Костадинов за Шенген: Ще ни превърне в бежански лагер

Приемането ни криело огромни опасности за бъдещето ни
150
Костадинов за Шенген: Ще ни превърне в бежански лагер
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отправи предупреждения относно потенциалните рискове от влизането на България в Шенгенското пространство.

Според него, приемането на страната в Шенген, в момент, когато тази система не функционира правилно, крие огромни опасности за бъдещето на България.
 
„Започва да се прокрадва една новина, че в четвъртък България може да бъде приета в Шенген. Това предизвиква вълна от ентусиазъм в евроамериканските медии и в американските партии у нас. Но никой не говори за огромната смъртоносна заплаха, която това представлява за страната ни“, заяви Костадинов. Той подчерта, че в момента Шенген, на практика не функционира, тъй като страни като Германия и Австрия затварят границите си. „Влизането на България в Шенген точно сега, когато Шенген се разпада отвътре, не е нещо, което трябва да ни радва“, добави той.

Костадинов обърна внимание на последиците от това България да стане „първа шенгенска държава“.

„Когато нелегален имигрант влезе в България, той вече няма да преминава транзитно, а ще бъде регистриран като част от Шенгенското пространство. Нашите, така наречени партньори ще връщат всички мигранти обратно при нас, защото ще бъдем първата шенгенска държава“, предупреди председателят на „Възраждане“.

Костадинов подчерта и икономическите последици от евентуалното влизане в Шенген.

„Знаете ли колко струва на Германия всяка година издръжката на нелегалните мигранти? 25 милиарда евро! Това са 50 милиарда лева – почти целият бюджет на нашата държава“, заяви той. Според него, България няма да може да се справи с такъв финансов товар. „Ние ще трябва да храним, настаняваме и интегрираме тези хора, а това ще бъде непосилно за нашата икономика“, добави Костадинов.

„Проблемът не е само икономически, а и демографски. След време ще се събудим в държава, в която голяма част от населението няма да говори български език“, предупреди Костадинов.

Според него, демографският проблем ще се задълбочи с приемането на големи количества мигранти, които ще бъдат настанявани в изоставени райони и военни поделения, което ще промени демографския състав на България. „Това е най-голямото национално предателство, което сегашният политически елит може да извърши“, заяви категорично Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от ЕС
Евробарометър: Две трети от българите виждат повече ползи в Шенген
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
10
 
! Отговори
Момчето преди 2 часа
от загриженост за България,побеля!
77
1
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 2 часа
Не можеш така да разстрелваш хора, ние сме друга нация добра или лоша - това е. Като бяха тук събитията 97г. дядо ми старият БСП -пар участник ветеран от войната , казваше не може да бият децата, нищо че участвахме в протести и блокирахме кръстовища.
76
2
 
20
 
! Отговори
факт преди 2 часа
копейката главен разпространител на фалшиви новини в България
75
3
 
17
 
! Отговори
До 72 преди 2 часа
Румъния дръпна напред, откакто влезна в ЕС! Факт! Другият факт е че в Румъния, няма русофили!
74
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не го харесвам, но в случая може и да е прав.Ние сме малка и бедна страна - достатъчно е тука да дойдат 200 хиляди пустинници и ние сме загинали.
73
2
 
14
 
! Отговори
хахахс преди 2 часа
тоя бие нинова по изяви в медиите
72
3
 
15
 
! Отговори
до64 преди 2 часа
Румъния дръпна напред от както приеха закони и вкараха цял парламент крадливи политици барабар с министрите в затвора, даже послесе напъваха да отменят законите ама румънците се организираха и направиха големи стачки и протести, иначедо преди 7-8г. си бяха като нас, не говори гл....ти.
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Коцето,ваксаниран ли е?
70
11
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 2 часа
Коцето премиер,Цончо на отбраната!Номер 8!
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Путин изглежда по- младежки!
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ако не избяга от България ,Копейкин ще лежи дълго в пандиза ...Всяко предаталство си има безславен край !!
67
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Костадинов е съвременния Кимон!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ваксината Спутник...
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
костя, а не зависи ли от нашите политици какво ще разрешат, ама вие всички сте по. дл. оги в управлението, всички и не можете да мислите самостоятелно
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Румъния дръпна напред, защото след падането на най-порочния строй, застреляха като кучета Чеушеско и жена му! Всички който бяха свързани с комунизма, бяха заличени, започнаха на чисто! А България се лигавише и 3 години съдеха бай Тошо и той си умря от старост, вдички комунисти си смениха цвета и продължиха да ни управляват, затова сме на този хал, последни в Европа! И такива, като Костя в Румения не могат, да виреят! Те надушват хомокомунистта от километър!
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Най -важното е ,че България се освобождава от руското робство / след 1944 г - до 2022 г / благодарение на САЩ и Украйна !!!!! Всички останали писания и коментари ,са напълно безсмислени ... България ,отново ще бъде ВЕЛИКА...
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Копейката е много бос икономически. Копейкин, опашките с български Тирове по гръцката и румънската граница що не ги споменаваш? Може би защото за това шенген е от полза?
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Като го видя в твстудио,все очаквам да нахлуят двама санитари ,с бели престилки и носилка!
60
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"евроатлантици",защо сте толкова жлъчни,да не кажа прости ?!
59
7
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 часа
Копейката е един Московски глашатай. Търчи-лъжи от всякъде. Има задача да лъже колко е зле в ЕС и НАТО - фалит, глад.... И колко е добре в Блатная и БРИКС, Китай :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Само пълен ид/иoт може да му се върже.