Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, ама разбира се. Ти нсли си далече. Кво ти пука кой ще духа.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На младини се пазеше от световна война, сега му е все тая - тъй и тъй си заминава.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генчо това да влезе Русия във война с Полша и прибалтийските страни звучи налудничаво една война трябва да се обоснове и икономически Първите ги забрави щото не и трябват на Русия тя може да ги клати и икономически,както и го прави вторите не и трябват,както и цяла Украйна не и трябва.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има 500 км демилитаризирана зона между НАТО и Русия, за да има мир. Украйна трябва да е буферна зона между НАТО и Русия и да бъде неутрална.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ама е некой друг живот!-:))
54
4
 
3
 
! Отговори
Рептила се уплаши преди 1 година
от самотния танк на парада! ха ха!
53
13
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Пак се подвеждате по кемълската пропагандна реториката, че НАТО воювал в Украйна. Няколко ХАИМАРС-а, Гаубици и Джавелини не са НАТО. Танковете явно че до сега не са ползвани. А руснаците редовна армия нямат - разчитат на запасняци. Затова и разни частни милиции се бият. Новата им техника е унищожена, а като вкарат и запасняците ще стане съвсем мазало. Путин и шайката му го знаят това, затова само лаят, а не хапят.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е добре с главата, да!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук някой споменава, че Европа и САЩ и те можели да произвеждат много оръжия за борба срещу Русия. Два въпроса. С какво ще ги произвеждат? Кой точно ще се бори? Ами то не остана. Вие ли?
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе вие русоботовете много ги разбирате и все чакаме истинската армия и така с СССР беше много велик а се срина по същия начин, сега всичко се повтаря ама трябва да имаш мозък да го видиш.
49
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОЯ КЪВ КОМУНИСТ Е БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА! УКРАЙНА НЕМОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В НАТО ДОКАТО ТЕЧЕ ВОЙНА НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ ТОЗИ НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА! И НЕ ЕС НЯМА ДА СЕ СБЛИЖИ С МОРДОРСКОВИЯ ДОКАТО *** НЕ СЕ ПРЕДАДЕ НА МНС :D МНЕНИЕТО НА ТОЯ КОМУНИСТ Е НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНО! ;D ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО СЕ НАБЛЮДАВА Е, ЧЕ МНОГО МУ СЕ ИСКА ПРОБЛЕМИТЕ НА МОРДОРСКОВИЯ ДА ИЗЧЕЗНАТ НО ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ДОКАТО РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ НЕ ИЗЧЕЗНЕ!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О джаба кой имал имперски амбиции бе това си го запази за разни слабоумни ,а тия клоун дето го разиграва тоя цирк пак за такива като теб.
47
0
 
7
 
! Отговори
рептилите подсмърчат преди 1 година
види се че една мечка бие цял прайд гей-хиени.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да стане. Украйна не може да влезе в НАТО докато е във въоръжен конфликт. За ЕС важи същото. Ако мислят да вкарат ЕС и НАТО във война тогава ЕС и НАТО ще се разпаднат. За една Украйна да се пожертва мира в Европа и света това само някой болен мозък може да си го мисли. Запада ако мислят че като са по-далече ще избегнат война не са познали, ако мислят да вкарат Източна Европа да се бие вместо тях срещу Русия са се объркали много.
45
1
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 1 година
Има два сценария за развитие на войната. 1) Сключва се примирие. Русия задържа окупираните територии и те се признават за част от Русия. Украйна влиза в НАТО. Падат забраните наложени на Русия. Тя пак почва да продава суровини.2) След продължителна война Запада се уморява и спира с подкрепата. Украйна фалира и капитулира. Русия почва да се готви за война с източните страни на НАТО като балтийските страни и Полша са следващите на мушка. Третия сценарии със смяната на режима в Русия е нереален.
44
0
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Този, където "мирише на пръст" с извинение изживял си живота, иска да избият милиони с Трета световна война, преди да се гътне..
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глynocтu!
42
1
 
9
 
! Отговори
О Джаба! преди 1 година
Путин Скайуокър ви чазби имперския план а?! :)
41
4
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Ами нещата ще продължат да се развиват. Първо се разпадна ссср, сега е наред русия.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на 100 години не е късно да станеш за смях.