Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни

Докъде ще стигнат руските сили?
22 юли 2024 14:05, Александър Попов
730
Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са успели да овладеят почти напълно град Красногоровка в Донецк. За украинците е все по-трудно да удържат фронтовата линия, дълга над 1100 километра.

Битката в Източна Украйна се ожесточава все повече, а руските сили успяват да пробият фронтовата линия на няколко места, съобщава "Дойче Веле".

Руското министерство на отбраната обяви, че е завладявало почти напълно малкия град Красногоровка в Донецка област. Според данни на държавната агенция при нападението срещу града са задържани украински войници, а цивилните "са изведени на безопасно място". Американският Институт за изследване на войната потвърди с помощта на кадри с геолокация, че руската армия е напреднала в Красногоровка.

Русия иска да постигне пълен контрол над Донецк

Пълният контрол над Донецк е една от най-сериозните стратегически цели на руската война в Украйна. Областта бе незаконно анексирана от Русия, но в същото време Кремъл не успява да завладее цялата територия там. Колкото по на запад от град Донецк се мести фронтовата линия, толкова по-удобно е за Русия да използва центъра на областта като военна база, която да служи за снабдяване и обучение.

Руското министерство на отбраната обяви "освобождаването" на още села в областите Луганск и Харков. Институтът за изследване на войната посочва, че на много места се водят тежки битки без териториален напредък на нито една от двете страни. Фронтът е общо над 1100 километра, а украинските части нямат достатъчно муниции и противовъздушни системи, за да го отбраняват ефективно. Освен това на много места украинците са превъзхождани числено от руските войници.

Загубите са огромни

Украйна е загубила много от добре обучените си бойци, коментира пред АРД Густав Гресел от Европейския съвет за външна политика. Украйна все още разполага с опитни бригади, но и с такива, които са зле обучени. Нивото на подготовка на командирите също варира значително. "Това е проблемът на всяка мобилизационна армия", казва Гресел.

Според украински данни руските въоръжени сили търпят огромни човешки загуби - твърди се, че стотици войници са убивани или ранявани всеки ден. Западните разузнавателни служби смятат, че Русия набира около 30 000 войници месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
3
 
6
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Укрите се борили за свободата си! То и райха така. Укрите умират за незаконната власт на Майдана. Наскоро пратиха една кака при Бандера,, щото ползваше челния опит на макетата. Ама с бандеровците говорещи руски, си настъпи здравната книжка. За какво и са на Русия още територии? Питайте чичо Гугъл, за Карибската криза. Дано ви стане ясно. Най големия майтап е, че Русия се бори за стара Европа. Срещу левите либерал фашисти. Които не се спират и до убийства, защото мразят чуждото мнение.
412
4
 
8
 
! Отговори
До 416 преди 1 месец
Само дето и двете ги е нямало ,когато тук е било България уко-просяк
411
2
 
18
 
! Отговори
До 413 преди 1 месец
Аз предлагам цялата украинска пасмина дето проси тук и не разбра,че да не харесваш украинските нагляри няма нищо общо с русофилството да я натоварим на влака и обратно в Урколандия щом не разбират,че ние нагляри нито харесваме нито сме длъжни да търпим в страната си . Ясно
410
13
 
0
 
! Отговори
Кириакос Митсотакис преди 1 месец
УКРАИНА Е РУССКА ЗЕМЛЯ...БИЛГАРИЯ И ТУРКИЯ СА ИЗКОННИ ГРЪЦКИ ВИЗАНТИИСКИ ЗЕМИ .
409
0
 
