Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Москва вече проучва случая
30 авг 2024 11:27, Нели Христова
170
Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов бе поканен на официална среща с ръководител на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на РБ и член на Комисията по бюджет и финанси Василий Иконников. Посещението се случи ден след приключване на форума БРИКС, където българската делегация бе на официално посещение по покана на Руската Федерация.

Костадинов и Иконников засегнаха актуални въпроси на двустранното международно сътрудничество.

На срещата беше отбелязано, че въпреки негативната политика, която води в момента българското правителство, е важно двете държави да продължат работата по опазването на традиционните приятелски отношения между народите.

Василий Иконников благодари на "Възраждане" за принципната позиция, насочена към засилване на руско-българското сътрудничество и последователно осъждане на неприятелски стъпки, свързани с разрушаването на съветски паметници, както и възпрепятстване на взаимодействието между православните църкви на двете страни.

Костадинов говори за приоритетите на "Възраждане", която е трета по големина политическа организация в българския парламент, а също така и част от новоучредената партия в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“. Той се изказа в полза на засилването политическото и междупарламентарно сътрудничество с руските колеги.

Костадинов постави и въпроса за българина Милан Димитров, който е заложник в американски затвор, и поиска съдействие за освобождаването му. Руската страна вече проучва случая.

Василий Иконников запозна българската делегация с решението да бъде възстановено  обучението по български език в училищата в редица райони на Запорожка област, където живеят представители на българската диаспора. В понеделник стартира новата учебна година и това ще бъде факт. През периода, когато регионът е част от Украйна, политиката на украинизация води до премахване на обучението по български език, посочват от пресцентъра на партия "Възраждане".      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Политика
Татяна Дончева: Уставът на БСП крие рискове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
10
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Именно...и Радев застана срещу всите тия дали живот си за нас,за да имаме това,което имаме сега.Допълвам, че Русия насъска Сърбия срещу нас и имахме люта война със сърбите.И още още при тръгването руският цар отделя България на две...ееееееееее кое е освабадила , източна Румелия под турско....Колко злато е платено???
126
6
 
6
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
И кой ги показва Америка за България,ама в интернет, после не Било Истерия някой да си бута украинската Простотия все едно ние не си знаем историята и тя е един лист като украинската
125
6
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
124
4
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
123
4
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Тези неща ги криеха от нас комунистите.Когато го осъзнах без дори да съм чел вашите редове, бях силно изненадан,затова че Русия използва тези думички нацисти и фашисти и всъщност ни казват че тия българи са били фашисти. Това е руската логика и следвана от противния Радев и хорошутките.Това е абсурда. Бг символи да унищожат и да гледаме към пуйдя ....Едно се радвам, че не съм само аз, който съм разбрал това.
122
3
 
1
 
! Отговори
До 127 Учете Истерия преди 2 седмици
Така се пише
121
4
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
120
4
 
4
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
За кое му благодариш ,че цитира писанията на Америка за България ли , е тук не става, България не е Уколандията с един лист история
119
4
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
118
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Благодаря 123!!!!!Чест и почитание!!
117
4
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 2 седмици
Истерия, Истерия
116
3
 
3
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Направо си пиши.Бате дай някой лев за Украйна жината болен дицата и той
115
3
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
114
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Големите знамена руски и едно малко бг знаме на масата...Костякис колко плати за този цирк?
113
3
 
2
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Ами, колкото твоя Кииф е София,а ти от кое украинско село си,че просиш като ром на Лъвов мост
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-добро му беше селфито с мумията Ленин.
111
2
 
3
 
! Отговори
Шукевич преди 2 седмици
Събудете ме след 100 години и в Расиа пак само ще се пие и краде!
110
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Бееееееееееееее ха ха ха ха
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наш Костадинча секретарка на Рамзан
108
2
 
1
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Още ли просиш бе