Кожарева отиде при Сарафов, подава сигнал за натиск

Междувременно пред МВР се провежда протест
Обновена: 19 авг 2024 13:10 | 19 авг 2024 13:08, Нели Христова
252
Кожарева отиде при Сарафов, подава сигнал за натиск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, заради когото президентът Румен Радев отказа да подпише указ за съставяне на правителство с министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева, се появи пред сградата на "Дондуков" 2.

В този час пред президентството се провежда протест на полицаи, подкрепящи служебния силов министър. Подкрепящата акция се провежда в обедната почивка на униформените.

Служители на МВР отправиха призиви "Оставете министъра да си върши работата!", "Не рушете нещо, което работи!", "Г-н президент, нямате ли си друга работа?".

В същото време Горица Грънчарова - Кожарева отиде в кабинета на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, за да подаде сигнал за оказван натиск.

"Неслучайно аз казах, че моето решение ще бъде експертно решение", заяви пред журналисти Кожарева и защити избора на Калин Стоянов за вътрешен министър. Тя попита как биха постъпили останалите, ако всички на срещите са им казали, че Стоянов си върши чудесно работата.

Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи относно решението си да подаде сигнал. Хора обаче са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър.

Кожарева повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи. Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричккия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената. Кожарева е именно от този регион. Като експерт-одитор, тя гледала резултатите на МВР и затова се спряла именно на Стоянов.

Кожарева категорично отказа да смени името на Стоянов преди 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Политика
Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 122Тя каза, че ще посочи кой точно й е оказал натиск, ама не пред теб, а пред прокурора. А Калин Стоянов, какво точно е направил, че да натискат точно за махането му не знам. Бил човек на ДП е странен мотив. Какво е направил точно като човек на ДП? Къде е злоупотребил с власт, кой закон е нарушил, кой е назначил без конкурс, кои държавни поръчки е пробутал. Ако искаш да омаскаряваш някой се иска конкретика? Дайте тази конкретика и ако това е така бързо ще си отиде Калин Стоянов, но ако няма
137
4
 
16
 
! Отговори
ЕВАЛА РАДЕВ!!! преди 4 седмици
Ами вчера самият Стоянов подхилвайки се каза, че не се е срещал с Горицата, а още в петък е изпратил документи, които му е поискала, но НЕ СЕ Е СРЕЩАЛ С НЕЯ. Да си признаят кой лъже - горицата или калинката. А колкото до горицата срещу грух-грух ли ще подаде на осмото джудже сарафа оплакване за оказан натиск. ПАРИТЕ НА ПРАСЧО НЕ СА НАТИСК, НЕ СА ПОДКУП, НАГРАДА СА ЗА горицата, Сега да се готви ЛИВАДАТА за кандидат служебен премиер. Циркът е пълен!
136
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая Горица се оказа по-мека и от мекица
135
1
 
12
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До Анонимен 142: Браво, браво. Но Козарева беше дотук.
134
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Пеньо преди 4 седмици
До ЛЕЛЯ ПЕНА: "ПЪРФОРМАНСИ"? Много сложна дума за леля Пена. И какво ще рече?
133
3
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 4 седмици
До Крас: Отиваш в Занзибар? Не е зле, маймуните ще ти се зарадват.
132
2
 
1
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 седмици
ПЪРФОРМАНСИ.........
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Явно има някакви специални гащ ички, които не миришат след толкова много нас квания през деня тази мулти комплексирана вещица. От раз занули вещицата Фандъкова
130
1
 
11
 
! Отговори
ХоХо преди 4 седмици
Вече две години БГ измислените ПОЛУтически партии показаха, че не стават за нищо. Освен за собствените си кожи и интереси не ги интересува нищо друго. Поставете ги за 10 г. извън закона та дано БГ се оправи !
129
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е върха на сладоледа. Пеевски превръща всеки във своя марионетка. Явно ги вербува и заплашва. Който ни отърве от това зло трябва да бъде обявен за национален герой.
128
1
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 4 седмици
Кой сега ще охранява протеста на полицията...
127
3
 
27
 
! Отговори
Главанак преди 4 седмици
Полицаите правят непоправимо грешка- не е тяхно право или задължение да преценяват кой и дали оказва натиск! Просто вземат страна в правителствена криза!
126
1
 
12
 
! Отговори
Крас преди 4 седмици
На следващите избори без мен! Направиха ни на маймуни , отивам в Занзибар!
125
3
 
26
 
! Отговори
Дядката преди 4 седмици
Тая е надушила парата на Пеевски и ще се бори със зъби и нокти за авантата!Шиши отмъква 500 милиона от Цветан Василев и сега щедро си осигурява гласове от ДПС за следващия парламент, ще купува под крилото на МВР!
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заради нефелниците конституционалисти индивиди без никакъв държавнически усет попадат дори като " номинирани " за държавни постове.
123
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Горица оказва натиск върху президента да си изпълни конституционните задължения да проведе честни избори! Прокуратурата да се самосезира срещу тая от-ка-чал-ка! Плюс това тя е в кондликт на интереси с мъж прокурор от Герб!
122
2
 
28
 
! Отговори
122 преди 4 седмици
На полицаите не им е работа да защитават, който и да е министър. По закон заниманията с политика са им забранени. Той и Гешев изкарваше прокурори, пък сега всички те го плюят. Колкото до Горица....когато подаваш сигнал трябва да обясниш кой точно и с какво ти е оказал натиск. Иначе да става обвиняема за набедяване, ако само ще мъца, че бил непознат за нея човек.
121
4
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
Наистина много жалка женица !..Трудно е на човек да повярва,че това наистина се случва.....Какво става с нас,българи?..Съвсем ли си изгубихме умът,или никога не сме го имали ?..Мутрадомутра,кретендокретена...Това е некакъв сън ..
120
0
 
11
 
! Отговори
Опппааа преди 4 седмици
Танковете ще дойдат накрая!
119
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Срещу кого е сигналът за натиск?