Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Москва вече проучва случая
30 авг 2024 11:27, Нели Христова
170
Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов бе поканен на официална среща с ръководител на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на РБ и член на Комисията по бюджет и финанси Василий Иконников. Посещението се случи ден след приключване на форума БРИКС, където българската делегация бе на официално посещение по покана на Руската Федерация.

Костадинов и Иконников засегнаха актуални въпроси на двустранното международно сътрудничество.

На срещата беше отбелязано, че въпреки негативната политика, която води в момента българското правителство, е важно двете държави да продължат работата по опазването на традиционните приятелски отношения между народите.

Василий Иконников благодари на "Възраждане" за принципната позиция, насочена към засилване на руско-българското сътрудничество и последователно осъждане на неприятелски стъпки, свързани с разрушаването на съветски паметници, както и възпрепятстване на взаимодействието между православните църкви на двете страни.

Костадинов говори за приоритетите на "Възраждане", която е трета по големина политическа организация в българския парламент, а също така и част от новоучредената партия в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“. Той се изказа в полза на засилването политическото и междупарламентарно сътрудничество с руските колеги.

Костадинов постави и въпроса за българина Милан Димитров, който е заложник в американски затвор, и поиска съдействие за освобождаването му. Руската страна вече проучва случая.

Василий Иконников запозна българската делегация с решението да бъде възстановено  обучението по български език в училищата в редица райони на Запорожка област, където живеят представители на българската диаспора. В понеделник стартира новата учебна година и това ще бъде факт. През периода, когато регионът е част от Украйна, политиката на украинизация води до премахване на обучението по български език, посочват от пресцентъра на партия "Възраждане".      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Политика
Татяна Дончева: Уставът на БСП крие рискове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Ами ела да те видим,аз ли съм руснак или ти украинец, дето на български не може да пише.И как като съм руснак познавам толкова добре София ,че знам неща, дето ги няма от над 20 години,а?
106
1
 
1
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Ами ела бе
105
3
 
0
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Още ли ще избиваш комплекси за малоценност с украинската си простотия украински Вилидж Пийпъл
104
2
 
0
 
! Отговори
До 106 преди 2 седмици
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха
103
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Джоарт , пръйднах бееееееСкрий се от екрана наведи се да не ти отнесе динята
102
2
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 2 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
101
1
 
2
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Дажф, джаф,дайде ми
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако това е официална среща, къде е българското знаме? Аз виждам само две руски.
99
2
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Коце Копея пак проси рубли,а те го пращали в Курск да ги заработи
98
3
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 2 седмици
Не се обаждай от коневръза бе украинецо дето реши да се прави на софиянец
97
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Хо хо хо че си изостанал или изостанала...Руски Джендър травестит беееееее беее ха ха ха
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
95
2
 
0
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Е що не дойде да провериш бе женчо или само лаеш като ефирен герой,ама не знае нищо за България,а и на софиянец се прави
94
2
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
До 88. Институции имаме, ама когато шапката на държавата е с леви наклонности, с поглед към блатото, те няма как да изразят мнение. Та, слава на юмрука, нали...
93
3
 
1
 
! Отговори
До 84 преди 2 седмици
А ти до кога ,ще си набутваш тук украинската селения и простотия,че и на българи да се правите като с тоя Бонго,а?
92
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
С Костя ХОРОШУТКАТА трябва да се заеме прокуратурата с него и съм убеден, че го чакат да се върне.Аз вярвам на българските институции. Работят много добре!!!!!!
91
3
 
0
 
! Отговори
До Бонго преди 2 седмици
Ти ли си българин,бе а не можеш на български да пишеш,а?
90
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Сталин е искал да избие украинците с гладомора, изяждали децата си...такива ужасии не сме и чували на Стивън Кинг.
89
4
 
5
 
! Отговори
ааа преди 2 седмици
Поискал е копейките в евра
88
2
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
Да, ама Таня Станева, фоклорист от Бесарабия, казва, че Костадинов лъже. Тя, казва,ч е българският език започва да се изучава като роден точно с независимостта на Украйна от Русия;))) Има го в Тубата. Аз съм склонен да вярвам на нея, отколкото на Коста. Коста има впредвид, че в Украйна, официален е украинският език, а не, руският. Ами, така, ще е. Украйна не е Русия;))) Коста, ако иска в България официален език да е отново турският, нека продължава в същият дух;))))