Кожарева отиде при Сарафов, подава сигнал за натиск

Междувременно пред МВР се провежда протест
Обновена: 19 авг 2024 13:10 | 19 авг 2024 13:08, Нели Христова
252
Кожарева отиде при Сарафов, подава сигнал за натиск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, заради когото президентът Румен Радев отказа да подпише указ за съставяне на правителство с министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева, се появи пред сградата на "Дондуков" 2.

В този час пред президентството се провежда протест на полицаи, подкрепящи служебния силов министър. Подкрепящата акция се провежда в обедната почивка на униформените.

Служители на МВР отправиха призиви "Оставете министъра да си върши работата!", "Не рушете нещо, което работи!", "Г-н президент, нямате ли си друга работа?".

В същото време Горица Грънчарова - Кожарева отиде в кабинета на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, за да подаде сигнал за оказван натиск.

"Неслучайно аз казах, че моето решение ще бъде експертно решение", заяви пред журналисти Кожарева и защити избора на Калин Стоянов за вътрешен министър. Тя попита как биха постъпили останалите, ако всички на срещите са им казали, че Стоянов си върши чудесно работата.

Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи относно решението си да подаде сигнал. Хора обаче са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър.

Кожарева повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи. Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричккия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената. Кожарева е именно от този регион. Като експерт-одитор, тя гледала резултатите на МВР и затова се спряла именно на Стоянов.

Кожарева категорично отказа да смени името на Стоянов преди 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Политика
Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази кандидат премиерка се държи много странно. държи като за последно за вътрешния министър, който явно не е консенсусна фигура. Явно под натиск й е внушено да не отстъпва, а тези които я натискат са се изпокрили и не обелват дума. Безотговорно поведение.
157
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ха, ха всички на срещите са и казали, че Стоянов си върши чудесно работата, ми какво да ти казат *** тъ па гъс ко като си говорила само с подчинените му, експертка била
156
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев все повече се показва като рядко щастие. Кога му свършват мандатите на тоя?
155
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Горица Кожарева стана на Главица Пеевска
154
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази хитра сврака си подготвя място за редовен премиер, както си подсготви мястото за служебен премиер! Г-жо сврако, всеки ден, не е Велик ден!
153
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Горица мандата й в Сметната палата е изтекъл. Затова тази послушница изпълни задачата на Гуци и Буци. Надява се на друга блага службица да я сложат!
152
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Битката е избоеите да бъдат честни!
151
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Една Горица оказва натиск върху президента да не.може да проведе честни избори! Плюс това тя не е избрана от народа и е в конфликт на интереси!Мъжът й е прокурор от Герб! Ето за това прокуратурата трябва да се самосезира!
150
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи битката е за МВР, който има милицията . Нарежда изборите
149
6
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
Голяма мъка му е на денкоф да пътува. Отчаян - сложил перука и пола.
148
22
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 седмици
Радев не може да контролира изборите! Сега ПП ( Пълен Провал) ще му помагат, нали са негови дечица. Хайде дружно да помогнем на Путин Радев да разрушим още повече държавата! Докога ще ги търпим тези! Докога!
147
4
 
27
 
! Отговори
По-точно преди 4 седмици
Горица изгоря, но освети шефа си Шиши Магнитски,който исща да овладее това пусто ДПС, дето му се изплъзва от кървавите ръчички. Но май само той не знае, че скоро ще му се изплъзне.
146
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 150, и какъв е натискът от президента, негово право е да не подписва указа, а горица веднага излезе на протестира, за какво протестира, пеевски и борисов вече са я отписали, щом главчев се самопредлага отново за служебен премиер, той обеща че ако президентът отново му предложи да стане премиер, ще свали Калин Стоянов, вече значи са решили кой да заеме мястото му, резилът си остава за горица
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че е имало натиск е имало и то от две страни. Едната от канадски и резидента да го махне. И другата от шиши и буци да го остави. Не е лесно. По добре за нея, че така стана ....."моята мина, следващия да се оправя". А следващия ще бъде поставен на същото място и пак така. Но харвадските са известни с блестящите си умове и благодарение на тях Калинката ще стои министър поне до нова година.
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
горица се бори за мястото си в сметната палата, защото главчев и е началник и трябва да назначи неговия министър, ами ако я свалят както предлага петков и има основание, да участва в протест на полицаите, тя дори не знае, че те нямат право на политически протести, а се канеше премиер да става
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айдеее и другия слуга на Пеевски и Тиквата ще се намеси във войната. Абе мафията не се предава лесно
142
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Грозна, дърта, вещица плаче като вдовица. Провали се,не тичай при деветото джудже,той няма силата да ти помогни.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и кой и упражнява натиск?
140
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Инересно срещу кого е сигна за натиск, щото да е срещу президента е смешно, той и възлага задача, не е доволен от изпълнението и я разкарва. Освен това публично я помоли да смени Калинчо, тя отказа и пито платено, къде е натиска.
139
2
 
18
 
! Отговори
А преди 4 седмици
Тая умре от яд,че не можа да стане премиер.Вече се беше помислила за такава,ама е така,като трябва да се избира от хора без никакъв опит попаднали случайно на върха на държавата.Нерде шеф на Сметна Палата,нерде премиер.