Цветлин Йовчев: Стоянов си изпусна нервите и направи грешки

Не е оправдано участието му в организираните протести
28 авг 2024 21:04, Гергана Попова
9
Цветлин Йовчев: Стоянов си изпусна нервите и направи грешки
Снимка: БГНЕС

Съмненията за политически зависимости се появяват, защото вътрешните министри са заемали ръководни позиции, когато тези двама политици по един или друг начин са били във властта. Но това важи за всеки, който е бил на някаква сериозна позиция в МВР. И той по тази същата логика може да бъде свързан с всеки. Мисля, че по действията ще видим дали има някаква връзка, или не. Но другият вариант беше да бъде сложен за министър на вътрешните работи и на пълно непозната личност, която, мисля, че никой нямаше да може да атакува поне в първите моменти. Но далеч не съм убеден, че ще се справи с проблемите в момента. Това заяви за NOVA News бившият министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС Цветлин Йовчев, коментирайки въпроса защо се появиха съмнения за политически зависимости с Делян Пеевски и Бойко Борисов на последните вътрешни министри Калин Стоянов и Атанас Илков.

Още по темата

"Мисля, че това е една от грешките на бившия вътрешен министър през последните дни. Той като че ли си изпусна нервите и започна да прави грешки. Вероятната причина да атакува сайтът "Ново начало" е, че той самият е бил обект на такива сатирични публикации. Министърът на вътрешните работи трябва винаги да запазва присъствие на духа и да действа изцяло в правомощията на закона, без да създава никакви  съмнения за това, че действа политически", заяви Йовчев относно бившия вътрешен министър Калин Стоянов.

Според Йовчев, друга грешка на Стоянов била с участието му в организираните протести пред Президентството.

Йовчев сподели и впечатления от работата си с Атанас Илков от времето, когато самият той е бил вътрешен министър.
"От контактите ми с него, ще ви кажа, че той е много добър оперативен работник и много добър оперативен началник. В цялата операция в Лясковец имаше поредица от грешки. Като се започне от това, че не беше изпълнено разпореждане на предишния главен секретар на МВР от въпросния извършител на престъплението да му бъдат отнети оръжията. След което имаше пропуски по отношението на подготовката и организацията на тази операция. Аз не съм убеден, нямам спомен точно кога и по какъв повод е бил отстранен Атанас Илков. Но трябва да ви кажа, че едва ли най-голямата вина за цялата тази подготовка е негова. Но мнението ми за него е от това време - че е един от малкото добри оперативни работници и добри оперативни началници. А пропуските по тази операция са факт, които се видяха от хората".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Общество
Променят Закона за банковата несъстоятелност заради пропуските при КТБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така е като ги издигат в службата нашите момченца, още неулегнали и непрофесионални!
7
2
 
6
 
! Отговори
Позор преди 2 седмици
Кого избира простоватия народец? От бай Желю Философията от селу Веселиново, до Бат Боко и Меди Доган - хвани единия, удари другия.
6
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
грешките които направи показва че не става за министър сега ще видим следващияминистър на кого е задължен и кога ще се спре с купуването на гласове в северозападакъдето печели дпс
5
1
 
4
 
! Отговори
Алабала ница преди 2 седмици
Л.ум.пен РБ върхушката се намеси във войната в Украйна срещу Русия - изпрати танкове, БТР-и, гаубици и "доброволци" от футболните агитки. В Кремъл са и теглили чертата, там генералите не са шегаджии. Виж Украйна - от 52 милиона 1989 при УССР ,днес са под 20 милиона. Москва не се вярва на сълзи. Тепърва идва страдание за РБ.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наречието "напълно" от израза "напълно непозната личност" се пише слято.
3
0
 
5
 
! Отговори
Бaй Kypтu преди 2 седмици
Kьopaв kapтu нe urpaй!
2
1
 
5
 
! Отговори
Пояснявам преди 2 седмици
Борбата на елитарните мишки в евроатлантическа РБ се разгаря! Кой се интересува от вас?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От най-различни места наблюдаваме много интелигентни коментари на политическата обстановка в България.