Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат

Напрежение, блъскане и размяна на удари пред "Позитано"
Обновена: 1 сеп 2024 13:16 | 1 сеп 2024 13:00, Петър Бойчев
110
Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат
Снимка БГНЕС

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова излезе пред централата на партията на "Позитано" 20 и призова събралите се хора, които дойдоха там, за да я подкрепят, да запазят спокойствие и да не се стига до напрежение. Тя им благодари, че са дошли спонтанно в нейна защита.

До напрежение, блъскане и размяна на удари се стигна пред централата на БСП в София половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Корнелия Нинова и приближените ѝ, съобщи БНТ. 

Нинова заяви, че временното ръководство иска нейното изключване от партията, както и това на нейните поддръжници. Тя заяви, че без членовете на партията да присъстват на заседанието на Националния съвет, те не могат да бъдат изключени. По думите ѝ Изпълнителното бюро обаче е внесло точка за разглеждане на въпроса за изключването им от партията.

"Сега ги чакам събраха ли смелост тези заешки сърца да направят и този ход. Как се постига обединение на лявото с изключване на хора от БСП. Това е имитация, разделение вътре в БСП", заяви пред журналисти тя.

„Искам да бъдете спокойни. Внесла съм предложение в дневния ред на Националния съвет да се свика спешно конгрес. Предложила съм да бъде на 28 септември преди предизборната кампания. Той може да даде енергия на партията, стимул за кампанията. Да даде сигнал за единство вътре в партията, както и да констатира моята оставка, за да приключи процеса. Докато конгресът не го констатира, той не е приключил“, каза Нинова, предава bTV.

„На второ място – бъдете спокойни, че каквото и да се случи, ще регистрираме партията за избори, с листи, с участие на хора от БСП, издигнати и предложени от структурите в страната. Няма да позволим партията да не се яви на избори заради личните амбиции на 5-6 души, които решиха, че могат да я узурпират, без да е приключил процеса по моята оставка“, заяви Корнелия Нинова.

„Трето – знаете, че в безсилието, в омразата и реваншизма си днес ръководството старо-ново иска нашето изключване от партията. Изпълнителното бюро го внася в Националния съвет – има такава точка. Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх от това и да им помогнем да вземат поне веднъж уставно решение, защото за да ни изключат, това може да стане само в наше присъствие. Сега ги чакам да видя дали събраха смелост тези заешки сърца да направят и този ход“, обърна се Нинова към събралите се да я подкрепят.
 

"Единственият шанс БСП да излезе достойно от създалата се ситуация е Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров". Това каза пред БНТ Кристиан Вигенин по повод трусовете и юридическия казус в партията му.

"Няма никакво друго логично решение, защото това не е просто битка между бившия председател и сегашното ръководство, това е някаква неясна за нас битка срещу легитимни органи на партията".

Вигенин обясни, че Националният съвет на БСП с пълно единодушие е дал права на Атанас Зафиров като изпълняващ длъжността председател на партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от Политика
БСП решава днес да изключи ли Нинова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че са с заешки сърца спор няма но Мишето има и черен дроб на бивол
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само Герб
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, посмяха!
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще се освободи ли най-после България от задушаващата хватка на партията наследница на БКП, както и от нейната лидерка комунистка, проводник на руските интереси в държавата?!
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аре, намазаха й ските на тая! Помниш ли, КУРнелийо, като те питаха дали се изнасят оръжия и боеприпаси за Укрия ти какво отговори? "Не, за Украйна не изнасяме, за Полша изнасяме!" На ти сега, rнидo пpoдажна!
92
0
 
2
 
! Отговори
чатиме си тука преди 1 седмица
тея не им ли е време да приключват вече ?
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Заешките сърца" изключиха Нинова. Тя какво си мисли, че всички са дресирани като нея ли? С години се преструваше на опозиция на ГЕРБ, а всъщност подкрепяше ГЕРБ с бездействието си.
90
0
 
7
 
! Отговори
Непозната преди 1 седмица
Корнела какво толкова се е притеснила, след СДС и БСП просто ще отиде в друга партия, трета поред за нея. Тя това го умее най-добре.
89
1
 
7
 
! Отговори
Долу БСП преди 1 седмица
95 Което е хубаво
88
0
 
10
 
! Отговори
Даааа факт преди 1 седмица
тази досъсипа БСП. Тези няма да влезнат в НС. Тази се оказа най-голямата предателка!
87
0
 
8
 
! Отговори
Арменския Поп преди 1 седмица
93 Амин дай Боже!
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НА 27 ОКТОМВРИ ПОД 4 % ЗА БСП!!!
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ездачката е типечен пример за представителите на овчарите дето станаха шефове на фабрики- нагли и безкруполни. Не е нужно да те изключат, а трябва ти сама да се самоизключиш, защото ти е.м. на тази партия.
84
0
 
3
 
! Отговори
TheGreatest преди 1 седмица
88 Е не колабираха сами.Малко им помогнахме.И още не сме приключили.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия вместо да се обединяват,се цепят точно преди изборите.По-голяма глупост не можаха да сътворят.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубавото е,че ВСИЧКИ партии на Прехода колабираха.Изривай и измитай....
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно е да говориш от страната на парите, а друго от страната на идеализма /там няма пара/ . Все пак една партия е събирателно за хора със сходни идеи, но в България политиката е свързана само с бизнеса, няма идея !!!
80
0
 
8
 
! Отговори
Дядката преди 1 седмица
Дааа,зайците май ще опънат мечката!
79
0
 
8
 
! Отговори
Национал Социалист преди 1 седмица
82 Какво означава политикономия на социализма Мухахахахахаха
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм решил да гласувам за Пеевски. Види ми се най-читав, а е и много решителен. С каква лекота се разправи с фалшивите герои Доган и Тиквата.