Радев от "Аполония" за ДПС: Някои играчи съвсем загубиха благоприличие

Президентът присъства на откриването на празниците на изкуствата
Обновена: 30 авг 2024 07:49 | 30 авг 2024 07:49, Петър Бойчев
30
Радев от "Аполония" за ДПС: Някои играчи съвсем загубиха благоприличие
Снимка БГНЕС

От "Аполония", където присъства снощи на откриването на празниците на изкуствата, президентът Румен Радев коментира принципно раздора в ДПС.

Според него някои играчи в българската политика съвсем са загубили приличие, каза Радев без да уточнява кого от двата лагера визира. Президентът отново призова Министерския съвет да предложи две жени за еврокомисар. Коментарът си държавният глава направи пред журналисти в Созопол.

Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол бяха официално открити снощи.

В моето съзнание „Аполония“ е едно пътешествие, което със своята непреходност е осмислило творческия пламък на стотици творци. Сцените на „Аполония“ са давали поле за изява на много художници, артисти, режисьори, певци, които от своя страна са се отблагодарявали с най-доброто от своето творчество.

40-годишната история на фестивала е изпълнена с множество перипетии и наситена с много емоции. Дори бих казал драматизъм, каза кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. „Магията на „Аполония“ е безспорна. Приносът на фестивала към културния живот на Созопол и към България също е безспорен. Симбиозата между „Аполония“ и града Созопол също е безспорна“, добави кметът на Созопол.

„Не съм предполагал, че ще доживея тази 40-годишнина и радостта ми е безкрайна“, каза основателят на Празниците на изкуствата „Аполония“ проф. Димо Димов. По думите му изкуството е това, което е водило хората в историята на Созопол.

40 години в Созопол мисля, че правим чудеса. Това го казвам, защото истински вярвам, че вие го усещате със сърцето си. Тези 40 години бяха много вълнуващи, прекрасни. А тази година сме направили една изумителна програма, която е мислена в детайли, каза изпълнителният директор на фондацията за изкуство „Аполония“ Маргарита Димитрова. Тя отбеляза, че в рамките на фестивала тази година ще бъдат представени над десет театрални представления, над 20 концерта, 19 литературни представяния, някои от които премиери, и пет изложби.

Никак не е случайно, че Созопол всяка година, вече в продължение на четири десетилетия, успява да събере на едно място най-доброто, смея да кажа, от българската култура и изкуство, каза президентът Румен Радев . Той връчи плакет „Св. Св. Кирил и Методий” на фондация „Аполония“ в лицето на Маргарита Димитрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ДПСАполонияРадев
Още от Политика
Главчев ще одобрява кандидатите за еврокомисар днес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган е основательт на Турското национално освободително движение в Българияе нелегална организация набългарски турци, противопоставяща се на т.нар. Възродителен процес. Доган е основательт.Турското националноосвободително движение в Българияе нелегална организация набългарски турци, противопоставяща се на т.нар. Възродителен процес.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Президентът Радев направи много са обединението на народа срещу мутрите, което беше добре за държавата и народа. Единствените недоволни са мутрите
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пошман-политикът Радев колко много навреди на държавата и народа.
25
5
 
2
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 2 седмици
този само констатира ама нищо не прави !
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кефи ме президента, че не го е страх да се появявана публични места! Че познаваме един друг дето не смее да се покаже никъде
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И в целия текст няма НИ ЕДНА ФРАЗА кой е този оркестър, какво изпълнява по програма тук и евентуално с кой диригент. За всякакви американски или британски гъзории и гъзации пишете по няколко пъти на ден, пропагандирайки антикултура обаче!
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Президентът Радев пак се показа като обединител на нацията, както когато с вдигнат юмрук обедини народа срещу мафията. Сега президентът обединява социалистическите празници на изкуствата Аполония с днешните мутренско-чалгаджийски изкуства
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аполония е от 1984 година по времето на Тодор Живков. Значи трябва да се разруши - при капитализма няма място за социалистически празници
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нека не забравяме, че Кpим е руски (какъв да е?), както и чий агент е Боздуган (не, не е турски).
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Благоприличие ли като ала бала с президента или като шарлатани плюс Радев равно на изхвърлен Калин Стоянов
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Напротив, всичко е черно и бяло. Трябва да се разруши всичко, което изградиха при социализма и да се построи наново по капиталистически. Например трябва да се разрушат АЕЦ Козлодуй, язовирите и най-вече къщите на хората построени при социализма. Трябва да се върнат в новопостроени капиталистически землянки от глина и слама
17
1
 
