядете дървото като се ядоса ха ха
52
1
 
6
 
! Отговори
Да ге преди 1 месец
Който ми чукна минус...да му спрат водата дано.
51
2
 
9
 
! Отговори
никой преди 1 месец
на тоя опушения само като видя муцуната и се гади,а започне ли да бълва написаното му от ПР агента си (който е старши кадър на ДС и БКП) ми се повръща от лицемерие и ала-бала изкривяване на истината....помии са и такива ще останат,начело с онзи джендър Асенчо и Денков молеца.няма такава наглост,няма такова лицемерие,топ 1
50
2
 
12
 
! Отговори
Калин преди 1 месец
Спря ви далаверите Стоянов. Затова искате смяната му. Трябва ви послушко. Нагли до безумие.
49
2
 
10
 
! Отговори
ПП шизофрения преди 1 месец
"Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове." ------- Тоест Кирил Петков Твърди, че Калин Стоянов бе избран от Академик Денков въз основа на политически и икономически интереси?? Защото имено Денков го назначи на този пост и явно е било с цел. Поне аз така разбирам.
48
2
 
6
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
Познат питал кирето абе ти знаеш ли какво се пише за тебе в коментарите.Отговора остави ги тия *** всички са платени на доган бойко и всички други партии без нашите.На тоя не мука защотто не вижада по далеч от носа си ***
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен поне има луд поглед, кефи ме как гледа, ама ти Киро, явно не си за тези ширини ами за Канада, там е спокойно положението :)))
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков се страхува от Калин Стоянов. Скоро ще разберем защо.
45
2
 
9
 
! Отговори
Да ге преди 1 месец
Кирчо,в Плевен пак сме на режим на водата.Ще играе сопата съвсем скоро.Нищо не правите за хората,а само от личните си интереси се интересувате.Каъо спре водата за 24 часа,ще идваме у парламента и ще сурвакаме наред.Едно водохващане не направихте всички него.дници за 35 години.Проклети да сте до девето коляно.
44
1
 
8
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
А ако полицаите протестираха с искане оставката на Калин Стоянов, какво щеше да каже Кирчо? Пак ли щеше да твърди, че не е редно да се оказва натиск от тяхна страна?
43
1
 
9
 
! Отговори
Анелия преди 1 месец
Оставка на цялата държава. Само хората на ПП стават. Хахаха. Нямат капчица срам.
42
1
 
13
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
Тоя днес не е надрусан и физиономията му на борсук
41
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Абе верно ли Х.Бойкикев бил син на Доган??? За това едно време родителката му го защитаваше яростно? :))))))))))))))))) Те са стар БКП/КГБ/ДС род.
40
3
 
12
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
До анонименТоя не помни какво е ял та да помни какво е искал вчера ха ха
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С МВР всеки се гаври Киро, те и без това нищо не вършат, виж за ДС и мутрите е друга работа :))
38
3
 
16
 
! Отговори
Джаф Джаф преди 1 месец
Джаф, джаф.... Пудела с пачките остана безработен. Сега само знае да лае. Кеша отиде в канала - ще горят 4 тона наркотици..Киро ще получи инфаркт. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахаха
37
3
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Трябва да си голям балък да вярваш на ПП. Много са нагли.
36
2
 
10
 
! Отговори
Асенчи преди 1 месец
Сега ще искат оставка и на шефа на митниците ха ха
35
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Харвардски лицемер. Нали вчера упражни брутален натиск към Кожарева, да не назначи за шев на МВР Калин Стоянов. Нямаш засрамване харвардски лицемер.