Велико народно събрание е възможен, но опасен вариант

Виждаме пълния разпад на политическата класа, каза Кутев
20 авг 2024 21:08, Гергана Попова
10
Велико народно събрание е възможен, но опасен вариант
Снимка: БГНЕС

Процесите са извън релсите. Виждаме пълния разпад на политическата класа и система, която няма как да продължи по този начин. Хората на сцената са абсолютно опровергани. Въпросът е дали ще се осъзнаят и ще освободят сцената за 2 месеца или за 5 години. Това заяви за БНР Антон Кутев, бивш депутат от БСП и бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Кутев заяви още, че според него, кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова – Кожарева "прекалено бързо продаде някои ключови ценности или просто се е объркала".

"Вече сме на ръба. Видяхме всичко на практика. Може би предстои да видим повече дъно", допусна Антон Кутев.
Като отправи остри критики към промените в Конституцията, бившият говорител на служебни правителства подчерта, че целта е била да бъде уязвено бъдещо управление, което би било по-добро от това на променилите Конституцията, защото управленията на президента през служебни кабинети са били нормални. Имаме ситуация на отрицателен подбор. Това се нарича изнасилване. Те се опитват да изнасилят българския народ. Трябва да избираме между Главчев и някой друг. Ама ние не искаме да избираме Главчев - на избори не може да изкара и 1%", коментира Кутев.

По думите на Кутев, политическата и партийната система се е разкапала и добави, че всички виждаме пълната ѝ несъстоятелност.

"Системата трябва да се пренареди. Ако Конституцията не беше пипана, нямаше да се намираме в конституционна криза. Системата щеше да отпуши негативизма. Велико народно събрание е възможен, но опасен вариант, защото може да се окаже, че следващото ниво е само революция, обобщи Антон Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закриване постовете на премиер и президент! Само Народно събрание без председатели.
4
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Не, не е възможен! ВНС е възможно да се свиква ако има някакъв консенсус накъде ще вървим. Да дадеш мандат на неграмотници да творят закони го гледаме непрекъснато и резултата е от зле към по-зле. Идеята да им дадем пълното право да преучредят държавата е безумна ми те могат да решат да сложат поредната кърджалийска посредственост (***) за цар и толкоз ще трябва ново ВНС да промени това..
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВНС при тази ниска или малка легитимност на НС е много опасно за България.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много симпатичен политик. Жалко, че е пpocт.
1
3
 
5
 
! Отговори
Поне преди 3 седмици
Ще разкараме шиши и бацо