14
 
! Отговори
До 18 преди 2 седмици
Ако искаш да вървиш напред и нагоре трябва да запазиш и надградиш всичко положително от миналото.Не всичко е черно и бяло.
16
1
 
15
 
! Отговори
opis преди 2 седмици
Аполония е доказателство как един прогресивен за соца арт - фестивал успява и в наши дни да представя всичко ново в БГ изкуство. Факт че организаторите са видни агентури от номенклатурното минало, но поне са образовани, начетени и децата им , макар и те в схемите, успяват да го подържат и до днес! Няма лошо да съградим и хубавите неща от соца.. Не стана така с здравеопазването и образованието!!!! Браво за юбилеят на Аполония! Едно от малкото незатрити качествени неща в родината!
15
5
 
9
 
! Отговори
Питанката преди 2 седмици
Радев, чий е Курск? И как така благоприличието е по-важно, от истината за мафиотска битка между мафиотско политически кланове разиграла се с впрегнати всички уж държавни институции, целяща допълнително овладяване на държавата? Или всъщност целта е един мафиот да стане , та друг да седне, а сенчестите механизми за управление и потоци от милиарди откраднати и изпрани пари да останат непокътнати?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А монополите и картелите процъфтяват в тази среда. Политиците убиват честните бизнеси, политическите бухалки се стоварват върху тези, които не си плащат рушвета. Храната ни е най-некачествената, но пък най-скъпата в цяла Европа. Банките дерат кожи от обикновения гражданин, като същевременно раздават милиони на техни хора, срещу майбахче,къщурка, малка лодчица. Телекомите правят каквото си поискат. Единия имал общи фирми с половината мутри, вече покойници, другия под санкции, третия руски агент.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някои играчи са на опера - а други са на кючек :)))
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изчегъртването означава да не остане нито един бивш управляващ в управлението.Изчегъртването означава да няма нито един бивш агент в управлението.Изчегъртването означава напълно да се подмени съдебния състав и службите. Изчегъртването означава да няма нито един на висок пост учил и живял в чужбина.Хората не осъзнават,че са роби в собствената си страна,при това послушни роби.Мотат се цял ден на работа за да имат за храна за този същия ден,обитават мизерното си жилище и си мислят,че това е живота
11
12
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 седмици
С носталгични препратки към комунистическото му минало .Разединителят на нацията говори за благопричие в ДПС, Но тези две фракции са готови да почнат гражданска война. А тоя се прави на кьорав. всички тези раздори започнаха с вдигнатият му юмрук и продължиха с нарушаване на конституцията, брутална намеса от страна на президента русофил в политиката, като еднолично създаване на политически проекти. Задлъжняване на държавата и фалит на печеливши предприятия като Булгаргаз и БКК. Радев е позор!
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хаосът и безвластието в държавата се случват заради този невнятник и фигурант. Така успя да насъска всеки срещу всеки. Скоро оправия няма да има. Нещата може да потръгнат само ако се махне от президентството.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисля, че народа не осъзнава в каква брутално безнадеждна патова политическа ситуация е изпаднал. Дали не е крайно време да вземе нещата в свой ръце? Аа, забравих, то дори народ няма. Една част от тие дето гласуват, гласуват за този, за който началника им е казал. Друга част гласуват за този, които им е платил 3-ка кебабчета с биричка. Останалите дори не си губят времето с машините на Радев и ала бала.