Президентът избра отново Главчев за служебен премиер

Още днес двамата ще се срещнат на "Дондуков" 2
Обновена: 22 авг 2024 14:15 | 22 авг 2024 10:21, Инна Ангелова
186
Президентът избра отново Главчев за служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След няколко неуспешни срещи в опит да се намери нов служебен министър-председател, президентът Румен Радев определи Димитър Главчев като подходящ кандидат.

Още по темата
В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател. В изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Вчера Радев разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка Димитър Радев и подуправителя ѝ Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

Очаква се днес от 12 часа Радев да приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

В понеделник Румен Радев заяви, че няма да подпише указа за служебното правителство, предложено от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Причината е отказът на тогавашния кандидат за служебен премиер да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, предвижда Конституцията след промените, направени в края на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
5
 
! Отговори
Нов бар дак преди 3 седмици
С стари служителки не се прави
155
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига със едни и същи мутри.
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
другият беше Чобанов, той е свестен, но взе да поставя условия пред президента, пък е и пряко обвързан с ДПС, беше техен депутат, ПП-ДБ не можаха никого да изперат, а навредиха на себе си, след катастрофата при която загина човек и беше асфалтиран пътя, за да заличат доказателствата, петков би трябвало изобщо да не се обажда, нито лена която се прояви като л... жена, нито василев с неговото папкане и после по островите, нямат ли поне един некомпрометиран, който да говори срещу ДПС и ГЕРБ
153
3
 
8
 
! Отговори
Психолог преди 3 седмици
Че кога му остана време на Фуражката да избере отново Главчев ? Той не може да се наспи от нощни гуляи и разврат.
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За всички ППДБ ИТН ВЪЗРАЖДАНЕ БСП които си го преизбрахте за президент Румен Радев ,честито ! Вместо някъв Лозан Панов за кандидат президент в най- големият връх на ПП можеха да предложат Асен Василев или Христо Иванов или даже Хазарта (което звучи смехотворно но щеше в онзи момент да мине ). Сега при едни избори за президент никоя партиянямада има известно, познато лице.
151
3
 
6
 
! Отговори
Народен Представител преди 3 седмици
Битовата престъпност се вихри!МВР бездейства а можеби е от некадърност?!До кога ще ги търпим народе?!!!
150
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на президента. Тая калинка на мафията ГЕРБ и ДПС Калинчо, трябва не само да бъде махнат а да бъде съден от военен съд. Него за подбудителство към политически митинги на милиционерите, а тези които бяха на политически митинг, трябва да бъдат дисциплинарно уволнени. Не си играйте с държавата. Почвайте да си изпълнявате задълженията. Дисциплинарно уволнение на всички милиционери дето бяха на политически митинг.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
калинката щял да работи за България той до сега работи за него и Мвр ама за България не
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Със законът на Х. Иванов толкова. Това е единственият избор.
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 135, и как я наруши, като не подписа указа, а горицата дето се жалва от натиск, не упражни ли натиск след като се появи на протеста на въоръжените полицаи, като подтичваше след стоянов, борисов и на нея каза, че трябва да освободи мястото, главчев и предния път каза, че президентът няма да се срамува, че го е избрал
146
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според мен Румен Радев просто не може да търпи жена да се разпорежда. Ако е имал някакви сериозни доводи за действащия министър на вътрешните работи. при добро желание, е можел да намери начин да ги доведе до знанието на кандидат-премиерката. Радев в професионалната си битност не е бил в позиция на съобщност с жени и няма умения и ВЪЗпитание да ги счита за кадърни.
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако е успешен този мандат изборите ще са на 27.10.2024г.
144
0
 
2
 
! Отговори
На шефа на полицията преди 3 седмици
В село мокреж или община незнам какво е да си подаде оставката в този момент!!!!Там където ци г о й Неро 4и Fут уби възрастна жена с удър с тръба в главата Докъто е спала в леглото си!За 105лв!!!Това е изрудска държава !!!!И вината е 50% на полицията!!!!!
143
1
 
2
 
! Отговори
До 140 преди 3 седмици
Има разследване за злоупотреби с Еразъм +. Допускам, че има отвод на тези хора. Тези зам.министри сами се оттеглят.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
отстъпи пред борисов, жалко
141
1
 
3
 
! Отговори
Koko преди 3 седмици
Жалко, аз очаквах кмета на Симитли- "единственият човек който" да бъде избран. Жалко!
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо увалиниха всички заместник-министри на културата, така и не писаха. Медиите дъвчат едни и същи лица, а зад шумотевицата какво става?!
139
1
 
6
 
! Отговори
Winston Churchill преди 3 седмици
Требе си народен съд 2.0 с избори не става.
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи марионетката на Тиквата ще продължи да управлява. Сега остава да избере отново Калинката на Пеевски за вътрешен министър и ще стане интересно.
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев сега даде мандата на Главчев, а Главчев му каза, че ще оправдае очакванията на обществото и ще се стреми да свали напрежението. Каза също, че ще оправдае очакванията на Радев за възложената му задача. Освободиха медиите. Сега на 6 очи с Йотова останаха да говорят.