Пеевски обвини Радев в нарушаване на Конституцията, на практика вече не бил президент

Нямало нужда от процедура по импийчмънт
27 авг 2024 11:38, Нели Христова
126
Пеевски обвини Радев в нарушаване на Конституцията, на практика вече не бил президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Делян Пеевски обвини Румен Радев в нарушаване на Конституцията

"Радев е отменил указа за предишната посочена премиерка. В този момент, в който той наруши Конституцията, той не е президент. Аз се изненадвам, че колегите не реагират. Той вече е с пълно нарушение на Конституцията и ако това бъде установено, той вече не трябва да е президент", обяси Пеевски.

Още по темата
По думите му не е нужна процедура по импийчмънт, ако съдът вземе решение по въпроса.

"Не можем сами да сезираме нужните органи, а останалите партии са му паднали на колене. Не знам защо. Той е просто един крадец с цялата му шайка. Аз ще го разоблича и гарантирам, че България ще е на българите, а не на Русия и Москва", закани се Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от Политика
Мнозинството в следващото НС няма да стане с търсене по кръстовища
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
13
 
! Отговори
Тулупа от Банкя в цс преди 3 седмици
Давай Прасуне...дръж!Разобличавай,уволнявай,разследвай,....
66
0
 
10
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
До 64Явно копира Доган.И дъртия резак викаше на всички "колеги".
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 59, всички на чиято страна сме участвали във войни,са ги губели, и ние с тях, спечелили сме само Сръбско-българската, защото сме били сами срещу всички, в такава справедлива война сме имали своите приятели - премиер министъра Гладстон, който веднага признал Съединението и поставил цяла Европа в шах и мат, включително Русия
64
3
 
30
 
! Отговори
Урсула преди 3 седмици
....не на Русия и Москва", закани се Пеевски...Този руснаците освен че са го били са го и еВали.
63
0
 
40
 
! Отговори
Ха,ха! преди 3 седмици
Тоя на всички казва "колеги"?Какъв колега е тоя? Цял народ го ненавижда!
62
1
 
33
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Някой знае ли, какво Радев е направил на магнитния, че така го ненавижда? Всеки ден едно и също, обиди, език на омраза, отвр. А подкрепящите Радев пак никой не ги пита, антирадева кампания тече.
61
0
 
37
 
! Отговори
Марчето и академика преди 3 седмици
Този и Данчо ментата откаднаха милиарди, а сега са законотворци и евроатлантици? Въпроса е защо евроатлантиците не се разграничават от тях и не повдигат обвинения за откраднатото (КТБ, Булгартабак, Техномаркет, кредити от ББР). Дали и другите са евроатлантици като тях?
60
1
 
25
 
! Отговори
Магнитски преди 3 седмици
Нагъл ***....как лае.....
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ами излизайте, протестирайте, защитете пеевски, че вече в парламента е никой, 22 депутата, в следващото НС ще бъдат още по-малко
58
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъдещето на България се решава на бойните полета в Украйна. Дали най-сетне ще станем свободна страна или ще продължим да сме роби на мафията, командвана от Москва, зависи от това кой ще спечели войната. Нашите политици са без значение, те се нагаждат според обстоятелствата. Сега свободата на България е в ръцете на Володимир Зеленски и украинския народ.
57
2
 
30
 
! Отговори
Софиянка преди 3 седмици
Ако тоя вземе държавата и Господ не може да ни помогне.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
канеше се премиер да става, а сега една подписка не може да пусне, точно като петков скара се с всички които му помогнаха - ПП-ДБ, Доган, дори борисов не иска официално да се ангажира, нареди на главчев да се разбере с президента, беше сменен вътрешният министър и пишман кандидатката натирена
55
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не разбирам защо обижда Президента . Ако има доказателства , нека ги извади , но да използва епитети , без да е извадил доказателства , не ми се вижда адекватно .
54
29
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 3 седмици
Радев е проекция на Путин, патриархът ни пък на Гундяев. Следваме руския модел: цар-самодържец и политически подчинена църква, легитимираща властта. Всъщност това трябваше да се случи още след първия мандат на Путин, но влизането ни в НАТО и ЕС забави процесите. От 44-та насам всичко е България се дирижира от Москва. Затова и партиите си мълчат и не се опъват на Радев. Пеевски е прав, но е твърде непопулярен и тези му нападки срещу Радев може да вдигнат акциите на последния.
53
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С отказа на инат да не подпише кабинета на Горица Кожарева той на практика ПРЕГАЗИ Конституцията. По нея е задължен да го направи. От там насетне е нарушител и изменник. Трябва импийчмънт.
52
0
 
12
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
Нарушение е службено правителство да полага клетва пред един разпаднал се, никога не съществувал реално безобразен парламент! Поради които безобразия се налага да има дори не едно, а следващо служебно правителство! Толкова ли не могат да положат клетва пред народа, конституцията и президента в Гербовата зала, а ще свикват тези пройдохи от плажа!? Няма нужда от избори! Главчев се е разстъпил човека и прави каквото може! Ако има нещо, да коригират с президента провинилия се министър и без вотове !
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 50, затова си държи 1 млн. в кеш!
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доживотна присъда за Тиквата и Прасето!
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До този - няма как да се върне някъде, където тоя не е бил... освен в ***, другаде няма къде да ходи... според мен усеща как неговата персонална Коледа идва..
48
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама е 100% ПРАВ! И вярно - защо никоя от партиите не реагира срещу безобразията на Радев и не иска импийчмънт? Силни зависимости.