Полицаите посрещнаха Калин Стоянов на протеста си с включени сирени

Те се обявяват против смяната му
Обновена: 12 авг 2024 14:51 | 12 авг 2024 13:09, Нели Христова
215

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пристигнаха първите полицаи на събитието в подкрепа на Калин Стоянов. Демонстрацията е предвидена за обедната почивка на полицаите в 12 часа - по закон те нямат право на протест. Събирането тръгна от пост във фейсбук на Лъчезар Колев, който е шеф на Специализираните полицейски сили в СДВР.  Публикацията му бе споделена от официалните страници на СДВР, Гранична полиция, ГДБОП, където е минала голяма част от кариерата на вътрешния министър Калин Стоянов, и други.

Насреща в бившия партиен дом, където сега е Народното събрание, кабинет получи номинирата за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри. Калин Стоянов вече ходи в събота. Каза, че е представил резултатите на МВР на Кожарева, но очаква тя да е под натиск от политици да се спре на друг министър. Именно изказванията на партиици провокираха демонстрациите, каквито освен в София, има в цялата страна.

Написах това съобщение, защото на всички им дойде до гуша партии да злоупотребяват, най-вече ПП-ДБ, каза Колев. Аз не съм политик, служител съм на МВР. Това нещо нагнетява напрежение в състава, посочи той. Постоянно се говори за Калин Стоянов, това е човекът, който е направил неща, които 20 години никой не е направил. Всяка промяна води до смени в състава, обясни за статуса си Колев. Не му харесало, че партиите говорят за изборите само за МВР. Аз виждам само критика за разрушаване на системата, каза Колев.

На място е и зам. шефът на СДВР Стефан Иванов, очакват се и другите двама заместник директори, както и Любомир Николов, който оглавява СДВР.

Около 12,15 ч при идването на Калин  Стоянов, полицаите включиха сирените на моторите и патрулките си.

Искам да благодаря на всички, които са тук, зад мен, както и тези из страната. Благодаря им, че се опитват да се противопоставят на някои провалени политици, които се опитват да употребят системата. Станахме свидетели как се търси ала-бала министър, който да им върне около 300 000 загубени гласа. Вчера видяхме и разбрахме как някои от тези политици започнаха да обясняват какво са имали предвид. Според тях на последните избори били купени 35 000 гласа. Искам да ги попитам как достигнаха до тази цифра. Вероятно с ала-бала калкулатор, каза Стоянов. Той не отговори на медийни въпроси.

Докато Стоянов говореше, полицаите го аплодираха бурно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от Общество
Политическата криза води до свиване на инвестициите на фирмите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 188 точно тия от ала бала тоест ПП го назначиха за министър преди ротацията ,а не Борисов и Пеевски ,така че пп да не лаят по Стоянов
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нито полицаите нито Стоянов,са залови един подпалвач на пожари ,а само кометират за пожара ,е гаси полицаите )заплаха държавата и никой между мръдна пръста
182
2
 
2
 
! Отговори
Киро мастията преди 4 седмици
Тоз Калин Стоянов ме ядоссва яко....заснеха ме как обарвам на парапета бялата и пухкава дупарка на Лена...трябва Горчица да го уволни...немедленно
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато всички казват, че не са гласували за буци, се сещам за подобни индивиди като тези протестиращи и подобни мишки на държавна работа. Иначе никой не си признава официално,че е за буци. "Тука с колегите си говорим само" Куче влачи, диря няма...
180
1
 
13
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
До #177. "На протест братя българи. Да защитим комисар Калин Стоянов и неговите служители, така както ни защитават и те". Точно така как хубаво ни защитаваха през лятото на 2020,когато пребиха толкова народ под колоните на МС. Сега е ред ние да им го върнем,защото за тях няма да има полицаи,които да ги защищават. Техен ред е да бъдат бити пред МС за техните протести сега.
179
0
 
11
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
Некадърната калинка се смята за венчан за МВР и ще се опитва с полицейски протести да принуждава служебния премиер да го назначи отново за министър. Ако съм на мястото на Кожарева,ще направя точно обратното,вместо да назнача наглата калинка ще го изпратя на кино,нали той там беше по времето на големите протести срещу перуката. Значи обича да ходи на кино.
178
1
 
5
 
! Отговори
аааа 2 преди 4 седмици
*** мицифайки дето нищо не правят по цял ден !
177
1
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
кален Бойков Пеевски още ли е горд с народната Милиция, която бива избивана от 6 г?
176
1
 
4
 
! Отговори
д0 185 преди 4 седмици
До Анонименполицаи и мутри в БГ е едно и също нещо !
175
2
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 4 седмици
Кой дава право на калинчо министъра да прави публични квалификации на политиците!Нека да се спре и да си гледа работата, за която е назначен!!!
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Ала -бала". Какъв изказ, какъв интелект. Браво Калинчо достоен син си на автокрадеца. И двамата един не правите
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само 200 "протестиращи" ли се събраха? От 60 000. На "спонтанния" протест, организиран от Зайчарника.
172
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
какви гнусни и нагли мицифайки!
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Подобна жалка картинка не сме гледали от "протестите" в защита на Гешев, за които бяха мобилизирани откровени мутри, платени *** и бившата на пепи еврото. Сега са изкарали "полицаи". Калин Стоянов е радост. :)
170
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спонтанен протест няма.Това е като "малко бременна".Този протест е платен.
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всеки министър е политическо лице и е най-нормално да бъде сменен при ново правителство. Съответните служители на МВР е редно да бъдат уволнени, за възпрепятстване на законите и конституцията и политическа дейност. Министрите не се избират от МВР.
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пълен потрес. Вътрешен министър да използва едни и същи фрази, сравнения и описателни изрази използвани от намагнитения политик, който трябва да е в затвора ( според партньорскте служби). Направо ми е жал за полицаите. Работят в потресаващи условия, с униформи и обувки купени със собствени средства, а на запад, на колегите им, даже и белюто им се дава от държавата.
167
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все едно гледам сборище на Делта гард...
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един МВР министър да раздава политически оценки и да упражнява превантивно натиск върху нов премиер чрез полицейските си служители, за да бъде и след два мандата несменяем е наглост, която няма равна на себе си. Особено след като е регистрирана серия от провали под негово ръководство ! Да не говорим, че е противоконституционно полицаи и военни да бъдат въвличани и използвани във вътрешно- политическите процеси, какъвто е подборът на министри в нов кабинет ! Само заради това, лице като Калин Стоянов повече не бива да оглавява МВР !
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Самият факт, че Калин Стоянов раздава политически оценки и се явява на организиран за него милиционерски "политически" митинг е грубо погазване не демократичния конституционен ред и изключва работата му изобщо в системата на МВР !