11
 
! Отговори
До 411 преди 1 месец
И като е така,защо Зеленски толкова драпа за НАТО та даже беше решил ,че трябва да връща и тия дето избягаха от Урколандия.Май нямаш мозък или искаш и да вярват на фантазиите ти,ама нещо не случи на хора в България ние картофите с бомби не ги вадим нито пък доматите с колците ги ядем:)
408
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съотношението е 1 погубен руснак към 10 украинци. Ако не вярвате , пийте една студена вода и изчакайте официалните статистики след края на войната когато западната пропаганда ще е преустановена.
407
13
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Предлагам да съберем всичката русофилия от България и да я пратим с влака до Киев, да могат на място да обяснят на украинците как кога и защо не трябвало да се борят за свободата си. Щото така в коментарите нищо не става, трябва на място да им разясните.
406
3
 
14
 
! Отговори
До 410 преди 1 месец
Ами като гледам в Русия няма могилизации като в Украйна, колко ли струва живота на украинците заради заблудете на Зеленски и компания,че видиш ли в ЕС парите растат по дърветата и ,че бате с фланелката с мускулите ще дойде да го спасява,защото Украйна е най-важното нещо за всички хора по света
405
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
407 - ти ша дадеш ли на комшията да зарови умрял във твоя имот? - МАЙ не. ТА така и хохлите. Толкова нацисти вече има заровени че за русите там няма място. А преди време хохлите бяха си поръчали дори и подвижни крематориуми, че на полската граница висеха влакове със ПУКНАЛИ нацисти.
404
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В какво е стойността на един човешки живот за Путин? Някакви човешки бройки, пожертвани на фронта, заради имперските цели на един нарцистичен властолюбец. Хиляди руснаци са умирали с тази заблуда, а и цялата история на Русия е напоена с напразно пролятата кръв на употребени в безсмислен бой войници.
403
1
 
4
 
! Отговори
До 408 преди 1 месец
Мани го тоя украинец без мозък,той и ципура в Черно море намери и даже много
402
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен келешТОВА ДА МРАЗИШ БРАТЯТА СЪРБИ И ДА СЛУГУВАШ НА АМЕРИКАНЦИТЕ Е ПОКАЗАТЕЛНО ЧЕ СИ СИ ***. ВСЕКИ СЕ КЕФИ НА ДАВИД А НЕ НА ГОЛИАТ. ПА И СЪРБИТЕ МОЖГЕ В ГРУПАТА ДА ПАДНАТ А НА ФИНАЛА ДА ГИ СМАЖАТ.
401
1
 
5
 
! Отговори
До 403 преди 1 месец
Така е само дето могилизациите постоянно се правят в Украйна,а в Русия се набират доброволци на договор,та към кой гробища е надпреварата
400
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОГАТО ЕДНАТА СТРАНА ИМА ИКОНОМИКА НА РЕЦИКЛИРАНЕТО, БЕДНА НА РЕСУРСИ, А ДРУГАТА ИМА НАЙ-МНОГО РЕСУРСИ В СВЕТА, КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ. ИСТОРИЯТА ПОКАЗВА, ЧЕ РУСИЯ Е В ПЕЧЕЛИВША ПОЗИЦИЯ.
399
1
 
8
 
! Отговори
До404 преди 1 месец
Само дето Русия не е Ирак ,Либия или Югославия не го ли знаеш ли трябва да го разбереш нагледно щом нямаш знания
398
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 391 То ара0ите могат да мобилизират армия 10 пъти колкото населението на Израел, но това никак не им помага и нинаги си изяждат порядъчен бой. Същото става и с твоята Русия която постоянно мобилизира руски нещастници които никога няма да се върнат от Украйна.
397
1
 
1
 
! Отговори
До 400 преди 1 месец
Само ,че трябва да отидеш и да го накараш с писане в сайтовете няма да стане
396
3
 
4
 
! Отговори
До 397 преди 1 месец
Ама айде де от кога го чакаме,ама нещо няма мераклии и Зелето все за НАТО драпа като мишка в леген пък те не го искали в това НАТО
395
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ива Мир ще има след като Путин или неговите наследници си приберат башибозука от Украйна.
394
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половин Украйна е наша. Спечелихме от войната.