Editors свирят на 29 август в Зала 3 на НДК

Deadletter и алтернативно рок явление АLI са специалните гости
21 авг 2024 11:04, Александър Попов
2
Editors свирят на 29 август в Зала 3 на НДК

На 29 август е дългоочакваният концерт и първо гостуване у нас на една от най-добрите съвременни европейски групи на живо – Editors. С музикални експерименти без свян, нестандартни и завладяващи рок химни, неподражаемия баритон и сценично присъствие на Том Смит – звукът от Острова никога не е бил толкова близо до София. Лайвът на британците се мести на закрито в Зала 3 на НДК, за да отговори на проявения интерес от страна на българската публика.

Припомняме, че билетите, закупени за събитието миналата година са валидни без презаверка, а билети за концерта следващия четвъртък има в мрежата на ticketstation.bg.  

Заедно с Editors, българската публика ще види и една банда, която преобръща сцената с краката нагоре – Deadletter – новите изгряващи звезди на британския постпънк. Те вече са изградили солидна репутация като една от най-вълнуващите групи за живи изпълнения в Обединеното кралство и за щастие, ще ги видим у нас в зората на техния неминуем предстоящ успех. Deadletter идват от Йоркшир и носят заряда на абсолютната ироничната ярост в техния динамичен постпънк, който изследва тъмната страна на живота, но – с необходимата доза британски хумор и с дълбока музикална прецизност.

Като част от ангажимента на Fest Team да подкрепя и перспективната локална музикална сцена, на 29 август концерта ще открие група ALI.

Българското  алтернативно рок явление се качва първо на сцената в Зала 3 на НДК на 29 август. ALI идват от бъдещето с категоричността на настоящето, те са: Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали). Музикалното приключение на бандата, част от независимото обединение на алтернативни артисти Projector Plus, включва шест (от шест издадени!) сингъла Номер 1 в националните рок класации, лоялна фен база, няколко локални хедлайн фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Editors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Стела преди 2 седмици
не е първо гостуване, свириха на Спирита в Бургас 2013 година, много са готини на живо
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кои са тия дърводелци?