Полицейски синдикат: Прави се опит за политическа употреба на МВР

Към момента не е необходим голям синдикален протест, смята Илия Хрисимов
12 авг 2024 10:30, Анисия Иванова
92
Полицейски синдикат: Прави се опит за политическа употреба на МВР
Снимка: БГНЕС, архив

"Ние не сме организаторите. УС на синдикалната организация на служителите в МВР не участва в това събиране". Това обясни пред БНР Илия Хрисимов, зам-председател на синдиката, след като на Фейсбук страницата на Столичната дирекция на вътрешните работи се появи съобщение за събиране на полицаи в 12 часа днес, пред НС заради "безпрецедентен опит за употреба на МВР за политически цели".

Тя беше предшествана от официално съобщение от синдиката на служителите в МВР, който също се притеснява от "увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията и работещите в нея професионалисти".

Има индикации, че и в други градове могат също да се съберат, каза той в предаването "Преди всички".

"Едното е Пловдив. Но в момента спекулираме – дали ще го направят, и как, не мога да ви кажа".

Наистина се прави опит за политическа употреба на институцията, заяви Илия Хрисимов.

"Тези несправедливи обвинения, които се основават на едни голи твърдения за опорочаване на изборите от юни 2024 г., едни критики към колегите от пожарната, които дават всичко от себе си за справяне със стихиите, ние ги намираме за опит за политическа употреба".

Разбираме колегите от СДВР, които са пуснали тази публикация, отбеляза той.

"Политиците - с техните боричкания с министъра, намесват и работещите в системата".  

Не казваме, че защитаваме министъра, реагираме срещу опитите за политическа употреба на министерството, обясни Хрисимов.

"Когато има безпочвени обвинения към професионалистите в системата, това е и тяхната реакция. Защитаваме хората, които работят в системата. Трябва да се осигури спокойствие и устойчивост, за да има резултати. Не казваме поставете този или онзи министър".

Към момента не е необходимо да се готви голям синдикален протест, посочи синдикалният лидер.

"Защо да нагнетяваме допълнително напрежение?", допълни гостът.

Политиците не трябва да поставят под един знаменател всички служители, отбеляза Хрисимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: протестсиндикатМВР
Още от Политика
Мартин Владимиров: Поне да внасяме втечнен газ от Турция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Корупция, зависимост преди 4 седмици
Синдикатите в МВР защитават само трудовите права на полицаите - заплати и неща от този род! Нито МВР, нито Полицаите, нито Синдикатите на МВР имат право да налагат кой да бъде Министър на вътрешните работи!! Единствената, която има право да каже кой да е министър на вътрешните работи е бъдещата премиерка Горица Кожухарова!!!
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С какво ПРостотоКиро и сапунджията ще оправдаят загубата на следващите избори? Не трябва да сменяте министъра, а ви трябва малко акъл в простите глави. Ега ти наглеците! Кироооо, мозъка ти е като на кокошка, това ти е проблема, а не министъра.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Имам една неистивоа атака на "пуделите" на умните и красивите . Интересно е защо го правят министъра няма как да им върне 300 хиляди гласа загубени заради собствената им некадрност - избирателите не са глупави....
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Джендърите от ГЕПП протестират за да пазят пишман фюрерчето си което продължава да тормози населението!!
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Джендърен протест на МВР срещу евроатлантическата партия ПП/ДБ. Какви времена само..
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ППДБ берат отровните плодове на своята политика! Щом и МВР застана срещу тях,нямат шанс да си върнат половината гласове,които загубиха на предните избори.Да не загубят и сегашните 250 хил.,че тогава идея нямаме кого ще обвинят..
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо не помисли за ЛРТП ,тези който са със заплати почти минимални ,защо се правят старши експерти хора на по 23 години, който не знаят къде е Министерството но знаят кой кадрува ,след като сте толкова добри защо хората нямат вяра в полицията.
79
3
 
11
 
! Отговори
Този протест преди 4 седмици
много прилича но онзи спретнат от прокурорите пред Съдебната палата по нареждане на шефа им Гешев.Резултатът от това определено не беше в негова полза!
78
1
 
9
 
! Отговори
dl преди 4 седмици
Първо,обвиненията към "професионалистите" съвсем не са безпочвени.Никой не е доволен от МВР,съд,прокуратура и администрацията,това също ли е безпочвено?Второ,случайно някой да е чул ,че агентите от ФБР или МИ6 да определят кой да оглавява тези служби?Защото аз не съм.Всички те използват публични средства и това е повод гражданите да упражняват контрол.Това е.
77
2
 
14
 
! Отговори
БОКО И ШИШИ преди 4 седмици
Незаменим министър на Боко тиквата и Пеевски свинята много разчитат на него послушен не закача хора на ГЕРБ ДПС ИТН дъното. Боко тиквата и Пеевски свинята си искат магистралите тунелите обществени поръчки границата с Турция договори газопроводи регулатори и всичко което носи пари. Бог да пази България от ГЕРБ ДПС ИТН дъното. Амин
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Неправещите нищо ченгета, били на протест за политическа намеса, защо имате претенции, като не правите нищо и после пенсийката с 20 заплати накуп :))
75
7
 
6
 
! Отговори
Алекса преди 4 седмици
Направо да питат просто киро и сапунджията койда сложат за министър и готово !
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МВР НЕЕ НА ШАРЛАТАНИТЕ САБОТАЖНИЦИ УВОЛНИХТЕ ГУШЕВ И ОВЛАДЯХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕЗНАКАЗАНО
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВЕДНАГА ДРАСКАЧ НАЕТ ЛЪЖЕ НЕПРИЯТНО ПОД СТАТИЯТА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ПОЗОР СА ШАРЛАТАНИЯТА САБОТАЖНИЦИТЕ НО СА БЕЗНАКАЗАНИ ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ САБОТИРАТ ГРАБЯТ ЛЪЖАТ СПИРАТ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ
72
3
 
5
 
! Отговори
Тома неверни преди 4 седмици
Кви синдикати,кви 5 лева??А депутатите синдикати кога??
71
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Опит за полицейски преврат в България, воден от Калин Стоянов.
70
4
 
9
 
! Отговори
Дресьор преди 4 седмици
"Ние няма да сме безучастни" ?!?! Милиционери, заплашвате ли? Изобщо, от кога куче има право да решава кой да е стопанина му? А водопроводна тръба през зъбите му, а?
69
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мутромилиционерите от Делта-гард-МВР протестират! Върховна наглост!
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Закривайте я най-накрая тази мицилионерщина. Освен, че взимат заплати, друго там не се случва. Няма смисъл да продължаваме да издържаме нищоправещи.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
полицаите нямат право на политически протести, какво е това, искаме стоянов да е министър, който е на протеста трябва да бъде уволнен