Парламентът ще възложи преговори с Украйна за АЕЦ "Белене"

Целта е да се продаде оборудването на Киев
11 сеп 2024 07:50, Нели Христова
47
Парламентът ще възложи преговори с Украйна за АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Второ гласуване на промените в Закона за адвокатурата и обсъждане на продажбата на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене" влизат в седмичната програма на Народното събрание.

Народните представители ще приемат решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Предстои първо гласуване на промените в Закона за подпомагане на земеделските производители, на промените в Закона за личната помощ, както и на Законопроекта за лицата, обслужващи кредити, и купувачите на кредити.

Депутатите ще обсъдят и Законопроект за ратифициране на Споразумението за солидарна гаранция между България като гарант и Банката за развитие на Съвета на Европа като бенефициер във връзка с Рамково споразумение за заем от 13 юли 2023 г. между Банката за развитие на Съвета на Европа и "Българска банка за развитие" ЕАД за подкрепа на микро-, малки и средни предприятия за създаването и запазването на жизнеспособни работни места и опазване на околната среда. Това ще е и една от точките в четвъртък.

В петък ще е редовният парламентарен контрол от 9.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Политика
Андрей Янкулов: Винаги процедурата за избор на главен прокурор е била формалност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те това може да се случи само в БГ.ОПГ което се е настанило в парламента посочва да разпродава това което не е негово.
38
0
 
2
 
! Отговори
Яяяя преди 6 дни
Политиците са чипосани от посолството,всички са на каишка и изпълняват плана за унищожаване на българите.
37
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До 36 "Нека направят референдум това са нашите данъци, и хората трябва да решават" - след месец и нещо ще има допитване до народа. Защо ти е Референдум за едно нещо?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Продаваме нещо готово и платено, за без пари, за да купим нещо което ще струва 40-50 милиарда. Само на мен ли ми се струва, че това е разхищение в особено големи размери?
35
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 6 дни
Заглавието е грешно: да се ПОДАРИ. както стана и със старите реактори, които дават ток на Калининградската АЕЦ. Така украинците ще могат да продадат оборудването на трета страна и ще спечелят доста пари. Без Русия не могат да строят руска централа. Това едва ли го знаят всезнайковците в НС.
34
1
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 дни
Нека направят референдум това са нашите данъци, и хората трябва да решават!Но знам едно че преди да са гласували в парламента вече всичко е съгласувано и договорено,дори и парите вече са усвоени!
33
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До 32 "... вдън земя да горите, и парламент, и правителство!" И като изгорят какво? Неграмотните про'с'таци пак ще си изберете същите да изпълняват нарежданията на Брюксел. Нали за това гласувате - да слугувате на Брюксел?!
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз не искам да умирам от руска ядрена смърт--КОЙТО ЖЕЛАЕ ТОВА ДА ХОДИ У РУСИЯ!!!
31
5
 
2
 
! Отговори
КАКВО ИСКАТЕ...???! преди 6 дни
ПУТИН ДА ВИ ЗАЛОЖИ ЯДРЕНА БОМБА В БЪЛГАРИЯ С ЯДРЕНИЯ СИ РЕАКТОР ,ЛИ...??!!!РУСИЯ И ПУТИН СА ВРАГОВЕ----НА ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА , ЗАЩОТО МРАЗЯТ И ПРЕЗИРАТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ !...НА РУСИЯ --БЪЛГАРИЯ И ПРЕЧИ ЗА ДА ЗАВЛАДЕЕ ПРОЛИВИТЕ НА ЧЕРНО И МРАМОРНО МОРЕ!
30
0
 
12
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 6 дни
Значи, това оборудване у нашенско не може да работи, а при украинците ще работи. Брях, да му се не види. Да не би тук някакви космически лъчи да действат неблагоприятно на техниката? Или повелята на едно посолство.....
29
0
 
24
 
! Отговори
паф преди 6 дни
..с цел продаване!....искате да кажете - с цел подаряване!.....вдън земя да горите, и парламент, и правителство!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
бива да ни лъжат , ама това преминава всички граници . кажете си че подарявате реакторите от които ние се нуждаем . срамота , такива родоотстъпници не е имало в цялата ни 1300 годишна история
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо бе господа ще давате оборудването от АЕЦ Беляне на Украйна. Те не щат ли Уестънхаус, само ние ли сме баламите.Значи реакторите могат да ги ползват украйнците и то по време на война за нас е забранено.С това ли ще мотивирате народа да гласува? Спрете се, засраммете се.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хахахаха укрия отдавна е фалирала по всички стандарти, за каквито и пари да ги продадат няма да получат нищо.
25
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До ППДБлгбт/7 "Въобще всички от т. нар. евроатлантическо статукво костват на държавата ни и народът ни милиарди милиарди загуби." - пък на мен ми е през оная работа за народа дет гласува за евроатлантическото статукво. Той Борисов правилно го каза преди 2 години и половина: Само за мачкане стават!
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сега краварската агентура в парламента ще им ги подари, а после Крайна ще продава скъпо тока от тях на българския народ
23
1
 
23
 
! Отговори
Кальо Гламака преди 6 дни
Ние сме невероятно т1по пл3ме! Срам за великите предци, които сме имали! Такъв долен, мазен слугинаж, никога не е бил!
22
1
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До Анонимен/17 "А защо не се рестартира проекта аец белене в България?" - защото 85% гласуваТЕ да слугуваТЕ на Брюксел и Вашингтон. Други въпроси?
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пак ще има подараци с "отпаднала необходимост"
20
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
До Уникални предатели/22 "За някакви стотинки ще ни обречете на режим на тока за следващите поне 20 години. Истински евроатлантици, евала!" - КОЙ бе? Двата милиона неграмотни про'с'така дет гласувате да слугувате на Брюксел и Вашингтон ли?