Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна

Украйна иска разрешение да използва оръжия с далечен обсег
25 авг 2024 13:05, Петър Бойчев
681
Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна
Снимка БГНЕС

Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian. Украински официални лица предполагат, че използването на англо-френски оръжия в "демонстрационна атака“ ще покаже на Кремъл, че военни съоръжения близо до самата столица може да са уязвими на директни атаки.

Гледната точка, казва един източник на изданието, е, че Русия ще обмисли преговори само когато смята, че Украйна е в състояние да "заплаши Москва и Санкт Петербург". Тази стратегия обаче е високорискова и все още няма подкрепа от САЩ.

Украйна лобира в продължение на месеци, за позволение Storm Shadow да бъде използван срещу цели в Русия, с малък успех. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки по повод Деня на независимостта на страната, заяви, че Киев няма друг избор, освен да отговори на пълномащабното нахлуване в Русия, започнало преди 913 дни, през февруари 2022 г. - и по-специално на използването на Москва на авиационни бомби и балистични ракети срещу Украйна.

"Нашият враг също ще знае какво означава достойно, симетрично и широкообхватно украинско възмездие, което рано или късно ще достигне всяка точка на Руската федерация, която е източник на опасност за живота на нашата държава. и нашия народ“, подчерта украинският президент.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Ракетите Storm Shadow са разработени основно като част от англо-френско сътрудничество и се произвеждат от европейското съвместно предприятие MBDA, което също има италиански партньор. Но тъй като част от компонентите на ракетата се доставят от САЩ, Белият дом също трябва да се съгласи с използването й на руска територия. Досега Вашингтон отказваше да направи това, опасявайки се от ескалация на конфликта.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени. Москва до голяма степен омаловажава нападението, като лидерите го споменават малко публично и описват реакцията си като "операция за борба с тероризма".

Американски служители смятат, че ракетите Storm Shadow и други ракети с голям обсег може да не са достатъчно точни на дълги разстояния и че руските изтребители, които изстрелват планиращи бомби в зоните на фронтовата линия на Украйна, до голяма степен са базирани извън техния обсег.

Съобщава се, че Обединеното кралство не се е обърнало официално към САЩ за разрешение Украйна да използва Storm Shadow на руска територия. Министерството на отбраната отказа коментар, но повтори предишни изявления, че Лондон смята, че Украйна има "ясно право на самоотбрана“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За Европа е важно да подчини Руската федерация и да започне да усвоява нейните ресурси. ЕС, под ръководството на Германия има нужда от по-голямо жизнено пространство за да се развива правилно.
496
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако това се случи,отговора ще е използваве на първо време на Тактическо ядрено оръжие.ЕС иЕвропейските страни от НАТО ще се оттеглят и Украйна е сама.
495
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И Турция желае да се разшири към руската територия.
494
28
 
4
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 седмици
До518. Няма как Русия да победи Украйна , че да се говори за капитулация и за мир . Решението е Русия да е в Азия това е мир заслужен . На Европа и на Света не и трябва да съществува такава огромна територия в пустош с бедно население. Европа е гъсто населена и е жизнено необходимо да се разширява на изток.
493
6
 
27
 
! Отговори
мдаааа дааа преди 3 седмици
Само капитулация може да убеди Москва да преговаря като победител и последна инстанция!!
492
5
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Чакаме!
491
2
 
24
 
! Отговори
Юлиян до 510 преди 3 седмици
"Пожеланието"е отхвърлено.Реалността е съвсем друга,обратна на вашите"евроатлантически"желания и надежди.
490
3
 
33
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
На Зеленски още преди началото на СВО му куца логиката и здравия разум.Това с"убеждаването"на Русия за преговори по украински правила е по-скоро"залъгалка"за вътрешна употреба-за пред неонацистките"дружинки".Усеща,че оттам ще му дойде краят най-вероятно."Масирана"атака срещу Москва би могла да предизвика много неща,но не и да"убеди"Русия да преговаря по зададени от Запада и Украйна условия."Мазен",безволев страхливец,който вече е разбрал,че е стъпил на "пътеката за никъде".
489
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 504. Пишеш така все едно живееш на Марс, а не на Земята. Всички укрославещи съвсем сте откачили от от злоба и яд.
488
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркомана пак се размечта неподготвен, жал ми е за теб, нарко, ще си отидеш като най-известният просяк за всички времена
487
13
 
32
 
! Отговори
Сохо преди 3 седмици
"широкообхватно украинско възмездие" - укро-възмездие??? С краварски, френски и всякакви световни оръжия и военни, но "украинско" възмездие??? Тоя нарко съвсем изтрещя. Укрите избягаха и не искат да се бият за наркото, *** тоя вика "украинско възмездие" :))))) Смешно....То Зеления си е клоун и по професия :)))))
486
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На всички ни омръзнаха руските глупости ядрена Ама друг път Дори Бг може да направи МръснаотРеактор Бомба и да я забие в Москва до дни Украинците сигурно имат поне 10 такива а и по сериозни за всеки случай
485
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
няма край рускатацигания Ако искат Москва на блато отМръсна от реактор бомба да заповядат на ядрен танц Ще има и мъртъв ФСБ гном
484
12
 
47
 
! Отговори
Ярс преди 3 седмици
,,Мощна ракетна атака по Москва"ще накара Москва да срине Киев и...войната ще свърши.
483
12
 
23
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Русия реши мощна ракетна атака с ядрени бойни глави ще реши проблема с наркоманите ненужни сащ и НАТО . Давали Русия посериги заличи ги теса негодни и ненужни наркомани
482
38
 
13
 
! Отговори
Г преди 3 седмици
На 97 години съм сражавал съм се в ВСВ имам 200 пъти повече опит от всичките тия плужаци на масата .При все сериозната ми възраст съм способен да ги претрепя сам и Тия война ще водят дмешници.Смятам че Украйна ще победи
481
33
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
Всички знаят какво ще стане: Путлерини ще даде заповед за изстрелване на ядрените ракети и след 5 минути ще му докладват: половината ракети са гръмнали в силозите, другата половина са отказали да стартират поради дефектни части или фиктивни ремонти. Те 30 години не са способни да довършат самолетоносач който откраднаха от Украйна на 85% завършен, че се налага навсякъде с него да пътуват траулери, че да го влачат, вие за ракети.
480
13
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Сащ и НАТО губят воината използвайки коронпирания фашиска Украйна . Сега сащ и НАТО зада спрат Русия искат да предизвикат Русия да нанесе едрен удар по Украйна. Зада защитата НАТО. Русия и Северна Корея Китай обмислят да заличат сащ и неини сателити голям кеф
479
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е глупав и крадлив но е и двойно по страхлив Него ще го убият един от първите а то цял живот е крало и да го опържат като кебапче с цялото му котило за 20 минути
478
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И на кокошките дори и на ФСБ такивата е ясно атом няма да има най малкото защото Една Украйна *** от реактор върху Кремъл може да им се отреди още днес