Рискуват държавата заради егото на Радев, смята Радомир Чолаков

По думите му сме в конституционна криза, но служебното правителство е във функциите си
Обновена: 19 авг 2024 20:39 | 19 авг 2024 20:39, Красимир Ангелов
57

Президентът не е нарушил Конституцията, защото подписът на президента върху указа за назначаване на служебно правителство е елемент от т.нар. сложен фактически състав. Без този подпис не може да се извърши съставът и не може да бъде назначено правителството. Това коментира председателят на Комисията за изменение на Конституцията в 49-ото Народно събрание Радомир Чолаков в предаването "Денят ON AIR".

По думите му вече сме в конституционна криза, но служебното правителство е във функциите си и то може да продължи да съществува.

Още по темата
"Ще имаме служебно правителство на г-н Главчев с клатушкаща се вече легитимност. Имаме непрекъсваемо Народно събрание, което може да приема в момента каквито си поиска закони", каза Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че бавно ПП-ДБ постигат целите си.

"Те създадоха такава психологическа ситуация в 49-ото Народно събрание, че трябваше да се промени Конституцията. Те казват: "Ние ви поставяме в ъгъла, вие изпълнявайте нашите желания". Не е добре за държавата това, което искат", изтъкна Чолаков.


Гостът е на мнение, че няма основание за искане на импийчмънт на президента.

"Рискува се държавата заради его. В момента излиза, че егото е от страна на президента и от страна на тези, които предлагат Калин Стоянов", посочи още Чолаков.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Политика
Д-р Орлин Колев: Президентът узурпира властта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 2 седмици
Предидента е единственият, който защитава само собственото си его на единствен фактор в решаването на всички въпроси в негов интерес. Бавно и полека България се превърна в президенска рипублика. Димокрацията е застрашена, диктатурата *** на вратата благодарение на три субекта-Радев, Костадинов и Трифонов.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Президента е единствения адекватен политик в момента в Бг. Без значение какви опорки и пропаганди се носят в ефир. Промениха конституцията за да го натикат в ъгъла, но не би... Това означава да изпълниш една институция със съдържание. Пълна противоположност на т.нар Роско! Очакваха, че ще стане послушен и Пеевски и Борисов ще карат каруцата. СбъркАли сте рейса, пичове! Искате да си наредите изборите във ваша полза с помоща на МВР. Не че няма да го направите, вие сте майстори на измамите!
41
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
То па една държава - евроатлантическа помийна яма.
40
5
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
подкрепям президента
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Президента го играе копи пейст на Волен. Прави се на златния пръст в случая.
38
11
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Калин Стоянов остава. Може да го махне само Главчев. Ха познайте дали ще го махне.Радев пръйццц ха ха ха
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво рундьо, показа им пак топките си.
36
6
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
Данъкоплатчо, бас държа, че моите данъци са много повече от твоите ако не си някой асфалтаджия на то-лупа, който ни заключи в градовете. Защо дпс станаха втора сила? Защо Борисов има толкова много гласове именно при Калинката след толкова много скандали. То не бяха чекмеджета, то не бяха мата харита, които направи председателка на НС...то не бяха купони за всеки милиард евро в Банкя...
35
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е щом ППДБ постигат целите си, значи има смисъл! Щом всички останали реват срещу тях, значи това са последните вопли на потъващите комунистически узурпатори на властта, които задушават демокрацията в БГ . Радев имаше позорно поведение днес, всички видяха какъв инат прояви.
34
15
 
5
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 седмици
Диктатора Радев доведе България да невиждана политическа криза! Какво ли още трябва да стане за да му се потърси отговорност???
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички гробаджии в *** нишка се събраха да плюят Радев, защото отказа човека на Пеевски.
32
12
 
10
 
! Отговори
адолф преди 3 седмици
Задачата на зеления чорап е да има хаос в България.Колкото по-дълго толкова по-добре за него и менторите му от пасолството.
31
1
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 3 седмици
За пореден път - няма ли някой от шефовете на тази телевизия да каже на недоразумението Ганиела, че е адски грозно, непрофесионално и дразнещо да прекъсва гостите си на всяка трета дума с глу.пави въпроси и вметки.
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепа за Радев. Държавата България ,ако въобще се вписва в смисъла на това понятие иска здрава ръка и още по здрав юмрук по бегейската картуна. Так ка в России. На натовското се нагледахме и европедерасското видяхме...айде изненадайте ни..
29
6
 
12
 
! Отговори
Дядката преди 3 седмици
Тоя ли ни насъди с това осакатяване на Конституцията?И седнал да се фука тука , ах гиди ,гиди....Първо Шиши , после Бойко , докато се изчисти политическото пространство!ШУТ ОТЗАДЕ!
28
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато България изрине мафията в лицето на Глигана и Тиквата тогава ще тръгне напред
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Адвокатите на мафията налазиха медиите с любезното съдействие на шишко.
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради егото на Главчев и Шиши те са завзели властта и не я пускат!
25
0
 
17
 
! Отговори
Ейййй преди 3 седмици
Само простотии. Ти кой си, бе че не съм чувала за теб?
24
6
 
14
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
И кой няма его?Безгръбначните със сигурност са без его.Да връщат в парламента старите текстове и президентът да има право на свободен избор за премиер.