Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Москва вече проучва случая
30 авг 2024 11:27, Нели Христова
170
Костадинов иска помощ от Русия по казуса "Милан Димитров"

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов бе поканен на официална среща с ръководител на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на РБ и член на Комисията по бюджет и финанси Василий Иконников. Посещението се случи ден след приключване на форума БРИКС, където българската делегация бе на официално посещение по покана на Руската Федерация.

Костадинов и Иконников засегнаха актуални въпроси на двустранното международно сътрудничество.

На срещата беше отбелязано, че въпреки негативната политика, която води в момента българското правителство, е важно двете държави да продължат работата по опазването на традиционните приятелски отношения между народите.

Василий Иконников благодари на "Възраждане" за принципната позиция, насочена към засилване на руско-българското сътрудничество и последователно осъждане на неприятелски стъпки, свързани с разрушаването на съветски паметници, както и възпрепятстване на взаимодействието между православните църкви на двете страни.

Костадинов говори за приоритетите на "Възраждане", която е трета по големина политическа организация в българския парламент, а също така и част от новоучредената партия в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“. Той се изказа в полза на засилването политическото и междупарламентарно сътрудничество с руските колеги.

Костадинов постави и въпроса за българина Милан Димитров, който е заложник в американски затвор, и поиска съдействие за освобождаването му. Руската страна вече проучва случая.

Василий Иконников запозна българската делегация с решението да бъде възстановено  обучението по български език в училищата в редица райони на Запорожка област, където живеят представители на българската диаспора. В понеделник стартира новата учебна година и това ще бъде факт. През периода, когато регионът е част от Украйна, политиката на украинизация води до премахване на обучението по български език, посочват от пресцентъра на партия "Възраждане".      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Политика
Татяна Дончева: Уставът на БСП крие рискове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Костя попита ли го кога ще си приберат между 20/35 000 000 руснаци изнемогващи във фалиралият гръмнал запад- да благоденстват в Русия- с мин заплата от 380лв и средна 1460лв- то 1600 евро/3200лв - социална помощ ли е и ги карат немски да учат - я да си ги прибират стига мъки в Европа- нека благоденстват в Русия- цени на храни са като в Европа и магазините са пълни!
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като дете с баба учех стихотворения за братушките казвах ги на тържества в училище, учехме как са ни спасили, какви герои са, колко са упорити- после при нас работеше рускиня- идваше редовно пребивана от алкохолизирания си мъж- защо не се прибереш у вас...ти не знаеш какво е там..по добре тук пребивана, след това започна да се пише свободно и разбрахме за 20% загинали от 30 000 000 в ГУЛАГ, за 3 000 000 загинали Украинци в Гладомор предизвикан от политиката на Сталин- признато за геноцид ООН.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние институции имаме ли?
84
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Всява омраза....Отвратителна система да поправя думите
83
6
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Сега се бият с Украйна. Войната ще свърши,омразата ще остане поне 100 г , но руснака ще уважава украинеца, защото си е защитавал Земята.Сега *** костякис е пратен от Радев хорошутката и са на среща , но и след войната с Украйна ще продължават да ни унижават.Защото всеки който има собствена позиция е негова и това ще се оцени. Костя ХОРОШУТКАТА се мазни и ще подклажда бой и в България между нас си...между нас...с посятата омраза от Радев....Ненавиждам Радев , той не обединява България...н
82
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Костадинов е български офицер и се клел в казармата за НРБ . Сега КАТО е Република България и няма законно правителство се скатава и нарушава клетвата на БНА. Правото гласно и демонстративно . Нарушава Конституцията . Търси вражеския режим на Путин за " помощ" . Създава и подстрекава към насилие / разряза украинското знаме, и др /
81
6
 
9
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
Тази руzка подметка докога ще се развява в европейска България?
80
2
 
7
 
! Отговори
Про преди 2 седмици
Дажник !
79
6
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Няма по долнопроубно същество от русофила.Харесвах Русия, докато не нападнаха чужда държава. Първом с Грузия. И с Украйна съвсем ми станаха анти.После се замислих и установих куп нередности от 1878 г насам...направих си анализ и бях шокиран от ужаса с, който Русия ни е посипвала през всичките тия години и унижавала. Видях много руснаци професори доценти и забелязах унизителното им отношение към нас...възприемали са ни като роби в този век сега...видях и как ядат бой в Бг и всъщност промених си
78
3
 
8
 
! Отговори
Омерзение преди 2 седмици
Румен Радев пред Осман Октай: "Путин ме унизи в Сочи". Така ли ви се печели сърцето на вас, pycopoби? Като ви унижат отзад и ви отнемат достойнството? И с Орбан ли така стана? Абсолютно пoмярско поведение и явно Кремъл знаят как да се разправят с такива.
77
8
 
1
 
! Отговори
Гневен протест преди 2 седмици
Теляците от американските бази са изразили гневен протест. "Ние, като истински български патриоти и демократи, искаме пълна забрана на такива престъпни своеволия. Истинската свобода на идеи не е свободния всеки да си мисли каквото си иска и да пътува до Москва! Протестуваме!"
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съсела накрая ще пие чай от полоний. Руснаците няма да му простят както го направиха украинците преди няколко години.
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Редно е тези снимки да останат в архивите, за да може след като путинисткия режим падне и Русия загуби войната, тези национални предатели да бъдат съдени за държавна измяна в полза на вражеска (те ни обявиха за такава, не ние тях) държава. Фашистки партии не трябва да бъдат допускани до парламента.
74
16
 
6
 
! Отговори
Добър ход преди 2 седмици
Костадинов с едно няколкодневно посещение в Москва, предизвика истерия сред евроатлантическите бг.чихуахуа. А ж бяха върли борци за свобода, демокрация и за разцъфтяването на всякакви идеи - особено силно джендърските такива. Демократична цензура, дори при Хитлер нямаше такова мракобесие.
73
3
 
8
 
! Отговори
Сът преди 2 седмици
Този не беше ли за България? Вън всички нпо-та! И руски и американски? Май така си спомням
72
0
 
3
 
! Отговори
И ПО СЛУЧАЯ ДОГАН преди 2 седмици
ВЪЗРАЖДАНЕ И ТЕ ЛИ СА НА БАРИКАДАТА В РОСЕНЕЦ И БОЯНА?
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въздушно-космическите сили кацнаха ли вече?
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КОПЕЙКИН- каза ли им че сме отвратени от извеждането на над 1700 деца извън Украйна- прието е за ГЕНОЦИД/ООН/ И ТАТКО ИМ ИМА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ ОТ СЪДА В ХАГА?
69
1
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 2 седмици
Още ли избиваш комплекси за малоценност
68
5
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 2 седмици
И от кога украинската копейка ще казва кой какъв е и къде трябва да ходи