Калоян Методиев: Калин Стоянов е косвена жертва

Свидетели сме на вътрешните размествания в политиката
20 авг 2024 21:23, Гергана Попова
29
Калоян Методиев: Калин Стоянов е косвена жертва
Снимка: БГНЕС

Политическата цена за настоящата криза трябва да я плати този, от когото народът не е доволен. Имам забележки към българския народ, защото той подкрепя този, който го лъже. Не може да си заровим главата в пясъка, че народът експериментира последните години и 7 пъти ходим на избори. Това каза за БНР депутатът и политолог Калоян Методиев.

"Моята критика е към народа, защото отговорността може да мине само, ако народът си я потърси и накаже този, който го довел до това състояние. Силата е в народа, 70% не излязоха да гласуват, но никой няма да дойде отвън и няма да ги оправи. Никой не го интересува вътре в у нас, стига да не правим проблеми в съюзите, в който сме", смята още той.

За него Калин Стоянов е станал косвена жертва на една група в българската политика, която се преформатира.

"Става въпрос за ПП-ДБ, Бойко Борисов, Пеевски и Румен Радев. Свидетели сме на вътрешните размествания в българската политика", твърди Методиев.

И смята, че изходът е да се спре прегрупирането в политическия елит.

За отказа на президента Румен Радев да приеме проекта за кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева той коментира, че имаме изключение.

"Ние сме изключение от 200 държави в света, едно беззаконие води след себе си друго. Затова в момента коментираме може ли да се сменя министър, да се правят партии от президент, има ли такъв случай в европейската практиката. Право трябва да има, за да се излезе от такава ситуация, но сме свидетели на саботажи през правилата в Конституцията", посочи Калоян Методиев.

А за Румен Радев коментира, че може да каже, че не харесва и следващият номиниран за премиер:
"Той се опитва да заобикаля Конституцията и да си прави собствени правила. За него какво пише в Конституцията няма значение. Виждате за какво лицемерие и лъжа става въпрос".

По думите на Методиев, най-голямата корупционна сделка е сключеният договор на кабинета Гълъб Донев с турската "Боташ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Политика
Велико народно събрание е възможен, но опасен вариант
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Президентът няма как да създаде партия,докато е президент,а след мандата си е свободен да прави каквото си иска.Тези дето постояно го говорят да показат съдебната регисграция на някоя партия,в която като учредител е записано името му.Това ми е достатъчно да не му чета останалите разсъждения на този.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес 18.30 протест на БОЕЦ срещу оставането на Калинчо и свитото му юмруче!
11
0
 
0
 
! Отговори
ЗАТВОР ЗА ДОГАН преди 3 седмици
KALIN STOYANOV MINISTER MVR Се следи обемно от масови убиици като "ВИНОВНИК ЗА СМЪРТА НА МИЛИОНИ БЪлгари в БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ" ДА СЕ УВОЛНИ.Вместо да пази българския народ от нагли престъпници на власт в София се изявява като ТЕЛЕВИЗОННА ГОВОРИТЕЛКА !!!ГОЛЯМ СРАМ ЗА МВР..Служителите на МВР се следят КАТО ИСКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ НЕКАДЪРНИЦИ издържани с ограбвани милиарди от БЪлгарския народ годишно.. НЯМАТ ПРАВО НА ПЕНСИИ>>
10
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 седмици
Калинката е косвена жертва на милиционерите , каквито са и жителите на квартал Обеля 2 блок 237 ех."В" , които си попълва фондовата им книга с новодомци бивши милиционери , а не като тях, които са настоящи полицаи и доносници на полицията , а не на милицията .
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искам да се изсера в устата на Калинчо......и на всяко корумпирано Бг ченге.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Критиката му била към народа :) 70% не гласуват, защото нищо от това, което се предлага не го интересува. Не сме искали да правим проблеми в съюзите, в които сме. Ама защо това да ми е приоритет? Явно на Калоянчо му се иска да сме в други съюзи. Това ще оправи ли благосъстоянието, демографската криза или образованието на обикновения българин? Не, не мисля. Но къде ти толкова акъл в толкова изтънчен ум. Да ходи да злепоставя президента, не ме вълнува грам, ама грам!
7
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Неясно защо постоянно трябва да четем мнението на този посредственик.Президентът го разбра,че не струва и го изрита.После се навря в парламентарната група на БСП и там шут.Момчето не става.Престанете да ни го натрапвате.
6
0
 
4
 
! Отговори
Чекмеджан преди 3 седмици
И от моя асфалт бая загубихте, а от Турски поток и КТБ да не говорим. Състезаваме се с Радев кой да ви изклати повече,но някак си Радев ви харесва повече от мен вече по някаква причина.
5
1
 
11
 
! Отговори
Да,Боташ преди 3 седмици
Е най-голямата корупционна сделка,но след "Турски поток" и КТБ.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И никой да не излезе на избори, същите ще се самоизберат само с твъедите си ядра! Народът е виновен в това, че не отива да гласува със сопите, за нищо друго!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много точен анализ, не случайно избяга от резидентурата. :)
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! ЗА БОТАШ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА ДАНС, ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ ДЪРЖАВАТА, ЛИКВИДИРАНЕ НА БУЛГАРГАЗ И ВТОРО КТБ, НО В ПОЛЗА НА ТУРЦИЯ. КОЙ Е ВИНОВНИКЪТ?! ИЛИ ПАК НЯМА?.? А ТОЙ ТОЧНО СЕ ИМА ЗА БОГ.:)))
1
6
 
9
 
! Отговори
пожелание преди 3 седмици
ТАКИВА ШПИОНИ КАТО ТОЗИ ТРЯБВА ДА ГИ ОТ СТРЕЛВАТ С ПЪРВИЯТ ИЗСТРЕЛ !!