Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
7
 
! Отговори
razdelqi i vladei преди 9 години
dokato sedite I pishete v neta nishto nqma da postignete ! " Dela trqbvat, a ne dumi"
79
17
 
9
 
! Отговори
евроатлантик преди 9 години
До Анонимен, 91,Довечера в Гърмен не трябва нищо да става, полицията и жандармерията трябва да опазят обществения мир и да не се стига до проблеми. Тази държава си има ред и закони, не може шепа хора да си правят непозволени митинги и протести,като насаждат расова омраза.
78
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Гърмен днес боят ще настане! Усещам го! Като се има предвид че и футболни агитки ще са там.
77
12
 
10
 
! Отговори
ККК преди 9 години
поредната антибългарска статия.... журналистите сте големи *** !
76
3
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ескалирането на напрежението сага започва до изборите на Есен ни очакват още няколко подобни провокации с римско безчинства. На предните избори плашиха българските турци на тия плашат Ромите, тия от ДПС са страшни. Месната власт в Гърмен е на ДПС, пред цяла България тая кметица хлечни и шикалкави като лъжливи. Какво правят тези хора в града и, как така строя без документи, за ток, за водата, как? Трябва да се борим срещу беззаконието на ДПС и така ще решим конфликта.
75
0
 
10
 
! Отговори
Хикс преди 9 години
Разделяй и владей. Ако не можеш да победиш държавата раздели народа на групи, които се борят една срещу друга. Дом, обърнат срещу себе си, няма да устои.
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боят настава, тупкат сърца ни -ето ги близо наште душмани.Дързост дружина вярна, сговорна -ний не сме веке рая покорна.Дързост дружина вярна, сговорна -ний не сме веке рая покорна.Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -бой за чест и свобода, за мила рода.О, майко моя, родино мила,земя си красна, райска градина.О, майко моя, родино мила,земя си красна, райска градина.Нека с тоз удар врага да смажем,нека му гордо, братя, докажем,че сме строшили мръсни окови,че сме свободни, а не робове.Че сме строшили мръсни окови,че сме свободни, а не робове.Бийте, бр
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По чл. 108 ал. 2 от Конституцията на България се предвижда наказателна отговорност за обругаване на националните символи.Къде са институциите?
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довечера в Гърмен ще стане интересно.
71
1
 
7
 
! Отговори
Kolqak преди 9 години
Дали тия "убавци" са от един етнос или друг това няма значение Анонимен 88 е прав за едно, ако това някой го направи пред която и да е друга държава пред някоя светиня веднага ще се озове в затвора за няколко месеца, най-малко. А тия "убавци" ще се радват на простотията, която са свършили още дълго време.
70
1
 
18
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Хайде сега г-н Местан да каже, какво да ги правиме тия двамата.....
69
4
 
5
 
! Отговори
лимонад преди 9 години
последно време много започна да се спекулира с подобни неща. в някои други държави - подобни "новини" се изчистват от сайтовете и не се допуска масовото им разпространение. При нас с това се спекулира все повече. В един момент за жълти стотинки спечелени от подобни "новини" да не се окаже, че губим повече.... Дали журналистите си задават този въпрос - явно не . Като гледам не и им пука изобщо. Защо на нас ни пука тогава ? Не трябва ли агресията в момента да е настроена към журналистите?
68
9
 
3
 
! Отговори
В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТА преди 9 години
НИКОЙ НЕ БИ ГО НАПРАВИЛ ТОВА ,ДА СЕ СНИМА И ДА ПОКАЗВА ТАКАВА СНИМКА В ИНТЕРНЕТ СЛЕД КАТО ИМА РИСК ДА БЪДЕ ПРОСЛЕДЕН ОТ БЪЛГАРИТЕ И ДА МУ СЧУПЯТ ГЛАВАТА !!! ТЕЗИ РОМИ СА ПОЛУЧИЛИ ДОСТА ПАРИ ОТ ХОРАТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗА ДА СЕ СНИМАТ И КАЧАТ СНИМКИТЕ В НЕТА ! ТАКА СИДЕРОВ Е ДОБРЕ ПОНЕЖЕ ИМА ПОВОД ДА ЗЛЕПОСТАВЯ РОМИТЕ ,А ТЕЗИ ДВАМАТА НАИВНИЦИ НА СНИМКАТА СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ СА ПОСТИГНАЛИ КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ УСПЕХ КАТО ВЗЕХА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА ИЛИ ЕВРО ОТ СИДЕРОВ !
67
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Тези двамата трябва да се намерят и да се линчуват публично! Това пле*ме циг*анско,ки*рливо,мири*зливо е крайно време да бъде заличено от България!!!!!!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до българин от ЕС, как няма те обиждам, бе? Ако това го направиш в страната майка на демокрацията и свобода на словото- САЩ пред паметник на Вашингтон, мисслиш ли че ще ти се размине??????
65
0
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Не е важно, че българите се избиваме, крадат ни, умираме, мразим се и се самоунищожаваме. Важното е фуражките да имат над един милиард бюджет, да се пенсионират на христова възраст с 20 заплати и да чоплят семки докато редят пасианси на компа.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такива *** си трябва севернокорейски подход!!!
63
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото по-скоро Турция ни върне в границите на империята толкова по-скоро ще има ред и правила. Докато сме просто *** няма шансове за промяна - когато стане турска провинция *** тогава ще има положителна промяна.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е да, амо ако бяха направили същото с паметника на съветския войн или с този на американските летци, държавата веднага щеше да ги намери и да ги санкционира, но щом е нещо типично българско... няма...
61
4
 
12
 
! Отговори
българин от ЕС преди 9 години
До АнонименНедей да обиждаш. Ти Турция да не мислиш че е страна от ЕС? Ами не е, а ние сме. При нас има свобода на словото и на личността. Нали затова искахме да сме членове на ЕС, за да процъфтява либерализма у нас? Всеки да е свободен и никой да не налага цензура и правила.