Паргов: Калин Стоянов е професионалист, но става политическо лице

По думите на Паргов това е "ябълката раздора"
Обновена: 19 авг 2024 21:54 | 19 авг 2024 21:53, Красимир Ангелов
51

Конституционните промени доведоха до това да им се смеем и да им се подиграваме. Възможните варианти за премиер и министър могат да бъдат разширени, заяви Калоян Паргов от Националния съвет на БСП в предаването "Денят ON AIR".

Според него служебният вътрешен министър Калин Стоянов от една страна е показал воля и професионални качества, но от друга страна освен професионалист, който е израснал от системата на МВР, той се превръща в политическо лице. По думите на Паргов това е "ябълката раздора".

"Трябва да се уважи мнението на синдикатите. Протестът едва ли е спонтанен. Всеки един протест се организира. Полицаите са също граждани на Република България. Очевидно е, че могат да протестират и за това кой да ги управлява. В момента сме в разпад на държавността, на институциите и системите. Това е голям проблем", подчерта Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че Румен Радев е на политическия терен, откакто е избран за президент. Паргов напомни, че Радев е започнал втория мандат с внушителен брой избиратели, които са го подкрепили.

"Подкрепата, с която беше избран, на фона на сегашната избирателна активност, ясно контрастира. Може би това му дава самочувствие. Г-жа Кожарева е избрана от НС. Тя няма тази политическа подкрепа, електорална, каквато има президентът. Самата Кожарева прояви характер и каза, че държи на този кабинет", припомни Паргов.

Той е на мнение, че когато има такъв спор за министри по-редното е да се направи съответната смяна, защото "няма как инатът за един министър да спъва цялата процедура".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Политика
Каримански: Според новия закон шефовете на БНБ следва да се въздържат от поста на служебен премиер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 седмици
А и Киро,АсАн, Надка,Гнома и Ичо гмуреца и те са професионалисти ала Мистър Кеш е най голмият
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Професионалист по купуване на избори в полза на двата глигана - Гуци и Буци!
41
1
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 седмици
Калинката нито е професионалист , нито е политическо лице. Той е един селски тарикати , " дете на социализма " със селски и патриархален манталитети .
40
2
 
1
 
! Отговори
Шарлатаните преди 3 седмици
откровено се показаха като путински проксита
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да стачкуваш означава да не отидеш на работното си място организирано. Да правиш мирен протест извън работно време или в часовете за почивка не е забранено.
38
2
 
5
 
! Отговори
кой преди 3 седмици
Кой закон пише, че държавни служители полацаи имат право да стачкуват???
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори новата коалиция Радев-Шарлатани да успее да смени МВР министъра, като сложат пак някой като Бойко Рашков, съвсем ще се види пълната им некадърност, защото послушните пионки имат един недостатък - нищо не умеят - освен да газят законите, да ядат, да пият и да си пълнят джоба - като Бойко Рашков.
36
2
 
3
 
! Отговори
Глупав а и заблуден преди 3 седмици
До 23 Питам само?! Калинее, къде изпарихте 300 000 гласове на ПП-ДБ на последните избори бре???? Моят глас не беше отчетен, не ми излезе разписка от машината и вота ми за ПП-ДБ не беше отчетен!!!! . . . На такива като тебе трябва да се забрани да се размножават! Как може да има изобщо да има някой да гласува за тези схемаджии след като излезоха всички ала бала уговорки? А за 300 000-те разбраха, че ги водят за носа и се коригираха за сметка на безмозъчните като тебе с глава само за равновесие!
35
2
 
2
 
! Отговори
Първо да вкарат преди 3 седмици
всички от БСП, ГЕРП и ДСП заедно с ПП ДБ в затвора като преди това конфискуват всичко, което са придобили докато не докажат как са придобити и откъде са парите за това и най вече как са погасени проформа кредитите? А този Калин Стоянов е толкова професионалист, колкото аз съм ред на Фибоначи! Кога ще се научите да гласувате, а не да се криете като мишки в зайчарник?
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Професионалист, който клечки в скута на Пеевски. Човек трябва да има достойнство!
33
3
 
2
 
! Отговори
ХОДИ ДА СЕ СНИМА преди 3 седмици
С посланика в Козяк. Ходи да сеслага на Козяк и да получава нареждания. Мда, професионалист е. По дупедавство.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Непослушните са неудобни, сега айде всички дето му искате оставката да кажете кой ви е шефа и колко взимате?
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре би било господин Иван Маринов да застане на този пост. Доказал е не един път своя професионализъм и с богат опит в тази сфера. Как да няма кой? Има но само наши, удобни!
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин спонтанен президент!
29
6
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
До 22. Е, хубаво, подава оставка и кой идва бе, тарикат? Можеш ли да кажеш, че заместникът му няма да породи още по-голям скандал и реакции от политици и обществото? Да не би да пропускаш, че огромна част от полицаите застанаха на страната на Стоянов и госпожата днес го доказа с ясни аргументи.
28
3
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 3 седмици
До един българин. Глу.пак, бурята я забъркаха променкаджиите. И ти ли си от тези, които дишат единствено благодарение на омразата си Борисов и Пеевски. Айде малко елементарна обективност, оххлюв!
27
4
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 3 седмици
Ами типично по ганььовски коментарите се лашкат от едната крайност в другата. И то затова е така и в цялата държава. И така и ще бъде с това смотано тъno племе.
26
4
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 седмици
А ве Паргов, въпросът не е до ината на един министър, а е принципен. Днес е Стоянов на МВР, утре ще е Драганов на финансите, например. Проблемът е, че ние винаги всичко персонифицираме. Каква е гаранцията бе, байно, че новият служебен министър на вътрешните работи няма да е по-зле и да предизвика още по-голяма криза?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Паргов за какво става? За едното нищо. За аферите с Нинова ставаше едно време. Сега едва ли?
24
5
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 3 седмици
Верно ли, бе? За Рашков Дамаджаната ли става дума? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Пияндето Рашков с 62 тоалетни? Хахахахахаха