Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
14
 
! Отговори
Do 72 преди 9 години
Е защо да не се подклажда огъня? Да ги търпим тия *** докато българин не остане в тая държава, щото да не се разпалвал огъня така ли? Да става какво ще да става, но проблема да се реши.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до българин от ЕС, ей смотан, аз не си представям някой българин в Турция примерно да позира със среден пръст пред паметник на Ататюрк и да му се размине след като си го е постнал във фейсбука.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните ***, с 5 минутната си слава..... Нещастници...
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българин от ЕС, я прочети пост 78-ми, овньо..
56
17
 
4
 
! Отговори
столичан преди 9 години
До българин от ЕС+1, хората трябва да са свободни да се изразяват. Никой не може да налага мнението си на другите, вкл. и обществото да се налага над тези двамата на снимката.
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои искат да стане като в Македония. Политическата систева е изчерпана. При едни постоянни конфликти обаче ще продължат лесно да лъжат отделните фракции в страната. Политиците да отговарят и ще отговарят рано или късно. Има Видов ден, народа го е казал. Що клетви са изяли, а това е насочена свръх негативна енергия. ....
54
6
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Къде е сега свободата на словото?
53
26
 
5
 
! Отговори
българин от ЕС преди 9 години
Всеки е свободен да се снима ккато и където иска, нищо толкова лошо не са направили тези двамата от снимката. Повечето хора обаче още помнят комунистическата пропаганда, колко велики били Левски и Ботев, същите приказки както и за партизаните и за хайдутите навремето. Свърши се вече с пропагандата, нека да гледаме по-трезво на нещата от миналото. Да забравим за тъпите идеи на комунизма.
52
2
 
9
 
! Отговори
nikonik преди 9 години
Абселютно! Определени служби/сили работят за налагане на етническо напрежение! Вижте Нова, Бтв, тв 7,днес.бг, новини.бг и още. ПАК питам вие сега ли се сетихте за кафевия проблем на България????? Изведднъж, сега??? Жувналистите отнов ще изиграят коварната си роля за закопаването на България!!!!
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, нека не правим обобщения на етническа основа, за сметка на тези двама юнаци горе на снимката! Медиите яко наливат масло в огъня, въпросът е огънят да изгори който си го е заслужил! В статията се показва нагледно престъпление и тези двамата трябва да знаят, че всеки от сега нататък не могат да бъдат спокойни нито по отношение на институциите, нито по отношение на гражданите!
50
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жителите на Гърмен излизат довечера на най-големия досега протест срещу незаконно заселилото се ромско население там и очакват на него да се съберат най-малко 10 000 души.Отправен е призив към протеста да се включат хора от цялата страна. Очакват се рокери и футболни агитки.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само ромите от снимката,а абсолютно всички от политическия ни елит след 1989г реално показват "пръсти" на Левскии неговото дело,на България и българския народ!Което доказва еднаквия им манталитет,идеали и същност!Защо,кога и как ще се излезе от съществуващото положение:през гугъла:НАКАНУНЕ РЕШАЮЩЕЙ БИТВЫ РУССКОГО МИРА
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг - моментално изпращайте снимката в ЕК! Да видим ще има ли някаква реакция. Да не забравяме, че те все пак са управляващи на нашите т.н. управляващи!
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
72-ри, аз не си представям някой българин в Турция примерно да позира със среден пръст пред паметник на Ататюрк и да му се размине след като си го е постнал във фейсбука.
46
0
 
8
 
! Отговори
Да видим преди 9 години
До гатаГата ли си, бата ли си, нявярно знаеш че чувството за анонимност тук е измамно? Вече се знае от кой адрес си писал, така че лесно можеш да бъдеш открит! А ако досега не знаеше, ще разбереш!
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За карикатурите на Пророка ревяхте "аз съм Шарли" айде ревете и сега. Нали искате свобода на словото. Та тези също са "шарлите"
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега при демокрацията - АКТ по УБДХ за 100 лева който няма да платят и праотокол за полицейско предупреждение повече така да не правят . Преди при Бай Тошо - бой до насиране и пращане в тухларната или на кариерата да чукат камъни няколко годинки . На ви демокрация и еврогеийски ценности .
43
0
 
11
 
! Отговори
Varna преди 9 години
Нека не ги закачаме и да продължаваме все така да ги хрантутим миризливите мангули. Да продължават помощите ако може даже да индексират към инфлацията и малко да се увеличат, кебачетата и каквото им " се полага". Все пак идват избори и не бива да им се разваля рахатлъка а последствията те не са толкова важни.
42
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единият на снимката се казва Емил и живее в гр. Камено - ул. "Стара планина".
41
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия двамата при бай Тошо заради подобен акт, сега щяха да чакат в Белене екзекуцията си и да станат храна на прасетата на острова.