Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията
19 авг 2024 17:00, Гергана Попова
120
Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП
Снимка: БГНЕС

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията, които направиха ПП, ГЕРБ и ДПС. Това каза за БНР Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН, в коментар за отказа на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер заради присъствието на Калин Стоянов като вътрешен министър в представения от нея проектокабинет.

"Това е резултатът. Трябва да се задава въпросът откъде дойде това. Всичко останало е следствие. Тогава тези 3 партии от сглобката промениха Конституцията с цел да отнемат правомощия на президента, направиха така, че бъдещото служебно правителство да бъде зависимо от управляващите политически сили, пропуснаха факта, че в т.нар. "домова книга", която създадоха заедно, повечето хора бяха избрани от ГЕРБ и ДПС и сега сме в тази ситуация. Този въпрос и цялата отговорност е на плещите на Христо Иванов, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Кирил Петков", добави още той.

Тошко Йорданов коментира още, че се изумява от нелепото поведението на участниците в този фарс.

"Промените в Конституцията са заложили политически натиск със самото им приемане. Те дават възможност на управляващата партия или сглобка да упражнява политически контрол върху служебния кабинет още при съставянето му", каза Йорданов.

"В парламента трябва да се опитаме да оправим кашата, която забъркаха ПП, заедно с ГЕРБ и ДПС. ПП нямат право изобщо да говорят по тази тема, трябва само да слушат и да излязат да се извинят на цялото българско общество за нелепостите, които натвориха в Конституцията. Всички сме в тази каша заради тях", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Политика
Зафиров: Тези избори не могат да бъдат отлагани до безкрайност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
18
 
14
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 седмици
Продължаваме Промяната е сериозна европейска партия а не селска сбирщина платена с рубли като славчовата итн
41
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Със скечове, гнусна чалга и вулгарна халтура нищо не може да се оправи.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЧАЛГАТА УМРЯ
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На перестройчиците от Промяната и Евролевицата на Христо и Атанас ще дадем по една пералня и една фурна да се занимават с експерименти. Да правят промени по устройството, там Пеевски няма да им пречи, и ще си човъркат. Може да измислят нещо гениално, а може и да ги удари зеления им ток от европерките. Защото с бърникането из законите и конституцията на под аматьорско ниво ни пречат на всички.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По делата им ще ги познаете! Корупционерите от ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане не искат Антикорупционни Закони!
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тошко знае ли, колко е обичан от народа? Как не е забременял!
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Целият замисъл около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система. Слави е човек, който не от днес и от вчера е използван за политически цели. Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпилиране на цялата политическа система, разчистване на терена и попълване с невежи и неосведомени хора. Той работи като съюзник с ГЕРБ и ДПС. Т.Д.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане торпилират цялата политическа система в България и изливат помия по единствената Реформаторска и истинска Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България!!!!
34
4
 
12
 
! Отговори
Отвратен преди 4 седмици
Какво правителство с тези жалки карикатури на политици - спящ с пачки и кюлчета, г-н магнитски санкциониран за корупция и пране на пари, вулгарни чалгари с простошко шоу и фашагата Копейкин...
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тошко дръпна пред Костя!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като гледам ямболския късокрак субект, в главата ми се набива приказката "Педя човек, лакът уста". Че ръстът му е педя е безспорно, но цял лакът не е брадата му, а политическата злоба! Пред пРезидентина пелтечеше, че нямали големи различия с ПП-ДБ, като услужливо забрави, че с години изобилно бълваше срещу тях с дъждовалната си машина, добре заредена с органични отпадъци... Колко жлъч и лошотия, изобщо негативна енергия може да се кумулира в туй невзрачно грозно същество!?
31
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
ИТН са слуги на Рундю - Кеша и Доган. Това го знае всяко дете.
30
4
 
10
 
! Отговори
Чалгаджийско дъно! преди 4 седмици
Партия "Има Такива Негодници" щяла да прави Правителство с химна "Седем-осем и ще си паднала, седем-осем и ще си легнала, седем-осем лягай и брой си сама..." Пълна простащина...клета майка България ...ИТН оскверниха Парламента и го превърнаха в гнусно вулгарно Шоу!
29
4
 
7
 
! Отговори
Славка преди 4 седмици
Този ***,шут от чалга тв., заедно с останалите музиканти, щели да оправят кашата!Драги смехурковци,нека най-напред, някой да оправи вас,ама както трябва и тогава вижте за къде сте.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този пъдпъдък Тошко си въобразил, че разбира нещо от политика. Вън маймуняка Тошко от политиката! Този не знае дори в Конституцията на България какво пише. Жалък циркаджия инсталиран от мафията зад ИТН да клевети политиците от ПП-ДБ!
27
5
 
10
 
! Отговори
Итн са измет! преди 4 седмици
От ИТН освен борба и клевети срещу ПП/ДБ, а същевременно гласуване в синхрон с Борисов и Пеевски не сме виждали.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От една страна стоят старите мошеници ГЕРБ и ДПС. От друга страна са руските радиоточки Възраждане и ИТН плюс евентуално БСП и Величичие. По средата са застанали ППДБ и се чудят в кой политически ад са попаднали.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тошко е дълбоко комплексирана личност, която се опитва да прикрие комплексите си с фалшив непукизъм, арогантност и недопустим за народен представител цинизъм. Изразните му средства са просташки, хейтърски и деструктивни. Но какво да очакваме от сценарист на просташко шоу и плагиат на стари вицове. Цъpвyл с амбициите на трандафор.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тизи чалгаджийски шоумени докога ще разиграват цяла България? Тези от ИТН са гавра с българския народ! Вън, простаци!!!!!
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В България само ПП-ДБ работят за разграждане българската мафия, която е завладяла държавата ни. Неслучайно всички тошковци, копейки, тикви и прасета неуморно опитват да ги дискредитират в очите на чалгализираната популация.