Калин Стоянов: Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава

Направих правилния избор, заяви още той
27 авг 2024 12:38, Нели Христова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Много често ме питаха чий министър съм. Бях ваш министър, колеги. Бях министър на всички българи. Бях там, където имаха нужда от мен. Благодаря за безусловната подкрепа, която получих в стремежа да не позволя политическа употреба на ведомството".

Това заяви Калин Стоянов, който днес предава властта на новия вътрешен министър Атанас Илков.

"Имах силата да се изправя срещу схеми и зависимости. За да отстоя достойнствохто на институцията и на колегите си. Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава. Да, не бях послушан, но не съм и обещавал. Поставих едно единствено условие, а именно, да подбера екипа от хора, с който да работя. Осигурявах комфорт на всички, работещи в системата на МВР, но не и на политическите търговци, които се упражняваха по темата МВР и в частност Калин Стоянов", заяви той.

"Направих правилния избор, въпреки цената, която със семейството ми платихме през изминалите месеци, в които не секваха опитите името ми да бъде окаляно до степен на абсурдност", каза още Стоянов и потвърди позицията си, че МВР "не трябва да става заложник на болни амбиции".

"След като бях атакуван заради това мое убеждение, знам, че моралната победа е за мен, и се надявам, че времето ще го докаже", заяви Стоянов и допълни, че към останалите изпитва "съжаление, но не и съчувствие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Политика
Мнозинството в следващото НС няма да стане с търсене по кръстовища
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
8
 
! Отговори
Калин Стоянов преди 3 седмици
Не допуснах ала-бала с президента, а само с моите хора - Шиши и Барба Ганьос. Това се вижда от резултатите на предишните избори. Сичкото *** гласува за тях.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
50, и кога я поиска, когато президентът отказа да подпише, а пред президентството полицаите въоръжени чакаха? жените им ръкопляскаха на кандидатката, а тя подтичваше след стоянов, борисов вече разбра че който е тръгнал срещу президента после е аут, изпита го на собствен гръб, печели избори а не може да състави правителство
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
да отиде да си поплаче с пеевски, престара се с протестите
49
5
 
1
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 седмици
...как бързо п.ехвърлиха вината в ГЕРБ? Ако беше човек на Борисов , той нямаше да му иска оставката! Някакъв *** ви е навлязъл надълбоко, че все той ви е в устата?
48
6
 
8
 
! Отговори
Чекемджан от Банкя преди 3 седмици
Калинке ти беше послушна за изборите така че ще те сложим или в дпс или върнем в МВР на добро място. Сложихме следващата калинка и с нея пак ще спечелим изборите , а дпс ще са втори като наш партньор ако се оправят с Доган. Ти правилно купи сопртни автомобили за колегите вместо пожарни и полицейски коли, за да можем да качваме послушните на тях , както ще качим и теб на хубав пост за добра работа.
47
0
 
8
 
! Отговори
БТ преди 3 седмици
Цветанов сложи началото на разрухата в МВР ! С изключение на Вучков,всичко останало беше тотал щета ! За 15 години 13 министри,между които Мл.Младенов,Терзийски,Първанова,Бъчварова,Узунов и т.н.
46
2
 
7
 
! Отговори
Тулупа от Банкя в цс преди 3 седмици
Ще вдига ли юмрук пак?!....И след 3 дни го махнаха....***,*** та вдлъбнат
45
5
 
8
 
! Отговори
Ха преди 3 седмици
Ти направо ги продаде на герб и дпс.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 3 седмици
Ама той реклама на Ауди-то си ли направи в тази си реч :))) Калине бе :))
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро не може да прости, че не можа да набие Калин Стоянов, така както наби други министри. Министър Йоловски и семейството му още са с охрана заради Киро, а детето му цяло лято го пази НСО. Горкото дете, цяла година ходеше на училище с охрана заради Кирчо. Като психяса Киро чупи и шишета по масите. Но не можа да уплаши Калин Стоянов. А колкото до новия министър на МВР Бойко Рашков го повиши в заместник директор на Главна дирекция на националната полиция. Така, че да не се окаже театър?
42
6
 
14
 
! Отговори
Шоу преди 3 седмици
Този започна да се мисли за нещо повече от мутра.
41
6
 
16
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
Рядко тъпо парче беше този!
40
0
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Глупости
39
3
 
8
 
! Отговори
Уф, преди 3 седмици
Този е Кокорчо на Пеевски.
38
5
 
13
 
! Отговори
Калин.ката преди 3 седмици
",Бях министър на всички българи".Не ,Калин.ке!И аз съм българин,но мой министър никога не си бил.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам за друго, но този човек винаги има изражение на някой, който крие *** тайна. Вижте му най-вече очите - две черни дупки. Не можеш да разбереш къде гледа. Не уважавам хора, които не гледат събеседника си в очите. Не мога да си го представя усмихнат. Сигурно е така от дете.
36
4
 
8
 
! Отговори
читател преди 3 седмици
Много елементарен човек!!! Абсолютно никакъв речник, обноски и поведение!Той за директор не става,те министър го избраха!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За израза "ала-бала на изборите" допринасят и про-западните политолози и социолози и НПО-та, под чийто натиск е въведено "Не подкрепям никого". Няма логика да се дотътриш до избирателна секция и да гласуваш с "Не подкрепям никого". Целта беше да няма невалидни бюлетини и да се отчитат реалните гласове. Вместо това, служи като основа за нови дрънканици от рода "Има основа за поява на нов играч на политическата сцена". Играчи, сцени, ала-бала, сценарий за това ... за онова. Още?
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всъщност толкова некадърен министър скоро не бяхме имали. Освен това този има сериозно празно пространство между ушите. Нито говори, нито действа... абсолютна ми же турка.
33
8
 
12
 
! Отговори
144 преди 3 седмици
Нещо е слънчасал тоз, приберете го на сянка.