Цонева: До 3 септември ДБ решава ще остане ли част от ПП-ДБ

Пеевски натиска копчетата на цялата държава, искаме да разградим този модел
31 авг 2024 11:15, Анисия Иванова
73
Цонева: До 3 септември ДБ решава ще остане ли част от ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

До 3 септември от "Да, България" ще решат дали ще останат част от коалицията "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", обясни по БНТ Антоанета Цонева от ДБ.

По думите ѝ е необходимо още време заедно с партньорите да бъдат договорени условията на коалиционния договор, защото ПП-ДБ е коалиция от няколко партии.

"В навечерието на изборите няма нищо по-важно да направим така нашите документи, с които ще се явим на изборите, включително и програмните ни цели, начинът по който си представяме упражняването на властта. Създаването на амбициозна стратегия как ние да увеличим доверието в коалицията, тъй като загубихме половината си избиратели на последните избоди, как да се обърнем към поддръжниците, за да направим по-добър резултат", заяви Антоанета Цонева.

Поясни, че разговорите продължават.

"Моделът, срещу който се борим и заради който формациите ни са създадени на практика, избухна в момента пред очите на българските избиратели в навечерието на изборите. Ако е имало хора, които са съмнявали за този модел, в момента те го виждат в най-зрелищната му и извратена форма. За нас това мнозинство от 160 депутати, в което нямаше как, казахме го в началото на процеса, да не бъде включено ДПС е необходимо с оглед, че този модел и неговото разграждане зависи от това как ще изглежда съдебната система в България как ще изглежда прокуратурата и нейната отчетност и контрол. Тази арогантност, тази безогледност, с която се действа, тази демонстрация на сила, което е характеристика на поведението на Пеевски, това натискане на копчетата на цялата държава, които са зависими от него - МВР, служби, това е моделът. Ние сме длъжни, казвайки че се борим срещу този модел да вложим целия арсенал от законови средства, включително и промяна на Конституцията. Това е пълномащабна война в момента, която виждаме на българския политически терен", добави Антоанета Цонева.

Тя коментира и предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Ние разполагаме с анализ на рисковите секции, където има тежки девиации във вота, може да предоставим този анализ къде са тези точки", уточни Антоанета Цонева. Органите на партията ще заседават и обществото ще бъде уведомено, искаме процесът да бъде открит, да се знае какви ангажименти поемаме. Ако българските политически партии не осъзнаем, че така не може - виждаме този разпад - ниската избирателна активност", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Общество
Илков за ситуацията пред сараите: Разпоредено е заснемане на целия процес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 седмица
По този начин ДБ няма да влязат в парламента, за радост на всички
66
0
 
1
 
! Отговори
Поправка : преди 1 седмица
Посолството решава,ПуПуДейБъ + изпълнява!
65
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 седмица
Не знам какво си мисли тази женица,обаче Петков в 23 МИР София като водач донесе седем мандата.Тя в общи линии носи само негативи за коалицията.
64
0
 
4
 
! Отговори
прасчочо преди 2 седмици
Ако ще се дели, няма проблем. ПП и без това отива в изпадащия сегмент 3+ на новите избори.
63
0
 
6
 
! Отговори
Хахахахахах........ преди 2 седмици
...Може и да избягате от сглобката с лъжците-мошеници от ПП, но от собствената си аматьорщина няма как да се укриете, всеки ваш опит за действие е поредно доказателство, че сте бъбриви НПО-неможачи. На ***, мравояди!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Просто Киро и Просто Лена тежат като воденичен камък на шията на Евролевицата от София.
61
1
 
3
 
! Отговори
Да отбележа: преди 2 седмици
Че пеевски от много години,заедно с духовния си баща доган се вихрят из държавата,разпределят порции,грабят милиони,строят замъци,приватизират ТЕЦ,Булгартабак,фалират банки,натискат копчетата на цялата държава и я управляват! ДА!!! Всичко това е грозната и зловеща истина,която е публична тайна! Въпросът е вие къде бяхте през всичкото това време,какво направихте за да спрете този РЕЗИЛ? Отговорът е НИЩО! Пихте с шишо мазни турски кафета,гърчихте се в дебелия му скут и съсипвахте БЪЛГАРИЯ! Б*К*ци!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аре в канала бе!
59
0
 
10
 
! Отговори
Пудел с пачка преди 2 седмици
Щели да опишат "доверието" в българските граждани ??? И с кого , с ортодоксалния комунист Бойко Рашков -Дамаджаната ли ? С него ли ще правите "реформата"? По-скоро въпросът е , с какви ли компромати Рашков държи Кики и Коко,че без него не могат да м/п/ръднат ?
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще ви прецакат, вижте мазната свинска мутра на Кокорчо, а и много хора не гласуваме за ППДБ точно заради него и простото!
57
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Разграждане на модела според ПП/ДБ: 1.Съсипваме Коституцията. 2.Лишаваме Президента от правото да съставя служебно правителство. 3.Подаряваме на ГЕРБ служебно правителство за дълго време. 4.Изпираме ББ и го правим неформален служебен премиер.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Антоанета Цонева е толкова уверена като говори. Блъфира тоя дето може, от ДБ не са толкоз умни за колкото се мислят.
55
3
 
13
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 2 седмици
Цонева, и с коалиция и без коалиция сте все едни и същи некадърници! Още берем "плодовете" от поправките които направихте, вие "големите конституционалисти". За това на идващите избори без вас и другарчетата ви от Предателската Партия. Така че взимайте си довиждане с колектива!!!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде ще идат, ще останат. Сега разиграват циркове пред незаинтересованата публика. Аман от кл0уни и паляч0вци!
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А как ще го громите, да не би да направите нова сглобка с него, както предното громене.
52
1
 
12
 
! Отговори
баба мара90323 преди 2 седмици
безделници отвратихте хората затова не гласуваме защото сте отвратителнимахаите се от политиката
51
0
 
19
 
! Отговори
Жалкари са преди 2 седмици
ПП са Пълен Провал, нямат структури, нямат симпатизанти, само едни голи обещания "да оправят България". Излъгаха хората веднъж, но втори път няма да им се получи и ще изчезнат безславно като НДСВ, ББЦ, ССД, РЗС и стотици жалки и незнайни партийки преди тях.
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
напротив ПП повлича ДСБ и Да България,простото Киро отвращава хората.----И накърнява имиджа на любимците на хората Атанасов и Иванов?
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
напротив ПП повлича ДСБ и Да България,простото Киро отвращава хората.
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП бяха обречение в секундата, в която са се съгласили за коалиция с ДСБ - една от трите токсични партии в България, наред с ГЕРБ и ДПС.