Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!

От ИТН ви казахме, че са глупави, некадърни и престъпни, пише той
Обновена: 19 авг 2024 12:43 | 19 авг 2024 12:43, Нели Христова
100
Слави: Влизаме в конституционна криза заради партиите в сглобката!
Снимка: БГНЕС

Минути след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за съставяне на ново служебно правителство, тъй като не желае в него да участва министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, Слави Трифонов заяви, че конституционната криза, в която влизаме, се дължи на "партиите в сглобката". Той изброи и кои са най-големите лъжци в политиката.

Още по темата

Ето какво пише Трифонов:

Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество. Днес, президентът отказа да подпише указ за назначаване на служебния кабинет начело с Горица Грънчарова, заради сериозни съмнения за политическо овладяване в предложения кабинет и, съответно, съмнение за честността на предстоящите избори и така страната влиза в конституционна криза. В конституционна криза! Нека, поне веднъж, ние като граждани, си дадем сметка защо се случи това. Конституционна криза има, защото партиите в управлявалата „сглобка“ промениха Конституцията в частта за служебните кабинети. ППДБ в коалиция с ГЕРБ и ДПС отнеха възможността Президентът да съставя служебен кабинет и съставиха списък от евентуални служебни министът-председатели, всички с ярка политическа окраска, от които да се избира. Това е така наречената "домова книга". Всъщност, с тези промени ППДБ, ГЕРБ и ДПС се опитаха да овладеят бъдещите служебни правителства. И напълно естествено и логично се стигна до сегашната ситуация.

Ние от "Има Такъв Народ" още тогава казахме, че тези промени са глупави, некадърни и престъпни. И още нещо. Предполагам помните, че същата "сглобка" направи две брутални политически назначения в Конституционния съд. Там бяха инсталирани съдия Белазелков, представител на ППДБ и госпожа Десислава Атанасова, представител на ГЕРБ. В следствие на това, Конституционният съд се държа като партиен орган и блокира отмяната на поправките в Конституцията.

Нека ви задам един лесен въпрос. До промените в Конституцията имало ли е някога проблем със съставянето на "служебните кабинети"?  Не, никога не е имало. Защото Конституцията, преди тези глупави промени, беше перфектна по този казус. А спомняте ли си в какво самовлюбено самохвалство бяха изпаднали „сглобкаджиите“, когато забъркаха тази юридическа каша? Колко бяха доволни от себе си? Колко от т.нар. „либерални“ медии бълваха славословещи дитирамби по това вредно решение? Едва ли сте забравили. Аз със сигурност не съм.
Затова, когато някой ви спомене „конституционна криза“ или се възмути на тема „политическа криза“, винаги помнете имената на най-срамните „лъжци“,  които промениха по най-срамен начин българската Конституция.
Те са:
Христо Иванов,
Кирил Петков,
Асен Василев,
Бойко Борисов и
Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от Политика
Лена: Топката се връща в Народното събрание
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
шимпанзе от ИТН преди 4 седмици
Абе кво стана с македонския космонафт?
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИТН - Има Такива Негодници
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чалгар ггнусен - македонски космонавт КОГА ?
45
1
 
6
 
! Отговори
Тодоров преди 4 седмици
рЕзидента кеш
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ИТН / Има Такъв Нужник / и главния чалгар е дупката в него.
43
6
 
5
 
! Отговори
До факт преди 4 седмици
КС потвърди промените в конституцията.Факт.Какво ме интересува мнението на разни провинциални юристи?
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко, което ние е казал дон Чалгаре се отнася и за него. Той създаде еднокнижника, хубаво му беше преди 15-20 год. Лойко да му е гост всяка седмица, след това създаде ПП-противна промяна
41
7
 
11
 
! Отговори
До СлаФчо преди 4 седмици
Точни ИТН доведе до това положение.Заедно с ГЕРБ и ДПС,свалиха редовното Правителство на Петков.Единстврнито правителство,в което ГЕРБ, ДПС и техните обръчи от фирми не участваха.Ти Славчо върна Борисов и Пеевски във власта .Защото от ДПС ти платиха.
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЛАВЧЕВ НЕ Е ПРЕМИЕР
39
4
 
13
 
! Отговори
Папо преди 4 седмици
На това бръсноглавесто същество ,най голямата му мечта беше да управлява с ДПС и ГЕРБ.
38
6
 
17
 
! Отговори
Йордан преди 4 седмици
Слави, стига си лъгал. Влизаме в Конституционна криза заради твоите бивши съюзници ППДБ и заради хитреца в Президентството.
37
2
 
18
 
! Отговори
Капитанът преди 4 седмици
Този слуга на Доган много бързо забрави Македооооооонияяяяяяяяяята уж заради която свали правителството.Нито вече говори за Македонияяяяяяята нито го интересува.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТРИФОНОВ, БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ
35
12
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
подкрепям президента
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЛАВЧЕВ НЕ Е ПРЕМИЕР, ГОРИЦА ДА СИ ОПРАВИ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ. УКАЗ ЧАК ТОГАВА!
33
6
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 седмици
ПО-ДОБРЕ КОНСТИТУЦИОННА КРИЗА, ОТКОЛКОТО МУТРЕНСКО-РУСКА ДИКТАТУРА ОТНОВО!
32
2
 
6
 
! Отговори
Агенция шушу-мушу преди 4 седмици
Радев се опитва да събере ППДБ, ИТН , ДПС-Доган, Възраждане и Величие за нов ремонт на конституцията съобщава бг компас ком. Идеята е да се разшири списъкът на потенциалните премиери. Най-голямата въпросителна са Величие ,но отзивите са положителни тъй като това ще удължи времето през което депутатите на Величие ще могат да вземат депутатска заплата. Дори самите депутати от Величие не очакват да влязат в следващият парламент.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Славуца е дърт ерген смърди на чизми :)))
30
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
До Анонимен.... Главчев остава :))))) И К.Стоянов остава, колега :))))))))))))))))))))))
29
6
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 седмици
Колкото и да тролите тук, фактите говорят! Всички прависти ви казваха, че промените в Конституцията са некадърни и с цел облагодетелстване на сглобкаджиите! Сега Кирчовците се опитват да ни кажат, че нямат нищо общо с КОЙ и Баце!? Всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Така че, колкото да плюете по Слави, няма да промените това, че е прав!!!