Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията
19 авг 2024 17:00, Гергана Попова
120
Йорданов: Ще трябва да оправим кашата, която забъркаха ПП
Снимка: БГНЕС

Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията, които направиха ПП, ГЕРБ и ДПС. Това каза за БНР Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН, в коментар за отказа на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер заради присъствието на Калин Стоянов като вътрешен министър в представения от нея проектокабинет.

"Това е резултатът. Трябва да се задава въпросът откъде дойде това. Всичко останало е следствие. Тогава тези 3 партии от сглобката промениха Конституцията с цел да отнемат правомощия на президента, направиха така, че бъдещото служебно правителство да бъде зависимо от управляващите политически сили, пропуснаха факта, че в т.нар. "домова книга", която създадоха заедно, повечето хора бяха избрани от ГЕРБ и ДПС и сега сме в тази ситуация. Този въпрос и цялата отговорност е на плещите на Христо Иванов, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Кирил Петков", добави още той.

Тошко Йорданов коментира още, че се изумява от нелепото поведението на участниците в този фарс.

"Промените в Конституцията са заложили политически натиск със самото им приемане. Те дават възможност на управляващата партия или сглобка да упражнява политически контрол върху служебния кабинет още при съставянето му", каза Йорданов.

"В парламента трябва да се опитаме да оправим кашата, която забъркаха ПП, заедно с ГЕРБ и ДПС. ПП нямат право изобщо да говорят по тази тема, трябва само да слушат и да излязат да се извинят на цялото българско общество за нелепостите, които натвориха в Конституцията. Всички сме в тази каша заради тях", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Политика
Зафиров: Тези избори не могат да бъдат отлагани до безкрайност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
11
 
! Отговори
Епилирания преди 4 седмици
Ококорения с лявата резба да върне 1 млд лева, където ги завлече от Енергиййния Фонд. Да ни се прави на цапнат с ***.
61
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 седмици
До Василев. Стига с тази мантра, че изборите зависят кой знае колко от МВР! И да има тук-таме купени гласове (макар че трудно което и да е МВР може да противодейства сериозно) колко да са? 10, 20, 30 хиляди, не повече. Това изобщо не променя изборния резултат.
60
2
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 4 седмици
Ама те и ПП -ДБ уж искаха да оправят кашата на предишните. Българска му работа.
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
този пък как се озова в 'политиката' какво ще оправяш ти бе лол
58
4
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 седмици
Много дежурни! За коментари. Дали ще е Тошко или Тошковица,някой трябва да каже какво е сътворено с измененията в Конституцията. Как се политизира Конституционния съд.Защо така ревностно се пази Калин Стоянов? Всички директори на МВР по места са сменени по негово време и са на ГЕРБ и ДПС.А те следят за изборите.ПРОСТО и ЯСНО. Пеевски е стожера на демокрация!!! Докъде я докарахме.Толкова ли са слепи?
57
4
 
6
 
! Отговори
Спонджбоб преди 4 седмици
Чуда се онзи капацитет Дани "Барни Ръбъл" Кирилов каква конституция щеше да напише
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Капитанът53 Щом може к иро в ци и и ленк и .
55
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой наруши Конституцията и се гордееше с това - Радев назначавайки Кирчо! Кой създаде ПП и ни докара това на главата-Радев! Кой разби системна партия като БСП -Радев! Кой направи далавера по- голяма и от Булгартабак и КтБ подписвайки Боташ - Радев ! Кой е символа на корупцията - съветника на Радев ! Та злото си има име и държавата за 3 години е опустошена от Радев
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
то ако нямаше промени,още 1 договор за по 1 милион на ден щеше да подпише в полза на Турция или Русия.
53
4
 
9
 
! Отговори
Значи , преди 4 седмици
...не бил Радев виновен , дето му спрели кеша , а поправките били виновни? Подопечните на Резидента ще се надпреварват, кой да го омилостиви да врътнат едно ..."Аллабала "!
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Прав е Тошко. Това си е конституционална криза, причинена от евроатлантиците. За това допринесоха и 6-мата съдии от кс, които попречиха да се корегират антиконституционалните фантазии на хр иванов. Преднамерено орязаха пълномощията на Радев, а сега го обвиняват. За какво. Че остана единствения разумно мислещ политик,.
51
8
 
14
 
! Отговори
Тошко Джуджето преди 4 седмици
Тошко искал да стане джудже ама не го взели - бил много дребен.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо всички в Бг си мислят, че проблемите ни са в конституция, някакви формални подробности?Е нали от такова мислене 10 години Ицо Иванов шеташе навсякъде от прокуратура,съд и конституция.И накрая какво постигна, сега ще поправяте поправките.Значи ако ги поправите пак ще объркате нещата.Защо, ами защото проблема с Бг е съдържателен, бе хора.Кого заблуждавате.В САЩ дали някой мисли да назначи за радетел на етнически мир Осама след 11 септ.Това направи Бг след 89 г.Това ни е проблема.
49
8
 
17
 
! Отговори
Капитанът преди 4 седмици
Ехеее щом опряхме , Тошко Господина да ни оправя , то значи е време да я подаряваме тая държава на турците, украинците или руснаците.
48
13
 
15
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 седмици
ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА БЯХА ПОЛЕЗНИ. Те вързаха ръцете на шофиора на съветски самальоти да прави простотии в политиката.
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде дано ИТН да ги няма в парламента Октомври. Не знам още как някой гласува за тая пародия на партия. А буквално преди 3 дни случайно на улицата имах щастието да чуя как говори Тошко - ми тежък ***. Като шефът му тежък нарцис и чалгар, ужас са тея всичките.
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма кой да ви вярва вече, че Не сте проруски проксита. Излагате се много.
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само мен ли ме дразни това недоносено дребно човече ?????
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вредните поправки в Конституцията не ги направиха само ГЕРБ, ПП и ДПС. За тях гласуваха и СДС и ДБ.
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИМА ТАКЪВ НУЖНИК И СЛАВИ МУ Е ДУПКАТА